Lele mene mn me strav Samo se tresam. Izvini a imas li bolki kako minustralni nekogas izvini jas se te ispirav
Да некогаш, како затегање осеќам. Или јајници како да ме стегаат. Ништо страшно, најверојатно си реагираат мускулите/лигаментите што се во фаза на истегнување.
Devojki zdravo da be prasam na pocetok od bremenost sum 6 nedela i vcera i denes osekjam kako mala bolka vo leviot prepon dali mu se uma na nekon sluceno i dali e normalno
Све е нормално додека се трпи напиј се магнезиум можеш и два пати на ден и ќе ти се ублажат симптомите и со лесно
На сите ни се случува можеш такви болки да осеќаш и во 4 и 5 месец само ако не се трпи и трае подолго консултација со гинеколог
Да прашам и тука.Мешиња ми треба совет,многу сум исплашена веќе трети ден кога се движам повеќе или стојам ми се стврднува околу папокот поточно десно два прста од него, премногу боли само таа точка и кога ке седнам или легнам поминува одма,а почнам да се движам пак исто боли и пече... Насабајле колку и да се движам не боли ама ова време веќе не можам и само лежаминаку бебе си е активно... Дали има простор за паника?
Јас немам такво искуство затоа не ни пишав но се надевам дека некој ќе пише. Можеби е бебето, стварно не знам.
Се надевам некој ке пише, си помислив може притиска на нешто зошто кога лежам или седнам се смирува болката, ама кога стојам или одам не можам ни 10 мин
Ако воопшто не можеш да стоиш и одиш 2 3 дена најдобро е да се консултираш на лекар..сигурно не е ништо страшно штом бебето го осеќаш ..а која недела си?
33 недела сум, утре ке одам да ме види на ехо добро е барем кога лежам одма се смирува ама се испаничив.
Лежи штом така па утре ќе знаеш со сигурност што е . Ќе кажат тие што тибсе блиску со неделите дали им било така
Бев на преглед контракции биле лажни ништо страшно, бебуш е супер една недела понапредно е 2200 гр тежиме ❤️
Е супер. Баш ми е мило. Која недела си точно? Син ми памтам во 33+ беше 2300 се надевам дека и ова ќе е така