@❤️Sneze❤️ истото го поминав на почетокот (од 10 до 12 недела), се виткав од болка во желудник, а матичната тогаш ми се развика како ние трудниците за сенешто само сме доаѓале и сме се жалеле и дури одби и ехо да ми направи, а јас буквално викав од болка. Со други зборови, ме избрка од ординација. Затоа и одам во Систина оттогаш, оваа ми врши работа за боледување и упати, ама да се породам ќе ја сменам одма. Небитно тоа, да се вратам на муабетот. Агонијата со болки ми траеше две недели, тогаш и боледување земав, буквално одев згрбавена, едвај движејќи се. На крај отидов во Систина на ехо на абдомен, се беше во ред. Ми рече докторот да стиснам заби, дека ќе помине, дека ехото е добро и едноставно така ми се манифестира бременоста. Ми даде и мене Ранитал и плус пробиотик, и ме стави исто на диета со храната и набрзо се среди. Ќе биде добро, мора да издржиш. Се ќе пројде и ќе се заборави, после ќе се смееме што све не снашло
Мене одма на ГАК ме примија и на гастро ептен фини беа и културни , ми обрнаа внимание и внимателно ме видоа , ќе пробам со апчињава белким добро ќе биде , неподносливи беа болките , сега од првото апче ми се смири желудникот малку ама дека прегладнета додека да си дојдам при себе полека полека тешко ќе биде , ама нај битно повеќе да не се појават болките и да биде се добро ...
Devojki nova sum na forumov pa sakav da slusnam iskustva koj imal so Flosteron inekcii vo tekot na bremenost imavte li nesakani reakcii? Fala mnogu
Mi se cini kako bebevo vo stomak da mi e posporo i me zasekira toa mada doktorov ni vika normalno e ama pusta psiha jnam zakazano kontrola za vo vtornik ama se na toa mislam
Ох таа болка ја имав цела бременост и тоа баш така малце да поседам и тоа на меко на станување боли корне а на тврдо столче ми било бетер Јас до крај ја имав и еве скоро месец породена сум и уште си ја имам дури на моменти си плачам што бебе кога плаче ми треба време да станам од болката за да го земам...и плус болка си носам сега од спиналната... Дај боже да ти помине што поскоро зошто боли многу те верувам...Со лесничко само
Уживај па и ти, спиј си како ти одговара. Јас уште спијам на грб, не ми смета. Туку маст против хемороиди смее? Почнаа маките
Леле и јас за хемороидите дојдов Никогаш во живот не сум имала, сега најде, во 36-та недела Надворешен имам еден огромен, морам да го решам. Како беше лекот со рендан компир и маслиново? Само тоа ли се ставаше или имаше уште нешто? У пм веќе, сега најде да се појави
Еве тука го имаш лекот а и други лекови има споделено https://forum.femina.mk/threads/Хемороиди-за-време-на-бременост.26119/page-2
Пиле исто како мене да ме опиша. Ужасна болка во половината имав што дури не можев да станам ако некој не ми помогнеше, милиметар по милиметар станував дури и се загрижив. Ама таа болка помина сега па грб ме боли кога сум исправена па затоа се сум подгрбавена како некој стара бабичка.
Мајка телото ќе ти кажи која положба ти е убава. Да, треба да практикуваш лева страна но можеш да се вртиш и на др страна на грб нема проблем.. Еве јас 38+недела сум па некогаш се будам на грб кај што спијам, добро сега од тежината на бебето кога ќе се свртам ќе ме боли меше некое време и после ништо.. А дури беше помало не.. Затоа уживај си
Ве молам за совет: имам болки повремени во долниот дел од стомакот. 19+ сум. Ми се јавуваат преку еден-два дена. Искуство?
Нормални се болките до крај на бременост, се додека се издржливи, како менструални. Еве и јас имам два дена како притицок на јајниците, ме штрецкаат, плус некоја болка на неодредено место (како да не е матката), па не се паничам, гледам само да не се заморувам и лежам доколку можам. Ако ми дозволи детето и работата