Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Болки и други здравствени проблеми во бременоста

Дискусија во 'Бременост' започната од taska, 21 април 2012.

1. Tweety Sweety

Tweety Sweety Активен член

Се зачлени на:
    13 септември 2017
    Пораки:
    89
    Допаѓања:
    61
    Девојки, искуства со силни и постојани грчеви во нозете?
    24+ сме :* Фала :)

2. TeddyGrey

TeddyGrey Форумски идол

Се зачлени на:
    13 октомври 2010
    Пораки:
    8.071
    Допаѓања:
    72.409
    Пиј магнезиум, тек је почело.

Не пропуштај ден.
    Ако една доза не ти е доволна, консултирај се со матичниот за да пиеш поголема доза.

На Tweety Sweety му/ѝ се допаѓа ова.
  3. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    6.831
    Допаѓања:
    23.641
    Јас 2 дена со ред имав зближан притисок 100 со 80, 105 со 80 и многу ме болеше главата. Сега ми е во ред два дена немам, ама незнам што да правам во таков случај. Некој да не имал слично искуство?

4. Angel.girl

Angel.girl Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2011
    Пораки:
    669
    Допаѓања:
    667
    @lackygirl исто и јас овие два дена притисокот ми е 100 со 80. Глава ме боли позади ниското над вратот. Од што е незнам, се надевам ќе помине. Јас лежам оти у вратот ми се укочува од што не ми е добро

5. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    6.831
    Допаѓања:
    23.641
    Исто и јас со лежење се ,,лечам" др незнам што. Можи и од времето да е дека е многу променливо.

6. Tweety Sweety

Tweety Sweety Активен член

Се зачлени на:
    13 септември 2017
    Пораки:
    89
    Допаѓања:
    61
    Магнезиум пијам ама не помага... :( До кога ќе ги имаме?

7. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.353
    Допаѓања:
    286.366
    Сите три бремености имав до крај. Среде ноќ се будев од страшни болки. Магнезиумот ублажува малку, ама не елиминираше.

На Tweety Sweety, CurlyBlossomGirl и La diabla им се допаѓа ова.
  8. snegce

snegce Истакнат член

Се зачлени на:
    29 септември 2010
    Пораки:
    769
    Допаѓања:
    561
    Здраво. Правев тест пред една недела и ми излезе позитивен, после доцнење на менструација од 1 недела, бидејќи ми е прилично точна. На лекар имам закажано во понеделник. Е сега вака, имам болка долу на левата страна, некогаш е како да ме боли јајникот, некогаш не, како малку лево под папокот. Некогаш пак ме боли горе кај слабината. Претходно вакви болки не сум имала, освен во овулација или пред циклус нешто. И ми се случува најчесто кога стојам (не секогаш). Инаку според календарите онлајн јас сум во 7ма недела. Дали некој искусил нешто вакво? Поздрав

9. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    16.402
    Допаѓања:
    113.365
    Нормално е да боли издржливо. Со лесно :)

10. cimparka

cimparka Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јануари 2018
    Пораки:
    199
    Допаѓања:
    997
    Мешковци, денес влегувам во 40 недела, терминот ми е на 22, истиот ден имам и контрола. Овие два дена (ми се случувало и порано, но траеше кратко) ми се појавува болка таму доле,исчезнува и за скоро време се враќа, ја чувствувам како болка или боцкање во вагината внатре или на меѓичката. Силно е и непријатно. Има ли некоја вакво искуство? Прва бременост ми е, не знам што да очекувам, па ме фаќа некој страв.

11. wings

wings Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2011
    Пораки:
    1.201
    Допаѓања:
    2.889
    Во 40та недела сите тие боцкања се веќе без значение зашто ти во секој момент треба да се породиш. Може и денес, може и за 5 дена да бидне :)
    Нема што да очекуваш, не размислувај, процесот ќе почне дали со болки дали со пукање водењак, паѓање на мукозниот чеп итн...јас имав секакви боцкања, пресекувања последната недела па ништо не се деси, 6 дена го надносев така да...со лесно ;)

На La diabla и cimparka им се допаѓа ова.
  12. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    6.831
    Допаѓања:
    23.641
    Нормално е исто и јас имав такви болки и сеуште ги имам 10+5 сум.

13. НМарија

НМарија Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јули 2015
    Пораки:
    222
    Допаѓања:
    204
    И мене ми е терминот на 22-ри. Имам секакви болки ама не траат и поминуваат, веќе 3 дена сум само еден прст отворена. Вистинските болки би биле на 5 минути и траат по една минута, барем така ми објасни докторот. Инаку за прв пат го осетив вагиналниот преглед со рака и се чудам како на толку напредна медицина не се измисли некој поприфатлив метод :)

На anichka94, Bundaa и La diabla им се допаѓа ова.
  14. S.Snezana

S.Snezana Истакнат член

Се зачлени на:
    7 февруари 2015
    Пораки:
    1.006
    Допаѓања:
    1.624
    Devojki dali nekoja Ima iskustvo so kontrakcii na matkata vo 17 nedela ;( dnevna Bolnica 3 dena i miruvanje. Malce me fati strav I po kraj toa so velat deka se slucvaat vakvi raboti ;(

15. Teja26

Teja26 Истакнат член

Се зачлени на:
    31 март 2018
    Пораки:
    241
    Допаѓања:
    595
    zdravo devojki bremena sum 15 nedela i od vreme na vreme mi se javuvaat bolki vo jajnicite, dali e toa normalnoooo

На saramila09 и lavica82 им се допаѓа ова.
  16. lavica82

lavica82 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 октомври 2017
    Пораки:
    631
    Допаѓања:
    660
    jas uste nekoj den ke sum 14 nedela i isto i jas imam nekogas nekoj blagi bolki dole vo jajnici,poveke kako nekoja nelagodnost otkolku bolka ama vazno osekam taka povremeno i nez dali e normalno

На saramila09 и Smetalink им се допаѓа ова.
  17. yana147

yana147 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 мај 2016
    Пораки:
    326
    Допаѓања:
    222
    devojki dali nekja imala problem so tecna stolica i so povrakanje vo 24 nedela kako knedla imam vo grloto?

18. Smetalink

Smetalink Истакнат член

Се зачлени на:
    19 август 2017
    Пораки:
    245
    Допаѓања:
    221
    Da normalno e jas sum sega 17 nedela i seuste ponekoas osekam go prasav doktorot posto i jas se plasev mi kaza normalno e poradi toa so matkata se siri i se razbira da ne se nepodnoslivi bolki mali i kratki se normalni

На saramila09, lavica82 и tambelina им се допаѓа ова.
  19. Chanell*

Chanell* Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2016
    Пораки:
    4.393
    Допаѓања:
    32.817
    Има вирус со дијареа и повраќање, појди си на лекар обавезно да ти дадат терапија.

На Peperugamala и Ana_mk им се допаѓа ова.
  20. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    6.831
    Допаѓања:
    23.641
    Сакам да прашам, дали е можно од јагоди да се направи алергија со мозолчиња кои личат како да се од комарец и така и чешаат. Мислам дека откако почнав да ги јадам почнаа и да излегуваат и мозолките. Сега не јадам 2 дена и уште ги имам. Бев на доктор и ми рече само со пудра бела да ги мачкам, но не помага ич. Дали е лошо за бебе? Да не имала некоја нешто слично во бременост?? Help