Ако сите други ставки се ок, мислам дека немаш потреба од грижа. Како што ти кажаа - покачени леукоцити во бременост се нормални. Мене уште од почеток ми се покачени и на секоја следна кс благо растат. Никогаш ништо не ми рекле, сама прашувам и само добивам одговор дека е нормално.
znaci ke se mrdnav vise poludev koga otiv vo bolnica sabajleto pa mi zemaa krv i sega pak leukocitite 10 vcera 17 deneska 10 sega pa me uplasi pisuva deka ima aceton vo mokracata nema mir za mene pa na googal otvoriv uste sto ne pisuva imal li pa nekoj vakov problem?
Zdravo na site imam edno prasanje 13 nedela sum nokeska imav jaka bolka vo dolniot predel na stomakot koj traese edna sekunda ima nesto za panika ili e normalno
Ми земаше брисеви денес матичнава,површински од оние што се пред пораѓај,и сега додека мокрам ме боли ме пече.Како да си помогнам
mnogu strasni raboti pisuva za aceton vo urinata a duri utre ke odam kaj maticnata mnogu se plasam ako nekoj imal slicno iskustvo neka pie
Дали некој осеќа константен умор ? 6та недела сум и сум уморна цело време, како менструални болки имам, кичма ме фаќа на моменти Не памтам дека со првата бременост вака беше. Нели е рано за ширење на матката ?
Секоја бременост е различна. Ова што го опиша како јас да сум го пишала. Преку ноќ во 13та недела секаков симптом исчезна, како да не бев бремена.
Оо дај боже и кај мене така да е Со првата немав мака од почеток до крај а сега како ми тргна. А може и претерав со активности, чистев, шетав дете пешки 3 саати
Пијте витамини во текот на бременоста, повеќе здрава храна, зеленчук и овошје претходно потопени во сода бикарбона ако правите сокови со се лушпа, не претерувајте со движење, не кревајте тешко. Јас во 13 недела за прв пат прокрварев, потоа уште еднаш, не ми текнува која недела, болки имав мислам во втората половина, можеби последната третина од бременоста, кога се ширеа и матка и карлица, јас имав ужасни остри болки ниско во стомак и кај седалната коска, не можев да се помрднам, тоа се случуваше неколку пати и ноќе. Е јас во бременоста имав многу енергија, многу бев позитивна, лесно се осеќав, преубаво, за разлика од пред и по бременоста, каде ми се враќа оној умор, недостаток на сила. Не се оптоварувајте многу со секоја промена, болка итн. Само правете почесто ехо и крвни слики, битно е да се следи особено железото и евентуално бактерии во урина. Кога ќе се породите ќе заборавите низ тешкотиите низ кои сте поминале.
Zdravo na site...Bremena sum 13 ned.+5 den. ,pred edna nedela pravev pap i brisevi i ispadna kandida, maticnata mi prepisa gineks 4 vaginaleti. ..sinoka ja staviv prvata. ..i lezejki taka slucajno kivnav ama silno i vo momentot koga kivnav osetiv silna bolka, kako da me probode nesto vo desniot jajnik...No ne obrnav vnimanie i si zaspav. ..e sabajlevo mi imase isteceno temno kafeno na gakite. ..Sega Me faka panika, znam deka mozebi e od vaginaletite deka tie se kafeavi, ama me faka i strav da ne mi se desilo nesto. ..na pregled posle eden mesec treba da odam. ..A pametot mi sedi tamu Sega
Јас уште од почеток со таа кандида и земав канестен вагиналетки само тие добри ми беа и помагаа. Ако не види замени ги со канестен ем бели се ем ќе знаеш на што си. Ако настави пак да имаш појди си на доктор за секој случај.
7+1, дали е нормално издржлива болка помеѓу левиот дел од половината, како повремен бодеж, пулсирање, или струја да ми поминува? Денес почнав да ја чувствувам.. Завчера бев на прв преглед, докторката кажа дека убаво е вгнездено, нема одоколу хематом, ама ме загрижува..
Нормално е ова со бодеживе во јајник и не е поврзано со вагиналетата. Но бидејќи јас не знам кои се тие вагиналети, или јави се прашај ја докторката или некако тестирај ги таблетките дали тие пуштаат боја. Дај боже да е само до бојата.
Дечки се надевам има некој буден страв ми е да си легнам. Денес бев на ЦТГ околу 17.00 часот и беше ок, ама бебево неколку саати цело време мрда и не се смирува. Дали некоја од вас имала вакво искуство? Дали би можело нешто да му пречи?
Вознемиреност е најчест проблем за бебчето да мрда. Или пак сака да излезе без разлика дали поминало неколку од цтг. Докторот кај што бев за цтг ми рече ако превише мрда и ако пред тоа правев цтг да одам пак ..
Ме задржаа во болница на неколку саати за пак да повторат ЦТГ, се покажа една контракција, ама ете го па сеа се смири