Ниту Ранитидин ниту Реглан се дозволени. Ако многу те боли, консултирај се со доктор што да се напиеш. Нешто на природна база можеби ќе препорача некоја ако знае.
Реглан е за да се смири желудникот од повраќање, не знам дали смирува болка, најубаво прашај си го матичниот гинеколог, јас кога повраќќав користев ОРС шумливи таблети т.е. електролити, тие смеат да ги пијат бремени и освежуваат и опуштаат.
Јас во првото тромесечие бев со ужасни болки во желудникот (особено навечер) ама докторкава ми рече сега не смееш ништо и ми даде гастрогард кои мене искрено не ми помагаа. Ама со тек на време, после 13 недела престанаа болките. Јадев по малку, си печев кришка на тостер со малку потоа маргаринче. Исто бејк ролс (или двопек) потопен во јогурт или киссело млеко јадев....
Nokna mora mi stana spienjeto, nikako ne mi e zgodno. Ni Edna polozba ne mi e OK, samo se mestam I voopsto I da ne spijam. Stomakot si go osekam mnogu tvrd, poslednive nekolku dena, a I kako nadyvan I'd vreme na vreme. Inaku sum 29 nedela.
Девојки, попладнево имам како прободувачки болки десно доле на стомакот, три прста над колкот. Како да пулсира затега и отпушта. Се поднаместив легнав некако на страна и се поднамалија ама уште го осеќам местото здрвено. 10+ недела сум. Дали е нормално? Треба ли да реагирам?
Здраво мешковци, јас сум 26+6 и овие денови премногу почна да ме боли грбот од средина па нагоре до рамената, не можам никако положба да најдам. Некој совет како си олеснувате,дали смее нешто да се намачка за опуштање барем малку. Поздрав *
Здраво.. Сакав да прашам дали болките во кичмата во бременост се нормални?.. Кога лежам не ме боли, но кога ќе станам ме боли но една точка само.. 29 недела сум бремена и се плашам да не има нешто штом така ме боли.. Бебенцето од вчера вечерта кога си легнав клоца но не многу и се шета низ стомачето, сабајле кога се разбудив клоцаше и шеташе, но од вчера вечер не е многу активно како други денови што било.. Прва бременост ми е и за се се плашам.. Ако може да споделите ваши искуства и дали треба толку многу да се грижам или нормални се болките во кичмата и нормално е да не биде секогаш многу активно..
Јас имав болки. Некаде од 5ти месец па натаму. Ова во втората бременост. При подолго пешачење ме болеше грбот. Ама не беше ништо страшно.
Јас вчера пешачев подолго и после тоа почна да ме боли само една точка на кичмата и еве уште ме боли.. Сакам само да знам дали е нормално тоа и повеќе ме загрижува тоа што бебенцето не е секогаш многу активно па сакав да побарам мислење од вас и искуства..
И мене кога ќе седнам да одморам или кога легинам ме клоца повеќе, но вчера вечерта не клоцаше многу, само неколку пати клоцна и тоа ме загрижи многу.. Си го тресев стомачето за да почне да клоца и така почнуваше но не многу, еве и денеска е исто, утрово клоцаше но преку ден не толку многу само неколку пати и многу сум загрижена па дури и почнува нервоза да ме фаќа од толку многу што мислам..
Девојки забележав пецкање и неможност да се измокрам до крај. Како да го решам ова или барем да ги ублажам симптомите? Обично ке си испиев литро и пол чај од ајдучка трава ама сега читам во бременоста скоро се е забрането од чаеви и ограничено па дури и мајчина душица.
И јас го имав истиот проблем само чај од брусница ми помогна. Купи си од аптека од алкалоид чај од брусница само не филтер туку рефус
Земи си чај ама собери си дома урина и однеси ја во лабораторија за уринокултура да не имаш некоја бактерија.
Zdravo devojki ve molam za odgovor vaka jas sum 23 nedela imam bolki vo preponi te od vreme na vreme i nz kako da kazam vnatre kako vo p.. Da me bockaa nekogas a pred 1 ned bev na kontrola cerveks mie 41mm koristam utrogestan 100m dali moze od nego da e ve molam za odgovor
И бебето си расте и тежи нормално е да осеќаш боцкање од време на време и после ќе ти прекине па после некоја недела можеби пак кога ќе биде по големко пак да осетиш