Здраво, дали некој знае за нега на дете до 3 години дали има некоја максимум сума на исплата? Како што има за породилно безразлика дали ти имаш поголема плата од предвидениот максимум.
Дали некоја мама знае дали мора стриктно да се користат 7,15 или 30 дена боледување или може и 10,12,14 пример?
Dali moze nekoj da mi pomogne i nasoci koj e najdobriot nacin za prodolUvanje na porodilnoto t.e kako e najdobro da se iskombinira so boleduvanja po zavrsuvanje na porodilnoto
Dali e ova za deca istoto konzilijarno kako za patoloska i drugi boleduvanja i so koja dijagnoza najcesto moze da se prodolzi porodilno boleduvanje
Анемија, заостанување во развојот, мислење од ортопед… Ова за подолги/посериозни дијагнози. До 2 недели имаш повеќе опции.
Mislev koe e najlesno i kako odi namaluvanje od plata…ortoped sto moze da dade? Ili dali ima opcija na majkata da se zeme? So nekoja dijagnoza? Koi se moznostite? Dali moze da se kombinira dve za majkata dve za deteto? Me interesiraat poveke opcii. Blagodaram
Немам искуство со најлесно, а инаку можеш да комбинираш повеќе боледувања ако се нафатат матичните лекари да ти отворат. За повеќето дијагнози за до 2 недели бараат и крвна слика или соодветен извештај од специјалист. Оропед може да ти даде дека е потребно бебето да оди на физикална. Ако е отворено боледувањето како нега за дете до 3 години се исплаќа 70% од Фонд.
Здраво на сите,Прашањето ми е по завршување на породилното ќе користам стар одмор,но поради тоа што бебето ми е мало за во градинка сакам да извадам боледување за нега ма дете. дали после стариот одмор можам да извадам боледување за нега на дете или треба да ми пропадне одморот?фала