За киселини јас земам ориз 3-4 зрна жив и дирекно го голтам не е штетно ама одма помага, и гинекологот ми препорача. Јас сум 14 недела, а за болки во грбот и јас имам ужасни болки посебно кога се движам.. поздрав мамички
37+6 sum imam bolki kaj stomakot kako grcevi i dvrd mi e stomakot ama samo na desna strana i me boli samo koga sum na noze, a koga ke legnam mi pominuva toa li se kontrakcii? Jas so prvata kerka nemav nikakvi bolki zatoa neznam
Не се. Ако се контракции ќе боли цело време, сеедно дали одиш или лежиш. Најверојатно бебето има лоша положба, на десната страна, па ти натежнува и ти е тврд.
Crevata ne mi se vo red 4den veke vrijat mislis vnatre ima zemjotres strasno, me stegaat poludev, kako da mi se izmestija crevata
Како се справувавте со ишијалгични болки. Пиевте нешто, масажи или слично. 8 месец сум, едвај стојам,едвај одам. Магнезиум пијам и одмарам. Долго ке ме држи или до крај?
Јас имам проблеми со кичмата и одев на масажи, добро поминав цела бременост без некои сериозно болки.
Kje si trpis do kraj. So prvoto nemav maka, ama so vtoroto dusa mi izleze. Od 7mi mesec negde pocnaa pa se do posledno
И со првото, и со второво сега. Ама не се само болките. Пред 10-тина дена се укочив, ама онака да не можам да мрднам, и се разбира во петок навечер, тогаш е највозбудливо Кога не бев трудна со наклофен и дијазепам се средував, ама сега не знам што смеам.
Добив болки испод стомакот иначе што би рекле кај матката и јајниците ама повејќе у средина доле. Иначе 34+5 сум и едвај спиев од болка,болката ме разбуди дали е нормално или не ? На преглед сум за 2 дена. Така да не знам што да правам ...
Се јавив на доктор сепак рече напиј се магнезиум Се напив Магнезиум ако настави иста болка да отидам на преглед..
Значи и јас тоа да направам и мене денес се нешто ме боли, 33-та сум, а наредна недела сум кај матичната на преглед и за брисеви и после се префрлам во Ремедика веќе кај докторот што ќе ме пораѓа
Здраво женски Бремена сум 16+3 и имав јаки болки во десниот јајник. Направив испитувања на крв и мокрача, се покажа дека имам инфекција во урината и таа инфекција стигнала и до бубрегот. Имам силни болки но бебушот е во ред. Некоја со слично искуство и каква терапија примала?
Јас тука уште за џабе не рекле и 10 пати трудна да си сите 10 пати различни ќе бидат чеп паднат 3 прста отворена дома си чекам болки не ми паѓа на памет да идам толку рано на ГАК само кога одам имам малку притисок во долен дел како натискање , бебе си мрда и ика нормално како секој ден , стегање , контракции на меше немам од сабајле само 3 пати ги осетив така да рано е уште сигорно прв пораѓај ми беше многу по различен , втор пораѓај скоро и дома ќе го родев , а третово од старт мајтап се игра Како и да е веќе знам и спремна сум за запознавање со третото душиче мало кое не изненади највеќе знам дека нема уште неколку недели туку има уште неколку часа
Не за чабе рекле имаш време да се изнапиеш вода и да јадеш додека можеш после те чекаат преубави мали очиња