Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Болки и други здравствени проблеми во бременоста

Дискусија во 'Бременост' започната од taska, 21 април 2012.

1. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.615
    Допаѓања:
    35.531
    Ниту Ранитидин ниту Реглан се дозволени. Ако многу те боли, консултирај се со доктор што да се напиеш.
    Нешто на природна база можеби ќе препорача некоја ако знае.

На Macmac89 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Lavce20

Lavce20 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2020
    Пораки:
    23
    Допаѓања:
    23
    Реглан е за да се смири желудникот од повраќање, не знам дали смирува болка, најубаво прашај си го матичниот гинеколог, јас кога повраќќав користев ОРС шумливи таблети т.е. електролити, тие смеат да ги пијат бремени и освежуваат и опуштаат.

3. lavinija28

lavinija28 Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2013
    Пораки:
    1.679
    Допаѓања:
    2.159
    Јас во првото тромесечие бев со ужасни болки во желудникот (особено навечер) ама докторкава ми рече сега не смееш ништо и ми даде гастрогард кои мене искрено не ми помагаа. Ама со тек на време, после 13 недела престанаа болките. Јадев по малку, си печев кришка на тостер со малку потоа маргаринче. Исто бејк ролс (или двопек) потопен во јогурт или киссело млеко јадев....

На Macmac89 и 0ли им се допаѓа ова.
  4. ines.h

ines.h Популарен член

Се зачлени на:
    23 август 2011
    Пораки:
    1.689
    Допаѓања:
    18.856
    Nokna mora mi stana spienjeto, nikako ne mi e zgodno. Ni Edna polozba ne mi e OK, samo se mestam I voopsto I da ne spijam. Stomakot si go osekam mnogu tvrd, poslednive nekolku dena, a I kako nadyvan I'd vreme na vreme. Inaku sum 29 nedela.

5. Tsukinory

Tsukinory Популарен член

Се зачлени на:
    13 јануари 2019
    Пораки:
    1.103
    Допаѓања:
    5.864
    Девојки, попладнево имам како прободувачки болки десно доле на стомакот, три прста над колкот. Како да пулсира затега и отпушта. Се поднаместив легнав некако на страна и се поднамалија ама уште го осеќам местото здрвено. 10+ недела сум. Дали е нормално? Треба ли да реагирам?

6. stoimanovskamarija

stoimanovskamarija Популарен член

Се зачлени на:
    9 мај 2013
    Пораки:
    510
    Допаѓања:
    1.528
    Здраво мешковци, јас сум 26+6 и овие денови премногу почна да ме боли грбот од средина па нагоре до рамената, не можам никако положба да најдам. Некој совет како си олеснувате,дали смее нешто да се намачка за опуштање барем малку. Поздрав :*:*

7. Mim111

Mim111 Активен член

Се зачлени на:
    5 мај 2020
    Пораки:
    59
    Допаѓања:
    131
    Здраво:).. Сакав да прашам дали болките во кичмата во бременост се нормални?.. Кога лежам не ме боли, но кога ќе станам ме боли но една точка само.. 29 недела сум бремена и се плашам да не има нешто штом така ме боли:sweat:.. Бебенцето од вчера вечерта кога си легнав клоца но не многу и се шета низ стомачето, сабајле кога се разбудив клоцаше и шеташе, но од вчера вечер не е многу активно како други денови што било.. Прва бременост ми е и за се се плашам.. Ако може да споделите ваши искуства и дали треба толку многу да се грижам или нормални се болките во кичмата и нормално е да не биде секогаш многу активно..:):l:

8. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.212
    Допаѓања:
    36.708
    Јас имав болки. Некаде од 5ти месец па натаму. Ова во втората бременост. При подолго пешачење ме болеше грбот. Ама не беше ништо страшно.

На Mim111 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Mim111

Mim111 Активен член

Се зачлени на:
    5 мај 2020
    Пораки:
    59
    Допаѓања:
    131
    Јас вчера пешачев подолго и после тоа почна да ме боли само една точка на кичмата и еве уште ме боли.. Сакам само да знам дали е нормално тоа и повеќе ме загрижува тоа што бебенцето не е секогаш многу активно па сакав да побарам мислење од вас и искуства..

На SummerGirl му/ѝ се допаѓа ова.
  10. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.212
    Допаѓања:
    36.708
    И кај мене не беше многу активно. Знаеше некаде при крај да ме клоца. Кога ќе седнев да одморам.

На Maja92@ му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Mim111

Mim111 Активен член

Се зачлени на:
    5 мај 2020
    Пораки:
    59
    Допаѓања:
    131
    И мене кога ќе седнам да одморам или кога легинам ме клоца повеќе, но вчера вечерта не клоцаше многу, само неколку пати клоцна и тоа ме загрижи многу.. Си го тресев стомачето за да почне да клоца и така почнуваше но не многу, еве и денеска е исто, утрово клоцаше но преку ден не толку многу само неколку пати и многу сум загрижена па дури и почнува нервоза да ме фаќа од толку многу што мислам..;(

12. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.212
    Допаѓања:
    36.708
    Нема што да те загрижува. Тоа е нормално.

На Mim111 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. *Ench@nted*

*Ench@nted* Форумски идол

Се зачлени на:
    24 јануари 2018
    Пораки:
    1.984
    Допаѓања:
    25.644
    Јас имав болки во кичма уште од сам почеток, ни стомак немав уште (facepalm)

На fana и Mim111 им се допаѓа ова.
  14. Tsukinory

Tsukinory Популарен член

Се зачлени на:
    13 јануари 2019
    Пораки:
    1.103
    Допаѓања:
    5.864
    Девојки забележав пецкање и неможност да се измокрам до крај. Како да го решам ова или барем да ги ублажам симптомите? Обично ке си испиев литро и пол чај од ајдучка трава ама сега читам во бременоста скоро се е забрането од чаеви и ограничено па дури и мајчина душица.

15. Bilbilce

Bilbilce Истакнат член

Се зачлени на:
    16 март 2010
    Пораки:
    445
    Допаѓања:
    223
    И јас го имав истиот проблем само чај од брусница ми помогна. Купи си од аптека од алкалоид чај од брусница само не филтер туку рефус

На Tsukinory му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.797
    Земи си чај ама собери си дома урина и однеси ја во лабораторија за уринокултура да не имаш некоја бактерија.

На Tsukinory и Maja92@ им се допаѓа ова.
  17. anetoo93

anetoo93 Активен член

Се зачлени на:
    17 април 2019
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    5
    Zdravo devojki ve molam za odgovor vaka jas sum 23 nedela imam bolki vo preponi te od vreme na vreme i nz kako da kazam vnatre kako vo p.. Da me bockaa nekogas a pred 1 ned bev na kontrola cerveks mie 41mm koristam utrogestan 100m dali moze od nego da e ve molam za odgovor

На Lence2020 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.498
    И бебето си расте и тежи нормално е да осеќаш боцкање од време на време и после ќе ти прекине па после некоја недела можеби пак кога ќе биде по големко пак да осетиш

19. anetoo93

anetoo93 Активен член

Се зачлени на:
    17 април 2019
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    5
    Falati mn jas sum plus so bliznaci Ali mn me strav a toaa cervex do koja golemina e normalno

На Brpbrp му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.498
    Мене со едно ми е 40мм и е одличен а не ти со две 41мм можеш и оро да вртиш :lol:

На Среќичка му/ѝ се допаѓа ова.