Можно е да се работи за пред приемни контракции знае тоа така да биде. Слична ситуација имав и јас и ме задржаа на патолошка 2 дена ама и бебчето се смири а вејќе 2 -3 ден немав контракции
Здраво девојки. Имав профил но сум ја заборавила лозинката, после неколку обиди ми излезе дека ми е заклучен профилот па направив нов. Од оваа тема прочитав околу 80тина страни барајќи одговор или барем утеха . Последен пат кога бев на контрола, 10та недела, го прашав матичниот за болките тој ми рече нормално е се шири матката. Поточно јас го прашав зошто ме болат јајниците тој ме прекина ми рече не те болат матката се шири.. Окејјјј. Вчера и денеска се осеќаат како посилни болки и јас секако после една неуспешна бременост (missed) реагирам на секоја промена и се вадам од памет, се јавив и сестрата ми рече дојди консултирај се со докторот и отидов денес и се згрозив од неговото однесување. Без преглед ми препиша магнезиум 400 и игнорирајќи ја првата бременост и фактот дека чувствувам некаков страв дека може тоа пак да се повтори ми рече дека тој не може да сече прст за да ми докажува мене нешто, дека тој не е Господ да знае што ќе биде и дека не е психијатар. Ми рече штом ти е страв пиј си дијазепам. Можеби претерувам, можеби не сум во право ама секој што поминал низ тоа сфаќа како ми е (барем се надевам дека сфаќа некој). Можеби е нормално но јас не знам а и нема кој да ми објасни за жал. Јас отидов да се консултирам за болки а тој ме направи луда . Сепак да не должам сакав само да прашам дали уште некоја од вас чувствувала болки како боцкање со игла во јајниците и матката и грчеви и дали треба да се загрижам. Дали тие болки се со ист итензитет или некогаш се појаки некогаш послаби, ако е се како што треба а се надевам дека е сум околу 12та недела. Ви благодарам и извинете за долгиот пост.
Ти ја разбирам загриженоста. И јас цела бременост чувствувам некакви болки, се утепав од читање дали е нормално или не, па ете стигнав до 37 недела Штом нема крв, опушти се. Ја користев утрогестан до 13та недела како превенција и тоа е. Сепак е промена за телото и се прилагодува. Ти посакувам лесна бременост
Ти благодарам, со лесно и на тебе здравје уште малку и ќе се гушкаш со бебушко . Што можам кога сум паничарка а и голема плачка морам да признам. Се надевам се ќе биде добро
Истата сум јас со страв и со missed, пред 5 месеци. Ме болеше стомак како менструални болки па му побарав на докторот Утрогестан па сега не ме боли. Па и вака дека не ме боли пак ми е страв, градиве не ме болат, оти не ме болат и на крај пак си велам што е мое ќе си дојди. За два дена во 9 недела влегувам. Ако ти се понаша неубаво докторот, смени го. Мора да му веруваш иначе цело време ќе се сомневаш.
Ти благодарам за мислењето. Јас користам утрогестан уште од 5та недела. Овој ми го препорачаа како еден од најдобри во градот, веќе имам закажано контрола ќе видам што ќе биде па можеби и ќе го сменам.
Prv sovet sto ke ti go dadam e DA SI GO SMENISH doktorot, vtor da ne se plasis ne sekogas vtorata bremenost ke bide kako prvata i obratno. Stravot e golem ti posakuvam samo lesna bremenost bolki, problemi nervozi okolu toa dali e se Vo red ke imas celi 9 meseci samo hrabro i so pozitivni misli. Najdi doktor koj ke te vodi pravilno so celosno razgledana istorijata pred se verbata vo licnosta ti ja vgraduva sigurnosta
Најпрвин ти благодарам што одвои време да ми одговориш и искрено ме смируваат вашите одговори. Како што реков веќе имам закажано контрола уште пред 3 недели и ќе видам што ќе ми каже како е што е па ќе го сменам. Стравот секако е присутен и колку и да не сакам да мислам на тоа пак мислите ми се вртат таму. Од сега натаму повеќе позитивно ќе мислам и се надевам се ќе биде како што треба. Благодарам
Мешиња да ве прашам за ужасни болки во пределот на половината дали нешто пиевте и мачкавте? Ова веќе не се издржува. Пијам Парацетамол по потреба и магнрзиум од 400х2 ама не помага. Некоја маст што смееме ние трудниците да ја користиме? Ви благодарам. Инаку сум 28+5.
Девојкии на вторите брисеви во 35та недела се покажа дека имам кандида...ми препиша матичната 3 канестен вагиналети.Сега после сега после не ги купив.Сега сум 37ма недела што ќе биде сега ако ги ставам ? Смеам ли ?
Смееш, јас ставав во 38ма, сама си побарав за да ми се исчистат каналите, зашто ја лечев и ми се враќаше цела бременост.
Мене докторката ми рече дека смее Фастум гел до 34 недела, или коњски балзам кој искрено па и ништо не помага
Утре полни 38 недели, ама деновиве како игли да ме боцкаат кај раната од царскиот и вагиналниот отвор. Пијам магнезиум 2 пати во денот попушта не дека не, ама ми прави дијареа. Ајде нека поминат уште овие 3-4 дена и после со други болки да се занимаваме треба. Ај само за убаво да е.
А чекај, Пчела не ли ти беше денес термин и тоа закажан? Јас пак очекував да пишеш дека си се породила
Да требаше денес во право си, ама докторот што ќе ме пораѓа доаѓа од Скопје само за викенд, па затоа го презакажавме или петок или сабота. Во Охрид нема доктори
Синоќа имав некои боцкања ниско доле кај јајници, ко со игла да ме боцка некој. Утрово кога станав на 1 секунда ме здоболе пак и кога бев во вц на тоалетната приметив нешто налик ептен светла крв, ама не ќе да е крв пошо не беше црвено,туку портокалово ми изгледаше. Може ли е да е од што се преоптеретив малку со работа вчера по дома? Клекни-стани,качи се на стол-симни се дури завршам со чистење. Пак ме наболува сега,и бебево слабо активно е, едвај осеќам коа клоца Не знам дали да закажам преглед деновиве,инаку следната недела треба да одам...
Јас луѓе со мојава дијафрагма или желудник ќе пукнам, постојана болка кафе да пијам вода да пијам постојано константна болка. Некои денови навечер неможам да заспијам од што неможам да се наместам. Незнам више што да праам...