Здраво, ќе може да ми кажете што ви рече матичната или педијатарот на бебето (не знам кој точно треба да се контактира)? Бидејќи сум во истата ситуација и јас, па се мислам дали да ѕвонам и јас
Здраво, после колку време од исплатена плата, исплаќа Фондот за нега на дете до 3 години? Во февруари ми беше боледувањето од 10 дена и уште ми немаат исплатено? И на кој број се јавувате да прашате?
Dali vazi uste boleduvanje za dete do 3 godini i kolku kako se isplatuvashe. Jas sega sum na boleduvanje za malata taa e 2.7 meseci
Bez razlika dali si edna nedela ili dve ? Za malava prvpat zemam mislam pa neznam kako e porano beshe za dete do 3 godini. Sepak fala na info
Zdravo na boleduvanje sum veke 3meseci. Posle kolku vreme. Isplaka fondogt od. Koga ke se odnesat dokumentite.
Sto e razlikata vo isplatata ako otvoram boleduvanje za sebe ili boleduvanje za nega na dete do 3 godini?
Разликата е во тоа што боледување за нега на дeте е на товар на фонд, а боледување за себе е на товар на фирма @T.G. Мене ме исплаќаа после 20дена по достава на документација
Zdravo, dali moze da mi kazete so koja dijagnoza za deteto ste na boleduvanje.. mi istekuva porodilnoto a ba patoloska bev 7ipol m e bebeto moram nesto da se snaogam...
Иако не сум цитирана, а исто и моето бебенце беше мало за да го оставам и да почнам на работа, дијагнозата во нашиот случај беше анемично, слабокрвно
Може Информација кои документи треба да се однесат во ФЗО за да остварам исплата на боледувањето? До работа го доставив боледувањето, ама во ФЗО треба сама да си ги однесам документите
Од работа кај тебе трба да пополнат БАРАЊЕ за надоместок на плата поради болест/повреда/нега потпишан од работа од кај тебе. Извештај за привремена спреченост од работа т.е. боледување. Ако е над 14 дена потребна е копија од лекарска комисија. И, копија од трансаксицска сметка. Иначе да те информирам, системот на ФЗОМ веќе 10тина дена не работи, нема да можеш да завшриш работа. Во секој случај, поднеси си, па кога ќе го направат ќе пуштат пари.
Za boleduvanje za nega na dete do 3 godini dali seuste fondot gi isplaka tie 30% sto gi skratuva firmata