Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Болки и други здравствени проблеми во бременоста

Дискусија во 'Бременост' започната од taska, 21 април 2012.

1. Milkiway

Milkiway Популарен член

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.224
    Допаѓања:
    18.972
    Лежиш ли со перница измеѓу? Нешто да не си се стиснала при спиење...др не ми паѓа на памет

2. KiviOdMaldivi

KiviOdMaldivi Истакнат член

Се зачлени на:
    18 април 2018
    Пораки:
    498
    Допаѓања:
    217
    Да,лежам со перница измеѓу,но веќе 2 недели спијам така а болката ми се појави сега 2 дена како ја имам,инаку сум 30та недела

На Milkiway му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Milkiway

Milkiway Популарен член

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.224
    Допаѓања:
    18.972
    Ја сум 32 ама немам осетено такво нешто...ај ќе пише некоја членка...иако сигурна сум дека е нормално само се е индивидуално може притиска бебето

На Sahlene му/ѝ се допаѓа ова.
  4. KiwiFruit

KiwiFruit Истакнат член

Се зачлени на:
    6 ноември 2019
    Пораки:
    57
    Допаѓања:
    78
    Ми се појави вагинална болка како пецкање и жежење, на моменти не е издржлива. И кога ќе се наведнам имам болки во долен дел на стомак..
    Да напоменам денес бев повеќе на нозе. Скоро 7ма недела сум.
    Дали е нормално? Ви благодарам :*

5. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.212
    Допаѓања:
    36.708
    Имаш испитано брисеви? Можно е и да е од настинка. Времево е лудо.

На Sahlene и KiwiFruit им се допаѓа ова.
  6. KiwiFruit

KiwiFruit Истакнат член

Се зачлени на:
    6 ноември 2019
    Пораки:
    57
    Допаѓања:
    78
    Немам испитано. Ќе и кажам на матичната, бидејќи на моменти не е издржливо.

На SummerGirl му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.271
    Допаѓања:
    18.391
    Провери и мокрача, направи си уринокултура

На KiwiFruit му/ѝ се допаѓа ова.
  8. tekitiki123

tekitiki123 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 април 2020
    Пораки:
    165
    Допаѓања:
    203
    Вчера ми се појави јака болка во мускулите кај листот и на двете нозе, болката ме разбуди од спиење многу силен грч беше изгледа. Си пијам редовно магнезиум 250 мг сабајле и 250 мг навечер. Денес не осеќав болка, но сега осеќам како да се враќа и при одење како да ми е истегнат мускулот на листот осеќам. Дали е можно бебе да притидка некој нерв или дамо е нормален грч во бременост? Инаку сум 36 недела и 2 дена. Извинете на долг пост :l:

На Sahlene му/ѝ се допаѓа ова.
  9. K7M10J

K7M10J Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2014
    Пораки:
    1.305
    Допаѓања:
    3.368
    Често имам грчеви и после ме боли мускулот од грчот е тоа. Боли како после вежбање кога имаш воспаление. А колкот ми е фатен, кога ќе згазнам на ногата ме боли од доле до колкот, тоа е нерв фатен. Магнезиум пијам навечер двете апчиња од 250. Пробај така може поретко ќе те фаќаат грчевите.

На tekitiki123 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. tekitiki123

tekitiki123 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 април 2020
    Пораки:
    165
    Допаѓања:
    203
    Фала ти многу, од грчот ме болел баш така како после вежбање како што го опиша.

На K7M10J му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Frost1

Frost1 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 март 2020
    Пораки:
    176
    Допаѓања:
    436
    И јас исто ќе се пожалам од колкот 28+6 сум,цела лева страна од колкот ме боли,исто како што опишувате вие како некој нерв натиснат,ништо не можам да правам и вo одење ме боли.:(

На Cvetce987 и K7M10J им се допаѓа ова.
  12. K7M10J

K7M10J Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2014
    Пораки:
    1.305
    Допаѓања:
    3.368
    Јас кривам веќе недела дена. 37ма сум...ќе пукнам веќе

На Frost1 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Meci¹²

Meci¹² Истакнат член

Се зачлени на:
    26 август 2018
    Пораки:
    99
    Допаѓања:
    95
    Да ви ја кажам и мојата случка од вчера. Ме фатија бубрежни болки вчера накај 16 час. си лежев малце ајде дека ке помине инаку сум 7ми месец бремена, болките не намалуваат,маж ми ме однесе во Велес во брзата помош и тука почна таа на шалтер па вие не сте за тука па зошто сте дошле па треба во Св.Николе да одите а јас се виткам од болка неможам да стојам на нога а таа не масира таму и не врати од таму, Ајде тргнавме за Св.Николе и таму немаат доктори ме прегледа акушерка една ме стави на џтг и ми вика имаш контракции а јас се побракав веке се исплашив, ајде од таму ми дадоа упат за Штип на Гинекологија а јас со Бубрежни болки. Ме прими една сестра Ме стави на цтг нема ништо ме прегледа и гинеколог ми рече се во ред па ми ставија инекција Спазмекс и инфузија и јас за 5мин. како нова ама веќе бев преморена од болка цели 5 часа умрев од болка еве сеуште се осеќам уморна

14. Tsukinory

Tsukinory Популарен член

Се зачлени на:
    13 јануари 2019
    Пораки:
    1.103
    Допаѓања:
    5.864
    Девојки можда глупо прашање ама дали да изреагирам ако два/три дена имам жолта столица? Мислев дека е од нешто што сум каснала ама е поупорна и нема промени. Па ме замисли.

15. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.212
    Допаѓања:
    36.708
    Јас би ти рекла да одиш на лекар. Да не имаш проблеми со жолчката? Ако не е од храна може да е од тоа.

16. Tsukinory

Tsukinory Популарен член

Се зачлени на:
    13 јануари 2019
    Пораки:
    1.103
    Допаѓања:
    5.864
    Не колку што знам. Немам болки. Само ете малце повеќе подуеност и гасови. Нормално јадам. Не сум сменила ништо. =/ Ќе и звонам ако не од понеделник на матичната.

На SummerGirl му/ѝ се допаѓа ова.
  17. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.212
    Допаѓања:
    36.708
    Избегнувај компир, морков, куркума и масна храна. Барем викендов. Може и од настинка да е. Или стрес.

Подоле линк зошто се појавува жолта столица

18. Nefertiti.

Nefertiti. Популарен член

Се зачлени на:
    4 јануари 2019
    Пораки:
    525
    Допаѓања:
    5.378
    Пред недела и нешто правев уринокултура испадна во ред, заради тоа што имам болки во долниот дел од стомакот, дури и вагинално.
    После бев на преглед кај гинеколог специјалист ми рече дека имам воспаление на бишика и да повторам пак уринокултура и да ми земат брисеви а не ми кажа ништо за терапија.
    Не можев да земам ден бидејќи колешката ми беше на одмор па од понеделник ќе закажам за брисеви да ми земе матичната и за упут за уринокултура. 8+3 сум ваљда не е рано за брисеви.
    Прашањето ми е дали некој лечел и како воспаление на бишика?
    Мене ми препорачаа увин чај по 1.5л на ден. И си купив Пролом вода, да не ја пијам оваа од чешма што е.
    И многу ми е страв да не имам некоја јака инфекција или бактерија а да се има тоа пропуштено некаде на уринокултурата па да му наштети некако тоа на бебето, пошто читав на интернет дури и спонтан можело да се случе...

На thelittle17 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Whynot

Whynot Истакнат член

Се зачлени на:
    12 септември 2020
    Пораки:
    38
    Допаѓања:
    8
    Како се справувате со киселини и гадење во бременост? Втор месец сум ама не се издржува веќе ништо не можам да каснам од се ми се гади

20. Whynot

Whynot Истакнат член

Се зачлени на:
    12 септември 2020
    Пораки:
    38
    Допаѓања:
    8