Мајки дали ако земам боледување за бебе две недели целосно е платено или? Мислам до две години така беше
Мајки ќе ве замолам за инфо,ми заврши породилното крај декември и веднаш почнав со користење на одморот,цел го користам и од 9.2 треба да почнам на раб..ама малото ми е 9++ и нема кој да го чува се уште а за градника сега овој период нема да оди,мислам не сме ни запишани..Ме интересира како е постапката за отворање боледување?? Дали прво да отворам од педијатарот и колку време може? Или пак од мене од општ матичен?? Како сте правеле вие и колку време можам да терам со боледувања? Не мислам на долг период ама барем некој месец дена
Јас земав две недели од моја матична, па две недели од педијатар точно еден месец. Можеш и од матичен гинеколог. Ова беше пред некои три месеци. Сега исто сакав да земам 2 недели од мој матичен ама ми рече нешто ги стегнале после нова година и даваат само по една недела. Види прашај дали ќе ти дадат една или две..
Ти благодарам ќе видам како што ќе направам,колку ќе можам ќе терам па здравје И за нега на дете до 3 години сега исплатата е 70% така? Не е повеќе 100...?
Здраво на трудничко боледува сум до 20,03договорот од работа ми е на определено до 27,03,планирам од 21.3 да отворам боледување за нега на дете до три години,што ако фирмата не ми го продолжи договорот.
Мислам дека фирмата не смее да ти прекине договор додека си на трудничко боледување. После 21ви ти си на терет на фонд, фирмата нежа врска со исплаќање на трудничко
trudnicko mi zavrsuva na 20 od 21 treba da otvoram boleduvanje za nega na dete eden mesec a dogovorot mi istekuva na 27.03 (pod fzom CE sum za nega od prv den) ama so dogovor ako ne mi se prodolzi Dali ce vazi boleduvanje toa mi bese prasanjeto? I Dali firmata smee da ne mi go prodolzi ?
И мене ме интересира следното за боледување на дете до 3 години,поточно бебето сега ќе прави 10 м.а треба боледување да отворам,дали е тоа обично боледување од матичен педијатар за 2 недели или од старт е некој друг тип на боледување?