Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Болки и други здравствени проблеми во бременоста

Дискусија во 'Бременост' започната од taska, 21 април 2012.

1. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.858
    Допаѓања:
    22.258
    Истоо Истоо. Земам таблети Рутацид. Во моментот ќе помини после пак исто

2. babyane18

babyane18 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2012
    Пораки:
    368
    Допаѓања:
    462
    И мене ми се случува исто кога ке кивнам како со нож некој да ми поминува низ стомакот ама болката ја снемува за секунда.. Исто имам и болки кај Матката ама докторот ми рече дека е нормално од царскиот што го имав

3. Martka

Martka Популарен член

Се зачлени на:
    8 април 2017
    Пораки:
    1.868
    Допаѓања:
    4.846
    Ако користиш за поддршка на бременост утрогестан може да е,прелада,но ако не ти поминува консултирај се со матичната.Поздрав и секое добро

На Abril му/ѝ се допаѓа ова.
  4. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.745
    Допаѓања:
    145.187
    @snegulkata за полесно исфрлање на каменот можеш да пиеш и пролом вода. Ја има низ маркетите. И мнногу течности и движење.
    За болки, ќе те боли се додека се движи и е во тебе каменот. Од лекарства тоа што ќе одобри лекар, за жал нема некој голем избор во бременост.:(

На mal.ecka и snegulkata им се допаѓа ова.
  5. Anicka30

Anicka30 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јули 2017
    Пораки:
    144
    Допаѓања:
    155
    Девојки, поради веќе сериозни болки во препони и опавчево од кои не можам ни да седам сакам да земам појас па ме интересираат ваши искуства со такви болки, да не помага нешто друго? Ако сте носеле појас, кој е најдобар? И дали имаше начин да се земе појасот со упат?

6. MinaK

MinaK Истакнат член

Се зачлени на:
    16 октомври 2016
    Пораки:
    29
    Допаѓања:
    47
    Јас сум бремена 13 недела и веке една недела земам реглан затоа што повракам многу.
    Докторот ми кажа може да го земам по потреба.

7. Abril

Abril Истакнат член

Се зачлени на:
    1 февруари 2016
    Пораки:
    220
    Допаѓања:
    771
    Мешкoвци,имaм дијaреa скoрo 2 недели.1 неделa кoнстaнтнo секoј ден пo некoлку пaти вo денoт,a сегa пoследнaвa неделa пo еднaш вo денoт.Ми се случи пред двa денa дa имaм нoрмaлнa стoлицa a еве веќе денес пoвтoрнo сo дијaреa.Пиев линекс фoрте,јaдев сувa хрaнa нo ништo не ми пoмoгнa.Мaтичниoт гинекoлoг ми кaжa дa пијaм мaгнезиум 2 oд 400mg вo ден и мислaм декa oд тoгaш ми се пoјaви oвoј прoблем.
    Нa држaвнa бoлницa,еден дoктoр кaј штo бевме зa скрининг нa мм му рекoл не е убaвo дa имa течнa стoлицa бидејќи бебетo немa дa нaпредувa.Oвa ме зaплaши пa би сaкaлa дa чујaм искуствa.

8. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.858
    Допаѓања:
    22.258
    И јас имав дијареа секој ден по еднаш. Ама некни цела ноќ буквално се исцедив.
    Мене докторот ми препорача 3х2 линекс. И внимавање на исхрана да гледаш и да не ти е ладно. Мене веднаш ми помина :)

9. Anicka30

Anicka30 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јули 2017
    Пораки:
    144
    Допаѓања:
    155
    Линексот е сепак поблаг пробиотик, обиди се со нешто појако, како на пример ДармФлора од Др. Волц - може да се пијат во бременост, само една дневно се пие и има многу појак ефект од Линексот. Мене лом ме прават антибиотици и еве сега морав да пијам - првиот ден со Линекс форте многу лошо ми беше и со мачнина и со дијареја, а од вториот ден со ДармФлора и никаква мака не видов потоа.

10. bumbaroska

bumbaroska Истакнат член

Се зачлени на:
    14 ноември 2010
    Пораки:
    227
    Допаѓања:
    392
    Da jas zedov pijas i su prezadovolna jas go kupiv na privatno 1240 a mozi i preki vocijalno ama kako odi proceduraya neznam

На Anicka30 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. MarioliMia

MarioliMia Истакнат член

Се зачлени на:
    7 август 2017
    Пораки:
    209
    Допаѓања:
    249
    Ladies pls kazete mi dali ste slusnale ili ste imale vakov problem. Dlankite mi se crveni zar I mislam se poveke I poveke. Ama samo Dlankite ne I racete, kako da kazam :). Primam kleksani 2 na den, Mg, dabroston, vit I minerali...mnogu e cudno. Kaj koj Dr da se obratam?!

12. Minnie-e

Minnie-e Популарен член

Се зачлени на:
    17 декември 2011
    Пораки:
    1.893
    Допаѓања:
    7.626
    Да не ти се испукани од ладново?
    Мене често дланките знаат да ми се суви и да ме печат. Па плус и кога ќе ставам крема уште толку се вцрвуваат. Ама после некое време се смирува. Ако воопшто не ти се смирува консултирај се со гинеколог па тој ако има потреба ќе те упати каде треба.

На MarioliMia му/ѝ се допаѓа ова.
  13. KidA

KidA Истакнат член

Се зачлени на:
    13 април 2014
    Пораки:
    765
    Допаѓања:
    997
    ми се чини како да пишав негде, а не можам да се сетам и не знам како да проверам) - има ли некој совет за сува кашлица и воспалено грло? е можам да се искашлам а кога пробувам ужасно ме боли стомакот и се плашам дали е многу опасно за бебушот. Во 7ми месец сум. Прочитав за чај од бел слез или тегавец, ама сум во Германија и не знам дали има и како се вика. Правам инхалации, млеко со прегорен шеќер, гаргара со жалфијаи сл., ама се помага само за краток период. Фала ви!

14. MarioliMia

MarioliMia Истакнат член

Се зачлени на:
    7 август 2017
    Пораки:
    209
    Допаѓања:
    249
    Mene mnogu mi pomaga 1 laz cimet, 1 laz med I sok od 1 limon. Se se mesha ubavo I se srka so lazicka kako supa :) Probaj...

На Asja и KidA им се допаѓа ова.
  15. MinaK

MinaK Истакнат член

Се зачлени на:
    16 октомври 2016
    Пораки:
    29
    Допаѓања:
    47
    Женски, дали е можно да се падне во некоја предпородилна депресија.
    14 недела сум, одеднашш изгубив желба да излезам од дома, има момети кога ке се замислам и гледам само во една точка, си плачам без причина...повеке од предходно.Страв ми е да не западнам во некоја по критична состојба која ке трае по долго.Постојано си велам дека треба да издржам се, мажи ми родителите ми се голема подршка, но некако неможам сама себе да си дадам доволно сила после 14 недели повракање нонстоп и гадење од се живо.
    Ве молам за совет, многу би ми значело.
    Ви благоарам.

16. MarioliMia

MarioliMia Истакнат член

Се зачлени на:
    7 август 2017
    Пораки:
    209
    Допаѓања:
    249

Neznam za depresija ama znam za hormoni :D
    Isto mnogu povrakjav I uste mi se slucuva cat pat.
    Butkaj gi brkaj gi losite misli, citaj, gledaj komedii, druzi se samo I samo so pozitivni luge..jas I pletam mnogu pa pominuva I vreme I ne se osekjam loso iako od Sam start sum legnata vo krevet.
    Ne azdisuvaj ti :)

На MinaK му/ѝ се допаѓа ова.
  17. karak

karak Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2010
    Пораки:
    4.436
    Допаѓања:
    5.396
    Mnogu me boli krajnikot a sum mesec dena bremena. Ajde sovet plis prskam propolis bez alcohol pravev sabajle karamela ama sto mozam drugo da zemam posle sum kaj maticnata ama ete nesto od iskustva da slusnam

18. KidA

KidA Истакнат член

Се зачлени на:
    13 април 2014
    Пораки:
    765
    Допаѓања:
    997
    да правиш гаргара например со концентриран чај од жалфија, или вода со сода. многу течности да се пијат. види ако може да ти земат брис од грлото, за да знаеш дали има бактерии или е др нешто.

На karak му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Leo_29

Leo_29 Популарен член

Се зачлени на:
    22 јуни 2017
    Пораки:
    1.351
    Допаѓања:
    5.023
    Земи си лимон до тебе. Цел ден цеди си директно во грло по 2-3 капки.

На karak му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.604
    Допаѓања:
    201.927
    Сок од три лимони со едно лажиче сода бикарбона, измешај во подлабок сад. Пената изеди ја, со течноста прави си гаргара. Неколку пати на ден, за брзо ќе бидеш како нова. Може и со киви да се прави наместо лимони.
    Со лесно!

На mal.ecka и karak им се допаѓа ова.