Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Болки и други здравствени проблеми во бременоста

Дискусија во 'Бременост' започната од taska, 21 април 2012.

1. Lunabela

Lunabela Активен член

Се зачлени на:
    1 септември 2017
    Пораки:
    154
    Допаѓања:
    71
    Jas zaradi toj problem bev na ginekolog se e ok so bebeto grloto e zatvoreno a menebe me boli I doktorkata mi recese deka ee nekoj nerv, zatoa sto me boli kicmata I bebeto pritiskalo I zatoada boli,, mi rekoa deka ne e strasno

И јас имам болки само при движење а кога лезам немам, ме интересира пред да ти се случи тоа дали хрлото ти бесе затворено и дали крвареше, какви беа болките? Извини вака но ме интересира стварно сум исплашена

Последна измена од модератор: 4 јануари 2018
  2. baby 5

baby 5 Популарен член

Се зачлени на:
    9 декември 2016
    Пораки:
    1.135
    Допаѓања:
    5.165
    Офф души трудни несакав ама стварно да ве исплашам..се беше во ред без крварења без болки оние нормалните пецкања што се шири матка.. бев пред тоа на скринингот супер маже и опп другата недела менструални болки ама на инервали..па вечерта појаки и чепот ми падна и знаев што следи.. не му ја мисли ете пак сум трудна па гледам да сум опуштена скроз..така и вие опуштете се

3. Lunabela

Lunabela Активен член

Се зачлени на:
    1 септември 2017
    Пораки:
    154
    Допаѓања:
    71
    Kaj mene ne se na intervali samo pri dvizenje i, pomestuvanje a sedam mirna ne me boli ama zatoa koa, ke stanam odod lezenje me boli mnogu ko nerv nekoj da me tegne I pri mocanje ne znam stvarno so dati kazam uzas

4. baby 5

baby 5 Популарен член

Се зачлени на:
    9 декември 2016
    Пораки:
    1.135
    Допаѓања:
    5.165
    Тогаш тоа ти е некој нерв штом така те боли.. не се плаши чим не се интензивни и на краток период не е страшно.. те гушкам

5. Lunabela

Lunabela Активен член

Се зачлени на:
    1 септември 2017
    Пораки:
    154
    Допаѓања:
    71
    I jas tebe se nadevam deka ne e nisto strasno deka ke projde a najgolem strav mi e toa so tigo seo desilo tebe zatoa koa I da idam na pregled gI teram da mi merat, grlo na matka

На baby 5 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.745
    Допаѓања:
    145.186
    Нормални болки се тоа.
    Не може да очекувате да не ве боли ништо кога живот носите во себе.
    Прифатете го како нормален дел од бременоста.

На podravka, Sexybaby86, girl-miri и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. Dana84

Dana84 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јули 2010
    Пораки:
    52
    Допаѓања:
    80
    Здраво женски, 11та недела сум, последниве 2 недели имам секојдневни болки во анусот
    ( поизразени наутро) Многу ми е болно кога одам по голема нужда ме сече ептен, некогаш и гасови кога имам чуствувам кога поминува од местото што ме сече како со нож. Понекогаш таа болка истовремено ја чуствувам и напред во јајниците.Ми се случува и да неможам да седнам убаво од болка. Крварења немам, столицата ми е ок. Дали можеби станува збор за внатрешни хемороиди или нешто др е во прашање? Поз

На Bjutii му/ѝ се допаѓа ова.
  8. ❤️Sneze❤️

❤️Sneze❤️ Истакнат член

Се зачлени на:
    1 септември 2017
    Пораки:
    886
    Допаѓања:
    3.903
    Мешенца осеќате ли кога ќе легнете навечер да спиете болки во петите и стопалата и како "мравки" од колена до глуждови ?
    Немам отоци воопшто , не јадам ништо претерано солено се во рамки на нормала дека и заради желудникот , ама нозеве ме нервираат :) исто и кога лежам бар 5 мин на лева страна одма колкот ми се укочува и се здрвува/трнее цела нога , а при станување осеќам болки во опашка колкови и препони , докторката кажа болките нема да ги има одкога ќе се породам здравје , ама вака барем вие кажете ми што правите за да ублажите ваквите болки :)

9. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.879
    Sneze i jas imam taka vo nozive ama ne samo navecer tuku i preku den mi se slucuva.

Tuku da se pozalam jas:worried:mnogu me bolat kolenata,neznam dali ma vremevo ladno toplo oti vo prvata bremenost nemav vakvi bolki|(nekoj iskustvo mislejene?
    Isto i so mese malce vo dolniot den znae da me boli a nekogas se sluciva da nemozam da stojam ma noze kako da tezi mnogu,ma poslednata kontrola mi rekoa deka enormalno ama edvaj stojam ma noze,kako da padne mi ide:o
    Naredna kontrola za 2nedeli....

На ❤️Sneze❤️ му/ѝ се допаѓа ова.
  10. ❤️Sneze❤️

❤️Sneze❤️ Истакнат член

Се зачлени на:
    1 септември 2017
    Пораки:
    886
    Допаѓања:
    3.903
    Буквално како и мене да си ме опишала со болките :| прво ми беа болки во мускули и стопала а сега се туто-комплето од половина ,опавче ,препони и се така до стопала :|

11. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.593
    Допаѓања:
    201.871
    Магнезиум само.

На Momichka му/ѝ се допаѓа ова.
  12. ❤️Sneze❤️

❤️Sneze❤️ Истакнат член

Се зачлени на:
    1 септември 2017
    Пораки:
    886
    Допаѓања:
    3.903
    Проблем е што не можам да го пијам :)

13. podravka

podravka Популарен член

Се зачлени на:
    11 март 2015
    Пораки:
    1.211
    Допаѓања:
    5.495
    A toj vo kesicki sto e prasak se rastvora vo usta??

14. ❤️Sneze❤️

❤️Sneze❤️ Истакнат член

Се зачлени на:
    1 септември 2017
    Пораки:
    886
    Допаѓања:
    3.903
    Се е пробано и ништо не прифаќа желудникот и некако не ми делува баш за опуштање туку одма пролапс ми се активира и глава ме боли , и кажав на докторката и ми кажа дека ретко ептен се случувало кај некои жени тоа и да не ги пијам повеќе , односно никакви витамини не пијам од почеток на бременост , здравје кога ќе се роди бебе ќе си давам редовно капки за коски и витамини (оние што се стискаат директно во уста меките) .

На podravka му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Mimmi39

Mimmi39 Популарен член

Се зачлени на:
    11 ноември 2017
    Пораки:
    1.824
    Допаѓања:
    4.291
    Денеска чувствувам болка во долниот дел на стомакот, на матката, кај мочниот меур (не можам точно да проценам каде е) нешто како боцкање. 21+1 сум.
    Познато ви е?

16. Lunabela

Lunabela Активен член

Се зачлени на:
    1 септември 2017
    Пораки:
    154
    Допаѓања:
    71
    Da jas sum 26 I zaradi tie bolki gi posetiv site doktori I drzavni I privatni vimaat dek ne d nisto

17. Mimmi39

Mimmi39 Популарен член

Се зачлени на:
    11 ноември 2017
    Пораки:
    1.824
    Допаѓања:
    4.291
    Ме утеши :inlove:
    Со магнезиум се смири, денес сум ок. :)

18. KidA

KidA Истакнат член

Се зачлени на:
    13 април 2014
    Пораки:
    765
    Допаѓања:
    997
    здраво на сите,
    има ли некој совет за природен лек за воспалено грло? црвено ми е многу, боли кога голтам и имам како киселост во устата, други симптоми на настинка немам сеуште. Правам гаргара со жалфија, сода, чаеви и млеко со прегорен шеќер и мед, супи.. Веќе сум 37 недела и ме фаќа страв да не се разболам сериозно баш пред пораѓај - имал ли некој таков случај, како сте поминале? На интернет се изначитав за компликации :( фала!!

19. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    16.408
    Допаѓања:
    113.393
    Да му се јавиш на матичниот веднаш за да ти даде антибиотик и брзо да се излечиш. 37ма нед веќе си 9ти месец утре би можела да родиш, не ризикувај.
    Со лесно.

20. karak

karak Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2010
    Пораки:
    4.436
    Допаѓања:
    5.396
    Mnogu limon, caj i ako Imas beli naslagi na krajnicite zemi sodabikarbona na prst i mackaj jas vo 6 nedela od bremenosta so otoci vo grlo i beli naslagi i se iscistiv so sodabikarbona bez antibiotik so lesno

На KidA му/ѝ се допаѓа ова.