Ме боли долниот дле од стомакот и многу често мокрам...се плашам да не еуринарна инфекција се надевам не е тоа, како печење доле на вагината исто така чувствувам...дали сте имале слично искуство?
Често мокрење и печење при мокрење обично се знаци на уринарна инфекција. Појди, направи уринокултура, за да не стане посериозна, ако веќе е инфекција.
Девојки многу често да не кажам цело време имам болки во препони, посебно кога се движам како притисок осеќам.Дали некоја ги споделува ваквите маки како мене? Бев на ургентен пред една недела за тоа, бев кај матичната пред неколку дена - нема никаков проблем, цервикс околу 40мм, ми зголемија магнезиум. Не знам веќе што да мислам
И мене ме болат препоните а особено ме боли десната долна страна на стомакот и тоа до толку да не можам да мрднам некад, особено кога се движам па знам и да си стојам неколку минути на сред пат - појасот ми помага донекаде, топол туш и многу одмарам, друго чаре не знам дали има (да, и магнезиумот).
I jas imam bolki cela bremenost ne vo preponi amaI dole nisko, I koga se dvizam imam cuvstvo feka vo sekoj moment bebeto ke mi iskoci me stiska mnogu..I zaradi toa mnogu odmaram... ne e nisto strasno pime si magnezium odmaraj I toa e
Девојки ве читам веќе неколку страни од темава, но никако да се пронајдам со мојот проблем.. Бремена 31 + 5 дена, дечкото е доста активен во мешето и силен. Денес бев на контрола се е во ред, но во вечерниве часови почна тупа болка или притисок не можам да дефинирам во пределот на препони, некако и над страмна коска.. едноставно некое чувство кога ќе истегниш некој мускул и после тоа како да те боли. Дали треба да се загрижувам и да одам на дежурен или да си трпам (во легната положба на десна страна се смирува болката).?
Истите болки ги имам и јас, некој ден помалку некој повеќе...еднаш бев и на ургентен за тоа и нормално било. Ама вака кога ќе прочитам повеќе случаи овде и јас сум посмирена
Ista sum i jas denovive31+4 SME nie. Mene mi è preporacano lezejne,Eve denovive malce niz doma sreduvav i sega maka si imam,se boli Od utre pak se vrajkam na odmor,iako e tesko sama so dete. Gospod da ni pomogne di kraj.
Милички мене дали од водата тука кај нас (не чиста ) или од јадење не знам , цеела ноќ стомак ме скина од болки дури и лажни контракции имав повеќе од 7 само во текот на ноќта и ме потрефи дијареа Имам Линекс се напив ама за спречување на ова чудо има ли домашен лек некој ?
Ако ти е обичниот линекс, напиј се две (ако е линекс форте, едно), земи јаглен во случај да си изела нешто лошо, одма ќе те смири а во меѓувреме касни банана, двопек и пиј јогурт.
Линекс Форте имам капсулки белки уште 4 на лентичката 2 × 1 на ден ги пиев кога земав антибиотик (од даамна ) а сега со проблемов не знаев како да ги пијам па едно во 6:50 се напив и после накај 14:30 уште едно ќе пијам , читав сега и какао смирувало дијареа па ќе пијам после и какао и банана ќе јадам само да се сопре ова ми ствара болки и контракции . Фала мила на совет
Jas vecer vo 3se budev so maka vo stomakeden sat bev vo kopatilo,od dijarea kontrakci imavse preplasiv sto neznaev dali e nekoj virus ili porogaj ide Mm vika od kivi sto vcera jadeva mozno e oti sekogas me procistuva Denes moram Samo rucek da zgotvam ostanato neka ceka. Odmoraj majce ako ne minuva idi di maticna da ti prepise nesto
Исто и јас од тој период ноќеска маки мачам од 3:00 страшно беше мм се исплаши дека бебе во почеток 8 месец ќе се роди камен стомакот ми се правеше и болките беа како кога раѓав со второто па и по страшни едвај отидов до купатило и седев на веце школката па не знаев што да очекувам , за среќа немаше никаква трага од крв ... Потоа ме смири малку и по 2 часа пак исто сечење на стомак и болки во карлицата едвај до wc пак и морав Линекс да голтнам па сега фала му на Бога ме подсмири малку ама од денов ќе се види убавина не сум способна за ништо , око немам склопено ама од почеток на бременост бебево само на тестови ме става Немам ништо јадено ново се си јадам нормално , ама водата тука ни е многу нечиста како жолтеникава е кога ќе наточиш од чешма за пиење , а од купечка вода не можам да пијам воопшто одвратна ми е дека во пластично шише стоела Одмарај мила и ти белким ова ќе пројде денес нема да не измачува цел ден
Јас бев иста пред 2 недели...претпоставувам стомачен вирус беше, не повраќав, а имав нагони...имав само дијареа, немав апетит ич и многу бев омалаксана. Се исплашив и отидов одма кај матичната и кај општиот лекар и ми дадоа пробиотици и електролити. Кај мене траеше еден ден, вечерта кренав и температура до 37.7 и пиев парацетамол, па и од тоа се извадив од памет сабајлето веќе ништо не ми беше. Таков е вирусот. Би требало кратко да трае. Матичната ми кажа многу трудници дошле со истите симптоми...Ти посакувам побрзо оздравување