Pulsot I dolniot mi.se.pd.panikata... ah boze so.meI.snajde.. neznam kako da se.smiram. pijam caj od matocina ama.imav.dva smrtni.slucai I.nogu se voznemiriv.
Има опции и за повишен притисок и за вакви стресни ситуации кои, за жал, те снашле, само разговарај со твојот доктор да ти каже што можеш да се напиеш да ја држиш анксиозноста под контрола
Девојки здраво. Да ве прашам, сабајле се разбудив со ужасни болки кај јајниците. Како да ме влечеше нешто надолу, не ни можев да се исправам никако од болка (13+1 сум). Дали некоја имала вакво нешто, некој чај или било што неш да се напијам кажете.. фала ви
@Bibi30 Напиј се Магнезиум и Дабростон/Утрогестан и лежење, да се смират. И јас имав такви болки матката кога почна да излага, плус цисти имав на почеток.
I jas imam takvi bolki od pocetok na bremenost,imam fibroma i cista pa pijam Buscopan koga imam posilni bolki i 1tabletka navecer prometrium/progesterone i lezejne.
@Vikiliks тука прочитај за тестовите преку крв. https://forum.femina.mk/threads/Неинвазивни-пренатални-тестови.23908/ Секоја фирма која ги работи има веб страна и број, може да се јавиш да добиеш информации. Прогуглајте ќе добиете информации.
Мене ми кажале дека може место да ставам Утрогестан, Дабростон да се напијам, нели екстра прогестеронска поддршка. Грешка да не сум? Тогаш подобро Утрогестан. П.С. Како и да е, под претпоставка дека веќе прима некое од тие, па да си земе екстра, а не на своја рака. Да не се разбере погрешно.
Се случува да е од тоа ама кај секој е различно, мене ми се случи такво нешто само не толку чето на еден час некаде околу 25та недела и одма на докторотидов и не беше ништо ... ама му препишаа утрогестан. Јас би ти советувала ако имаш можност иди види си со доктор
Девојки, ве болат ли мускулите на долниот дел од стомакот, од двете страни? Мене еднаш на спиење а еднаш после шетање ме болеа многу, едно половина час болка, не од онаа болка што трае секунда две како при кивање, туку асално. Ставив шише со ептен малку топла вода па ми пушти после некое време ама добредојдени се и вашите сугестии за нареден пат
Од толку болни луѓе. И денови поминати со нов не се разболев ама спиење со отворен прозор баш најдов да се разболам. Носот ме боли,тече,главоболки јаки. Пола парацетамол се напив и чаеви ама ништо.. што да се прави уште ?
30+1 сум може да пијам еден ибупрофен? Ме боли забот многу не се издржува.....не можам да посетам стоматолог денес
Зошто пола? Напиј се цел. Со пола ништо не правиш. И јас сум настината , пијам цел. Пола како да не се имаш напиено. Плус супа, витамин ц . Подобро парацетамол отколку болки и да се мачиш. Во трето тромесечие не се препорачува бруфен.
@duffi fala sto mi odgovori....ama se napiv pola brufen ne se izdrzuva nikako a od paracetamol ne pominuva, se nadevam deka nema nisto da bide so pola brufen
Мамички не можев да најдам соодветна тема па да прашам тука:пред три дена почна многу да ме чешљ подповод стомакот и. Помислив да нее од растење 4ти месец сумчини.но завчера видов ко алергија да имам и тоа подсе стомакот и кај колениците. Од што може да биде? Многу се уплашив зошто не сумго алергична на ништо
Милички за моите болки што пишав погоре од стоматолог ми препишаа амоксиклав за 7 дена терапија 2×1 на ден и исто гинекологот дозволи дека може да ги пијам со комбинација на Линекс како пробиотик , ама еве се напив во 22:00 часот и сега осеќам како тегоба на желудникот и како гадење , а болката ни малку не е намалена , не знам што да правам сега во 1:30 по полноќ , страв ми е сабајле пак антибиотик да земам да не биде нешто лошо Мислите ли дека е од антибиотикот ова или ?