Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Боледување за нега на дете

Дискусија во 'Дете' започната од Fairytale88, 23 март 2018.

1. snowwhite.24

snowwhite.24 Истакнат член

Се зачлени на:
    31 декември 2023
    Пораки:
    1.291
    Допаѓања:
    690
    Мајки дали ако земам боледување за бебе две недели целосно е платено или? Мислам до две години така беше

2. Tea SK

Tea SK Популарен член

Се зачлени на:
    1 август 2021
    Пораки:
    5.320
    Допаѓања:
    10.931
    70% е платено и е на товар на фзом до 3 години

На snowwhite.24 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Anifani

Anifani Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јули 2021
    Пораки:
    215
    Допаѓања:
    160
    Мајки ќе ве замолам за инфо,ми заврши породилното крај декември и веднаш почнав со користење на одморот,цел го користам и од 9.2 треба да почнам на раб..ама малото ми е 9++ и нема кој да го чува се уште а за градника сега овој период нема да оди,мислам не сме ни запишани..Ме интересира како е постапката за отворање боледување?? Дали прво да отворам од педијатарот и колку време може? Или пак од мене од општ матичен?? Како сте правеле вие и колку време можам да терам со боледувања? Не мислам на долг период ама барем некој месец дена

4. Dodo1

Dodo1 Популарен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2011
    Пораки:
    1.967
    Допаѓања:
    3.005
    Јас земав две недели од моја матична, па две недели од педијатар точно еден месец. Можеш и од матичен гинеколог. Ова беше пред некои три месеци. Сега исто сакав да земам 2 недели од мој матичен ама ми рече нешто ги стегнале после нова година и даваат само по една недела. Види прашај дали ќе ти дадат една или две..

На Anifani му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Anifani

Anifani Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јули 2021
    Пораки:
    215
    Допаѓања:
    160
    Ти благодарам ќе видам како што ќе направам,колку ќе можам ќе терам па здравје
    И за нега на дете до 3 години сега исплатата е 70% така? Не е повеќе 100...?

6. pravnicka_2604

pravnicka_2604 Популарен член

Се зачлени на:
    29 ноември 2016
    Пораки:
    573
    Допаѓања:
    1.400
    Да

На Anifani му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Sijali4ka

Sijali4ka Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јануари 2019
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    2
    Здраво на трудничко боледува сум до 20,03договорот од работа ми е на определено до 27,03,планирам од 21.3 да отворам боледување за нега на дете до три години,што ако фирмата не ми го продолжи договорот.

8. LaDyDoLl

LaDyDoLl Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    5.078
    Допаѓања:
    42.914
    Мислам дека фирмата не смее да ти прекине договор додека си на трудничко боледување. После 21ви ти си на терет на фонд, фирмата нежа врска со исплаќање на трудничко

9. Sijali4ka

Sijali4ka Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јануари 2019
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    2
    trudnicko mi zavrsuva na 20 od 21 treba da otvoram boleduvanje za nega na dete eden mesec a dogovorot mi istekuva na 27.03 (pod fzom CE sum za nega od prv den) ama so dogovor ako ne mi se prodolzi Dali ce vazi boleduvanje toa mi bese prasanjeto? I Dali firmata smee da ne mi go prodolzi ?

На Anifani и LaDyDoLl им се допаѓа ова.
  10. Anifani

Anifani Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јули 2021
    Пораки:
    215
    Допаѓања:
    160
    И мене ме интересира следното за боледување на дете до 3 години,поточно бебето сега ќе прави 10 м.а треба боледување да отворам,дали е тоа обично боледување од матичен педијатар за 2 недели или од старт е некој друг тип на боледување?