Пиј магнезиум, тек је почело. Не пропуштај ден. Ако една доза не ти е доволна, консултирај се со матичниот за да пиеш поголема доза.
Јас 2 дена со ред имав зближан притисок 100 со 80, 105 со 80 и многу ме болеше главата. Сега ми е во ред два дена немам, ама незнам што да правам во таков случај. Некој да не имал слично искуство?
@lackygirl исто и јас овие два дена притисокот ми е 100 со 80. Глава ме боли позади ниското над вратот. Од што е незнам, се надевам ќе помине. Јас лежам оти у вратот ми се укочува од што не ми е добро
Сите три бремености имав до крај. Среде ноќ се будев од страшни болки. Магнезиумот ублажува малку, ама не елиминираше.
Здраво. Правев тест пред една недела и ми излезе позитивен, после доцнење на менструација од 1 недела, бидејќи ми е прилично точна. На лекар имам закажано во понеделник. Е сега вака, имам болка долу на левата страна, некогаш е како да ме боли јајникот, некогаш не, како малку лево под папокот. Некогаш пак ме боли горе кај слабината. Претходно вакви болки не сум имала, освен во овулација или пред циклус нешто. И ми се случува најчесто кога стојам (не секогаш). Инаку според календарите онлајн јас сум во 7ма недела. Дали некој искусил нешто вакво? Поздрав
Мешковци, денес влегувам во 40 недела, терминот ми е на 22, истиот ден имам и контрола. Овие два дена (ми се случувало и порано, но траеше кратко) ми се појавува болка таму доле,исчезнува и за скоро време се враќа, ја чувствувам како болка или боцкање во вагината внатре или на меѓичката. Силно е и непријатно. Има ли некоја вакво искуство? Прва бременост ми е, не знам што да очекувам, па ме фаќа некој страв.
Во 40та недела сите тие боцкања се веќе без значение зашто ти во секој момент треба да се породиш. Може и денес, може и за 5 дена да бидне Нема што да очекуваш, не размислувај, процесот ќе почне дали со болки дали со пукање водењак, паѓање на мукозниот чеп итн...јас имав секакви боцкања, пресекувања последната недела па ништо не се деси, 6 дена го надносев така да...со лесно
И мене ми е терминот на 22-ри. Имам секакви болки ама не траат и поминуваат, веќе 3 дена сум само еден прст отворена. Вистинските болки би биле на 5 минути и траат по една минута, барем така ми објасни докторот. Инаку за прв пат го осетив вагиналниот преглед со рака и се чудам како на толку напредна медицина не се измисли некој поприфатлив метод
Devojki dali nekoja Ima iskustvo so kontrakcii na matkata vo 17 nedela dnevna Bolnica 3 dena i miruvanje. Malce me fati strav I po kraj toa so velat deka se slucvaat vakvi raboti
zdravo devojki bremena sum 15 nedela i od vreme na vreme mi se javuvaat bolki vo jajnicite, dali e toa normalnoooo
jas uste nekoj den ke sum 14 nedela i isto i jas imam nekogas nekoj blagi bolki dole vo jajnici,poveke kako nekoja nelagodnost otkolku bolka ama vazno osekam taka povremeno i nez dali e normalno
devojki dali nekja imala problem so tecna stolica i so povrakanje vo 24 nedela kako knedla imam vo grloto?
Da normalno e jas sum sega 17 nedela i seuste ponekoas osekam go prasav doktorot posto i jas se plasev mi kaza normalno e poradi toa so matkata se siri i se razbira da ne se nepodnoslivi bolki mali i kratki se normalni
Сакам да прашам, дали е можно од јагоди да се направи алергија со мозолчиња кои личат како да се од комарец и така и чешаат. Мислам дека откако почнав да ги јадам почнаа и да излегуваат и мозолките. Сега не јадам 2 дена и уште ги имам. Бев на доктор и ми рече само со пудра бела да ги мачкам, но не помага ич. Дали е лошо за бебе? Да не имала некоја нешто слично во бременост?? Help