Форумџика на годината

Болен на гости кај бебе

Discussion in 'Бебе' started by leona83, Jun 23, 2014.

1. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Не одам болна ниту сакам некој болен да доаѓа. Треба да се има осет.

Simon4e0507 and cresa-jagoda like this.
  2. John Snow

John Snow Форумски идол

Болен не одам кај возрасни а камоли кај бебе, љубоморно си ги чувам бацилите за себе и не ги делам со никого:mm:

cresa-jagoda, Anomis11 and dunika like this.
  3. TarantulaA

TarantulaA Форумски идол

Не дозволувам да надтане ситуација болен да ми се појави кај бебе..Уште дур договараме гостите,нагласувам доколку се со вирус подобро да се одложи гледањето до нареден пат.

4. VanillaSky1

VanillaSky1 Истакнат член

Се знае дека место на болен човек или дете е дома а не по гости или продавници и сл. Се спротивно е недостаток на основна култура и бон-тон. Срамота...

Anomis11 likes this.
  5. dunika

dunika Форумски идол

Јас општо не одам кај новороденче првиот месец два.Што е толку битно прва да им се ставам,и онака се мали,замижани,нема никаква интеракција,самите не се свестени.
    Едноставно не знам ни какви вируси носам во себе,не би ни да имам грижа на совест ако се разболи.
    Друга работа што ме вади од такт,а е својствена само за нас балканците,е бакнување на бебе:x

6. bela.m

bela.m Популарен член

Јас здрави не примам, а камоли болни.
    Бебињата ми се скоро 3,5 месеци. Освен нашите родители и кумовите, друг сеуште не ги видел. И нема да ги виде додека не помине зимата.
    Брт ми и снаа ми ги видоа по месец дена. Нивните деца (5 и 3 години) сеуште не си ги запознале братучедите. Здравје, на пролет :)
    Свеки ме прави Бог да чува, ама јас сметам дека со прематурчиња особено треба да се стави акцент на изолацијата!

7. 0ли

0ли Форумски идол

Кај деца одам само ако не сум болна, но и ако сите кај нив се здрави. Не само кај деца, ниту кај возрасни не се пикам ако не сме сите здрави.
    Кај новороденчиња не одам рано, ги посетувам откако ќе направат барем 6 месеци. Не трчам веднаш, нема потреба. И кај најблиски не одам пред 6 месеци.

mal.ecka, macence994 and Black girl like this.