Inaku nie se pribravme od bolnica posle 2 dena t.e. 48 casa na tokoliza....so Bolki... NZS od mojot prestoj, bebeto e temperamentno, mnogu podvizno, mi udira na serklazot I predizvikuva Bolki. Care...nema Na ctg nema kontrakcii a jas so Bolki. Mislam deka ova malku me smiri, bar znam deka nema kontrakcii ako nisto drugo, pa ke si trpime. Inaku kupiv na weleda edbo ujle na Baza arnika, ke go probam denovive I ke vi kazam dali malku bar deluva na bolkite. Ajde ljubim vas
Бактерија само со антибиотик.. др чаре нема, на природна база не би ја излечила.. ај да беше на нос со капки ке ја лечеше, но на грло мислам ке мора да пиеш антибиотик..
Mesijna eden sovet da mi dadete. Od vcera nekako se pocustvuvav maka da povracajne,pa naednas ispovratic se,mi se zavrte malce vo glava,vozduh mi falise i nemozev nisto da jadam. Denes imam mali glavobolki i vrtejne vo glava se custvuvam slabo Sto da se napijam nesto prirodno? neznam sto smeam drugo 21nedela sum.
И мене ми се дешава така 2-3 дена трае и проаѓа сега сум 20 недела , исцеди црвен цитрон или лимон и испиј без додаток на шеќер , јади лесна храна колку и да не ти се јаде мораш барем малкуцка , сигорно е некој вирус кратко што трае или ни влечат повеќе витамини бебушите па тешко ни паѓа од време на време , ќе пројде
se nadevam deka ke mine,nemam sila za nistose custcuvam slabo a samo sto prekinav so povrakajne i eve me pak So lesno i brzo da mine.
Земи кока кола голтка по голтка на 5 мин пивнувај може ќе ти помогне побрзо за да не повраќаш или Линекс , само брзо да ти пројде
Од што може толку да ме боли делот кај опашката ? Малку да поседам,со мака станувам. А 15 недела сум,ни стомакот не ми се познава,за да речиме дека е од тежината. Има некои вежби,ме нервира болкава
Душички синоќа се чувствував многу лошо се исплашив... Ме болеше долниот дел од стомаков како во секој момент да ќе ми дојде менструација. Па ќе заспијам пак ќе станам исто.. Сабајлево подобра сум... Се тешам дека можеби не сум.била убаво наместена. На преглед бев во средата се беше ок. 13+ сум..
Кога имаш такви болки напи се веднаш еден магнезиум. Мене не ми одредија Мг количина колкава да пијам, пијам едно од 250мг, но кога осеќам вакви болки (најчесто ми се случува додека сум на работа) пијам уште едно.
И јас имам денови со блесави болки, те менструални, те ко нож да те боде.., тогаш дупло магнезиум си пијам и си ставам екстра утрогестан преку ден. Обичната доза ми е 250мг.Магнезиум и 1 Утрогестан навечер, ама тие денови дуплирам. И повеќе одмарање.
Ај да си се пожалам тука Утре влагам во 8ма недела и повеќе од 2 недели имам болки долу на срамната коска кога се движам...и не можам ни 20 метри да испешачам. Кога мирувам не ме боли. Има ли некој слично искуство да сподели?
17+2....синоќа имав болки во јајниците, како бодежи. Се напив Mg, денес цел ден сум ОК и еве сега, вечерва пак слични болки. Имам и боцкања во долниот дел на стомакот. Дали е нормално или да не се грижам? Дури следната недела сум на преглед.
Исто се чувствувам, а тука некаде сме, јас сум 16+3. Тие бодежи во јајници ми почнаа пред некој ден, но рачунам матката веќе е поголема па притиска на јајници. Ме пресекуваат и кога нагло станувам или кивам. Така ќе ни биде до крај, да знаеш
Според мене, рано ти е за болки. Во тој период јас имав само болки слични на менструални. Ако ти е подобро кога мируваш, тогаш мирувај си. Може е глупо, но не знам што срамна коска. Добро е да знам . Нека не боли, ама по малку .
Тоа е од што се мести бебуш. Исто ми беше на почетокот, но доколку осеќаш некоја друга промена во телото обавезно да посетиш доктор да те види.. Сепак сите си знаеме како ни реагира телото..
Јас сум 34+ недела, зачестија вртоглавиците, киселините, заморот, пак мачнини, лажни контракции, забрзаниот пулс кој цела бременост ме измачува... Искрено, сакам веќе да мине, да дојде јануари и да се породам... Се измачувам со оваа тежина од +10кг, со оваа изнемоштеност, променливо расположение... Едвај положба на спиење наоѓам, па ако се разбудам нема презаспивање! Почнувам сама да не се трпам, а да не зборам за другите оклу мене. И не сакам да им се жалам за ништо оти знам дека се ова е нормално особено на прагот од 9ти месец. А се плашам, како ли ќе биде кога ќе се породам со бебе и плус мало дете, ненаспиена и сигурно психички лабилна како и повеќето родилки. Или можеби ќе се држам добро, м? Не знам, ама за скоро ќе го имам одговорот!
@snegulkata Иста сум и јас, во се што наброја си се пронаоѓам, (тука сме и со терминот). Плус не можам да трпам да стојам на нозе ни додека се бањам. Колку уживам во водата толку и гледам побрзо да завршам и да седнам. Мм ме зафркава да ми го купел најголемото корито и да сум се испружела во вода. После како кајче ќе сме го користеле . Инаку и јас од една страна едвај чекам да се породам, а од друга ме фаќа страв како ќе се снајдам. Уште сега се нервирам од помислата кога ќе ми се соберат многу луѓе (кој од кој попаметен) и ќе солат памет. Јас знам дека не е добро ама сакам се да ми биде под конец, никој да не ми преместува, потфаќа и да не ми се меша и не поднесувам галама. А вака плус дека царски ќе бидам не знам колку ќе можам сама... ама нека помине се како што треба, живи и здрави па ќе се избориме и физички и психички