Вчера додека седев на кауч и гледав филм одеднаш ме здоболе цела кичма, ама многу и не беше остра болка туку повеќе како тупава ама пак беше јака и се извадив од памет зашто беше одеднаш, вака не ми се случило досега. по 1 мин помина и не се појави пак еве до денес. што би можело да биде? инаку сум 32 недела
Стално боли? Ако е на интервали тогаш убаво да те види доктор. Ако се работи за константна болка пробај смени положба, не се неизбежни болките во кичмта. Тежината на бебето си го прави своето. Сепак ако си загрижена, нека те види лекар.
Не не, само еднаш ме здоболе синоќе, и толку...а денес ме боли на лево, ама таму знае да ме здоболи кроз цела бременост највероватно некој нерв притиска. Фала на одговорот, ќе видам ситуација кроз денов...
Мешиња ве молам за помош, нокеска имав проблем со спиењето некако неможев да најдам позиција, успеав. Некако да заспијам на лева страна ама после 3 саати станав за во вц и да се свртам и да станам ме фати некоја силна болка и кога отиддов во вц додека мокрев болката бесе .мн јаКа, потоа легнав и се стиша ама некако осекам ко тапа болка. Имате ли вакво искуство мн сум исплашена
Ако ти била болката во долниот дел од абдоменот тогаш е најверојатно тој лигаментот, се шири - и мене ме фаќа најчесто ноќе и на вртење и трае неколку минути ама баш прописно боли, но сепак е нормално.
Da bese dole I poveke od strana bolese jako I poleka se namaluvase inaku sum 24+4 ti koja nedela si? Fala ti mnogu si pomisliv deka nesto ne mI e vo red
E da tuka sme nekolku dena razlika, kazi mi otoga ke tI se sluci toa noke dali posle preku den imas bolki zasto mene I sea me boli od desna strana kaj kicmata I dolu nisko ossobeno koga odam I koga idam po mala nuzda
Не значи дека болката е од матката. Тој период ме болеа јајниците, т.е матката ги претискаше, си правеше место. Ако минува во некоја положба , не е страшно. Бременост е , болките се нормални додека се издржливи.
Мешињa,26 неделa сум и пoследниве денa имaм бoлки кaкo зa дoбивaње.Ме прегледa дoктoрoт ,се е вo ред грлoтo е зaтвoренo,ништo не укaжувa нa нештo лoшo.Синoќa немoжев целa нoќ дa зaспијaм oд штo ме бoлеше.Некoгaш ме бoли сaмo стoмaкoт,некoгaш пoлoвинaтa пaрaлелнo сo стoмaкoт и нoзете нaдoлу.Бебетo си е aктивнo скoрo преку цел ден a синoќa и целa нoќ.Ви се случилo ли нa некoјa oд вaс?
Вo еден ден мoже три четири пaти дa ми се јaви тaквa бoлкa,a мoже и кaкo синoќa нa некoлку сaaти.Еве денес дури сегa ме фaти бoлкa и трaе пo некoлку секунди.А oвa сo пoлoвинaвa е кoнстaнтнa. Дa кaжaм декa имaм и згoлемен вaгинaлен секрет.
Зголемениот исцедок е нормален. А за болките нека те стават на цтг најдобро. Да си сигурна дека се е во ред .
Несакам да те плашам и се извинувам ама морам да ти кажам јас со такви болки се отворив во 25 недела и имав спонтано раѓање.. така да барај сама цтг и обавезно на доктор..пак ти се извинувам несакам да завршиш ко мене затоа под итно на преглед
Здраво мешиња.. Откако станав сабајле чувствувам болка во левата страна..прво.почна под ребрата па постепено надолу се ширеше накај матката..и сега осеќам само долу кај матката..пред малку да се пресоблечам и кога ја подигнав ногата осетив како јак грч.. издржлива е болкава ама мн се плашам... и јас ради циркулација спијам на лева страна..ве прочитав погоре нормално е ама оваа болка иако е слаба цел ден веќе ми здосади како да ја објаснам. ~ како кога ќе се истегнеш при вежбање... 16+ сум. пред една недела на преглед ок беше се. Фала ви