Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Болки и други здравствени проблеми во бременоста

Дискусија во 'Бременост' започната од taska, 21 април 2012.

1. Milkiway

Milkiway Популарен член

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.224
    Допаѓања:
    18.971
    Имаш измерено притисок?
    Види може ти е низок и затоа имаш вртоглавици. Ако е, тогаш кока кола и турско кафе едно да те крене
    Пиј многу вода касни чоколадо некое

На Викичка123 и Emotional123 им се допаѓа ова.
  2. abc1234

abc1234 Популарен член

Се зачлени на:
    12 март 2013
    Пораки:
    703
    Допаѓања:
    1.636
    Ако си со низок притисок солена вода,сирење,пола филџан од кафе црвено вино се ова мене ми помага.
    Пробај и со кола кола смирува,кафе ако можеш и тоа.
    Иста сум и јас на два три дена со низок притисок

На dromka и Emotional123 им се допаѓа ова.
  3. Emotional123

Emotional123 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    8.585
    Допаѓања:
    40.013
    Да, постојано ми е низок притисокот и пред бременоста. Фала ви :l:

На abc1234 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. sunmoonstars

sunmoonstars Истакнат член

Се зачлени на:
    13 ноември 2016
    Пораки:
    712
    Допаѓања:
    753
    Измери притисок, одмарај, ако е низок притисокот, чаша кока кола со лимонче да те освежи, лежи си и одмарај....обврските ќе ги одложиш...

На dromka и Emotional123 им се допаѓа ова.
  5. KittyCat:)

KittyCat:) Популарен член

Се зачлени на:
    7 ноември 2018
    Пораки:
    2.080
    Допаѓања:
    14.551
    Имам како болка во вагината не внатрешно како надворешно е не е јака само е ептен непријатна и имам зголемен исцедок овие ден два а болката нешто повеќе од недела дена.... Мислам и како што прочитав дека од ширење се јавува таква болка ама еве незнам да не се работи за некоја инфекција исцедокот е проѕирен 16+3 брисеви тука не ми прават се пожалив на зелено-жоленикав исцедок пред некој ден ми рекоја ако продолжи наредните 3 недели тогаш некој брис да прават заради тоа што имав инфекција во урината па као демек од терапијата се појавил-тоа го немам повеќе некој искуство?

6. sunmoonstars

Се зачлени на:
    13 ноември 2016
    Пораки:
    712
    Допаѓања:
    753
    Јас имав тој период такви болки во вагината, и исто така зголемен, т.е. многу обилен бело/проѕирен исцесок, па докторката ми кажа деке е нормално, од ширење на матката, баш тој период беше околу 16та недела ме држеше 2 недели таа болка, сега веќе одмина.

На KittyCat:) му/ѝ се допаѓа ова.
  7. KittyCat:)

KittyCat:) Популарен член

Се зачлени на:
    7 ноември 2018
    Пораки:
    2.080
    Допаѓања:
    14.551
    фала миличка :l:

8. Sinolicka.

Sinolicka. Истакнат член

Се зачлени на:
    14 септември 2020
    Пораки:
    221
    Допаѓања:
    401
    32 недела сум и особено навечер во спиење чуствувам огромна болка во кичмата, не можам да спијам по цел ноќ ако заспијам 1час ме буди болка и морам да станам да прошетам низ соба со што и движењето многу ми е отежнато, после се јавува и некоја болка во препони во долниот дел. Преку ден ова не е изразено може да се јави само тапа болка.
    Ве молам за совет

9. marija99992

marija99992 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2019
    Пораки:
    234
    Допаѓања:
    183
    Јас сум 20та недела и од пред неколку дена осеќам притисок и болка во матката на моменти кога станувам или седнувам. Ме гледаа викаат дека е се во ред сепак ме фаќа паника до сега немав никакви болки а сега како нешто да ме притиска или да газам на јајца. Дали треба да се секирам.....?!?

10. TiniMini

TiniMini Истакнат член

Се зачлени на:
    1 август 2020
    Пораки:
    100
    Допаѓања:
    173
    Женски 24 + 4 сум, до сега за ништо не сум испаничила ама сега некако ме удри на психа. Веќе трет ден имам болки во долниот дел од стомакот, слични на менструални болки. И порано сум имала такви болки но за тој период беа нормални поради ширењето на матката, сега не би им обрнала внимание ако не ми измерија на скрининг цервикс 29мм.
    Може ли болките да се поврзани со скратување на цервиксот? Или нормални се во овој период од бременоста?

11. Evy81

Evy81 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 мај 2020
    Пораки:
    466
    Допаѓања:
    665
    Не би требало да е од цервиксот. Јас со помал терам бременост. Мене само еднаш ми се случи да имам грчеви од по неколку секунди на одредено време. Мислам дека бев 20та недела. Вториот ден бев на дежурен ок беше се само ми дадоа НоСпа таблети да пијам 3 дена и од тогаш сум ок. Ако е неиздржливо оди да те видат на ехо и ако треба нешто да пиеш. Појачај и магнезиум.

На thelittle17 и TiniMini им се допаѓа ова.
  12. natasam

natasam Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2013
    Пораки:
    297
    Допаѓања:
    630
    Јас имав, почнаа од 24 па до 26-7 баш како во 1 тромесечие менструални болки, ама издржливи и не во интервали. Преку ден, два кога како. Константна тапа болка од 1 саат па до цел ден. Бев 2 пати на матичен, на ехо, ок беше се, пиев 2х400мг магнезиум и б6 тој период. Пиев и чај од брусница. Минатата недела на преглед во Систина Др. ми рече најверојатно било од бешиката. Немам скратен цервикс. Сега пак ми се случи деновиве после многу пешачење.

На *Milicka*, thelittle17 и TiniMini им се допаѓа ова.
  13. TiniMini

TiniMini Истакнат член

Се зачлени на:
    1 август 2020
    Пораки:
    100
    Допаѓања:
    173
    Баш и јас се мислев од бешиката да не е, ќе почнам да пијам чај од брусница да пијам, па ќе видиме.

На natasam му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Nd_sk

Nd_sk Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2016
    Пораки:
    136
    Допаѓања:
    273
    Иста сум. 34та недела. Бев дури на лекар денес. Ми рече дека е многу нормално, а кога веќе ќе ми се фати мн неспиење да се напијам Лунерба и да си одморам

15. TinaI

TinaI Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2013
    Пораки:
    130
    Допаѓања:
    145
    Здраво девојки, 24 недела сум. Стврднување на стомакот уште си трае, на ехо е ок. Имам болки како сечење кај јајниците и напред кај вагина ниско, потоа продолжува одоздола се до анусот тоа сечење. Кога се движам ме боли стомакот и кога се вртам во кревет имам јака болка. Дали е можно толку време од ладно да е или незнам. Брисеви правев добри се. Магнезиум, утрогестан и прогестерон депо примам

16. Sinolicka.

Sinolicka. Истакнат член

Се зачлени на:
    14 септември 2020
    Пораки:
    221
    Допаѓања:
    401
    Да и мене ми вика нормално е... ама мене ми е неиздржливо, при одење, при лежење, а сега и при седење неможам нозе да скрстам боли.. не ми помага ни магнезиум ни топла купка ништо.. се надевам дека после пораѓај ќе се смири инаку и јас од денес еве 34г.н.

17. NewMommy

NewMommy Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2015
    Пораки:
    369
    Допаѓања:
    1.059
    Јас сум 13 + 2 дена и имам болки веќе три дена кога одам, а особено кога ја кревам левата нога. Од лева страна ме боли најдолу кај јајникот. Ми се случуваше и со првото вака, ама не олку силни болки. Дури почнав да кривам во одење. Се јавив кај матичната, ми вика дојди на преглед. Јас сум на работа денес, а до утре ако чекам ми е страв некако. Дали некоја има слично искуство од вас?

18. sunmoonstars

Се зачлени на:
    13 ноември 2016
    Пораки:
    712
    Допаѓања:
    753
    28ма недела сум, и оваа недела често пати кога стојам подолго време осеќам болка во вагината. Не е некоја болка да ме пресекува, тапа е, како некаква тежина осеќам, незнам од што може да биде. Исто така осеќав за кратко, некаде околу 18та недела, но тогаш докторката кажа дека е од ширење на матката, ама еве сега ја осеќам почесто таа болка при стоење. Дали некој се соочил со таква болка?

19. TeodoraMJ

TeodoraMJ Истакнат член

Се зачлени на:
    12 декември 2020
    Пораки:
    285
    Допаѓања:
    261
    Здр, дачи некој имал искуство до хернија, папочна кила во текот на бременост?

20. sunmoonstars

Се зачлени на:
    13 ноември 2016
    Пораки:
    712
    Допаѓања:
    753
    Веќе за 3ти пат во бремеността ми се појавува како топче на самата усна на вагината, се полни со гној најверојатно, ми седи околу една недела и потоа исчезнува. Чуствувам нелагодност, тапа болка и пецкање додека го имам. Ми се појави 2 пати во првите месеци од бремеността, и еве сега сум 7ми месец пак ми се појави. Незнам дали има врска нешто со бременоста, дали е од депилација, или пак од честото мокрење, или некоја жлезда ми се запушуува.....дали некој се соочил со такво нешто?