Дали некоја имала болка во лев или десен јајник. ? Ја еве имам болка во лев јајник која се наставува до страната кај гаќичките..
Беба расте и притиска. Имав и јас. Еден период дири едвај се движев. Јајникот ми беше буквално доле истуркан.
Ако ти е мисла нека те ѕирне доктор. Мене стално ме предупредуваше дека бебето ги турка долу, да не паничам ако ме болат.
Мешенца знам дека трета ми е бременост и би требало да си знам одговор на прашањево мое , ама ум немам веќе , а не ми се ѕвони на док. да досаѓам па да ве прашам за искуство дали ви се има и вас случувано вака 34 +0 недела сум и цеела ноќ не заспав од болки во препоните и боцкање онака језиво од внатре пред отворот на " тетката " , малку страв ме фаќа дека ставам утрогестан да не му штети на бебе ако сум сантим или два отворена (незнам дали сум подотворена ама умот тамо ми иде) цел ден така како тежина осеќам и чудни болкички дури и пред аналниот отвор од внатрешен дел (извинете на вака грдо опишано)
devojki dali nekoja imala problem so bolki vo zeludnikot i poduenost i kako go resavate toj problem jas i pred toa si imav maka so zaludnik ama sega nemozam ni apce da se napijam najcesto nasbajle mi se javuva bolki vo zaludnikot i poduenost imala li nekoja vakov problem?
@yana147 za bolki i kiselini eve ke se samo citiram poduenost e normalno po cesto e vo prvite 3 meseci, koja nedela si? poduenost, gasovi zapek se e to del od bremenost. P.S. se izvinuvam za latinicava
ama i bolki osekam vo zeludnikot inace sum 17 nedela i mi se stvrdnuva stomakot i so prvoto dete mi se stvrdnuvase ama so voe i maka so zeludnikov
Probaj napij se ranitadin ili nesto drugo pobaraj niz temava se ima pisuvano dosta za zeludnik, mene mi pomagase ranitadinot i za kiselini i za bolkite, za stvrdnuvaje mi se stvrdnuvase i mi se stvrdnuva samo na vecer
Dali e normalno tapa bolka pod papukot. Osobeno mi e izrazena koga lezam i ako se vrtam od leva na desna strana i obratno. Jas mislam deka e od shirenjeto na matkata, no dali e stvarno toa?
Прашав и во труднички ајде и тука. Какво е тоа стврднување нА стомакот,мене навечер ми е по тврд за разлика од сабајле,ама мислам дека е од јадење и пиење тоА,и го сметам за нормално. А ивде доста читам испаничени за стврднување на стомак.
Нешто слично како грч во меше се стврднува онака како да се собира не знам точно како да ти опишам , се осеќа како да го губиш здивот онака језиво стегање .
Абе и мене ми се стврднува ама ми се подува и почнуваат гасови ждригања..и тоа после јадење така да тоа е нормално и сум осетила кога се мести од една на друга страна како да ми се истрга стомакот и се стврдне ама кратко трае..
Доаѓа со плус болка чудна во мешето, стврднување како згрчен стомакот и некоја чудна болка баш. Мене дури боја ми менуваше во тие моменти, камен ми беше ептен тврд, испрчен чудно, розевкаст и на допир со рака бело остануваше, болка како бодење... дури личеше на контракции, ама па долго време ме држеше, а контракција не држи толку време, макс 30сек-1мин трае контракцијата, а тоа знаеше со саати да ме држи.
Фала ви,ми се разјасни малку сега. Ова моево не е така,туку навечер на допир ми е тврдо за разлика кога сабајле ми е меко мешето.
Ке дојде и тоа на ред, тоа се случува обично ако бебе се врти, незгодно се намести.. таму веќе над 30 недели знае тоа да се случува. Ке си дочекаш и ти
Во 26 недела бременост сум,до сега на сите контроли за урина имав присуство на нитити++ и еритроцити,пијам веке 3-4 месеци по 1 литро чај од брусница,така ми кажа гинеколпгот,ама нема ефект.Сега ми препиша и ги купив капсули Лактогин и Нифурал.Дали имала некоја вакво искуство?