Се што е навремено откриено се лечи. Така да не се секирај. А тие инфекции во урината кај трудници сум слушнала дека се многу ама стварно многу чести. Без паника срц, се ќе биде ок
Да, за бактеријата во мокрачата ич не се секирај, ќе помине и со чајчиња, брусница мислам може да се пие, и ќе исчезне за брзо време, ќе ја измочкаш . А за бактеријата во крвта, сигурно и за тоа има лек, 21-ви век сме, само стабилно и без паника. Не ти се случува само тебе срцка, има по народот свашта. Ајде ќе помине се. Позз
Ме фати едно невидено шубе. Последна местр.ми беше на 2 јануари, а од 09 до 15 имав многу висока температура (до 40) и пиев и лекарства и сл. Кога ми доцнеше веќе накај 6 фебруари бев на преглед и се појави бременост ама една точка и докторката рече како уште имплантацијата да е во тек. Немаше уште ни срцева акција. До сега сите испитувања ми се ок со бебето, ама сепак ми е шубе заради тој вирусот и таа температурата, а не можам да се сетам дали во тој период имав односи или е покасно зачнато
Штом е се во ред со бебето, воопшто нема место за грижи, вирусот си поминал тогаш, а и да било тогаш зачнато, многу било рано да би му било нешто од лекарствата или пак од самиот вирус. Затоа уживкај си во бременоста, без непотребни секирации и мисли и помисли
јас имав на почетокот на бременоста грип, покачена температура , често болки во јајниците ,ама се помина во најдобар ред ,зборувам за првата бременост , еве сега и снаа ми е трудна и со температура па докторката и препишала оспен и плус др лекарства знам и за трудници што пиеле и антибиотици ако се премногу настинати ,нормално по препорака од доктор ,затоа што имаме на листа и дозволени лекарства така да без непотребни грижи ,сепак мислам дека докторите знаат повеке од нас
Jas seuste nemozam da zaspijam imam nekoja tapa bolka kaj jajnicite I tesko nekako se Dvizam ko podgrbavena od sto moze da mi e ?
Ne bi trebalo da e nisto zagrizuvacko,najverojatno bebus pritiska tamu dolu nekade.Eeee jas kakvi se ne bolki imav i se uste imam,a cucka aber si nema za izleguvanje
еве и јас ви се придружувам со болки сум уште од вчера, притиска бебушка скрос ниско доле ,ако лежам подобро ми е ама ако се раздвижам мислам ке ми испадне
барам на заем тесла по можност многу остра за од прва да ми летне главава. значи овие главоболки се веќе неиздржливи веќе 10 дена без престан. притисокот ми е константно во минус. до 40 долниот ми се спушта неможам да функционирам. иако се скарав со кафето демек за добро на бебушот од денес решив пак да пијам. значи готово полудувам.......
Anicka jas do 6ti mesec isto maki macev so glavobolki mislam déka navistina nema poloso zasto nema sto da se pravi nema sto da se pie za da pomine prirodno
Почнаа муките Јас не можам да седнам,ме болат гзните коски Пепитке по мом пророчанство ќе јадеме мекици од твоја свеќи
Dosta ajde muabeti za bolki...i jas vcadiv,se' me boli veke imam uste 4 dena do termin,pa kaj i da e ke bide uskoro...
Пророк си Форко ако за ништо друго свеки за мекици ептен ја бива и јас осекам кај и да е ке ги спрема , и денес имам некој тапи болки хммм
Izvinete za lat. Od mob.pisuvam. Stotuku zabelezav kapka kafeno na gakjite, ama ko od porano denes mnogu malku bas kapka. Se izbrisav so toaletna i nisto nemase na nejze. Mnogu sum isplasena, ke odam na lekar utre ama nema dazaspijam vecer... Help!
Veteuske nese plasi toa e znak deka si bremena ako nemass poveke ne panici a ako imas slucajno utrogestan stavisi Edna za sekoj slucaj I bes paniki
Немав многу, буквално како ситна капка. Купив утрогестан вчера вечерта од 200 и ставив и пред да легнам и сабајлево исто. Сабајлево ништо немав фала богу, ама ќе одам обавезно на гениколог подоцна. Фала многу
Mamicki uzasno me boli stomaceto negde okolu papokot saat vreme bez prestan nemozam da zaspijam stanav mm da go ispratam za na rabota edvaj SE dvizam kako podgrbavena SE plasam da ne se kontrakcii?
Не ги знам породилните болки и контракции ама мислам дека треба подоле да боли и позади кај кичмата. И не константно цел саат туку па периоди. Ова за околу папокот повеќе ми изгледа како бебето да е наместено така да те притиска и ти прави неубаво чувство. Ама јави му се на матичниот гинеколог и види што ќе ти препорача, можеби ќе те викне на контрола за секој случај.