Ако одиш на депилација, голема е веројатноста да е од тоа. НЕмој но тесна гардероба (фармерки,хеланки стегнати), се третира со антобиотик и/или црна маст. Штом повеќе пати ти се појавува, заборави на некое време на депилација на интима. Ќе ти кажев и како се вика, да немав трудничка заборавеност
Првите 2 пати ми се појави веднаш по депилација, ама сега овој третиот пат не бев скоро депилирана сега имам зачестено мокрење, и зголемен вагинален секрет поради бремеността. Инаку да, мачкав 2 дена од онаа црната маст Ихтигал, и се повлече, неставив маст со антибиотик зошто незнам во бременост што може што не.......ама ме плаши во рок од 7 месеци 3 пати да ми се појави . Читам дека може би е некоја жлезда што одговара за влажността на вагината, па да не се воспалува (запушува) таа жлезда.
Ne se.potresuvaj mene posle sekoja depilacija malcete znae da mi se naprai ili se gubi samo ili ako e popovrsinsko jas go cedam da ne slucajno ostane nekoe vlaknence tamu pa da naprai problem. Niti sum mackala neso niti nekoj pogolem problem sum imala
Да, жлезда е, може поголем проблем да направи ако не се третира. МЕне дерматовенеролог ми ја испразни бидејќи собира тоа и потоа антибиотик 5дена ми даде. МОжеш и телефонски да искомуницираш со матичниот гинеколог, насока да ти даде
Здраво девојки. 36+5 денес сум, ама денес и вчера чувствувам некоја чудна болка во кичмата, како да ме сече на моменти и се повторува неколку пати. И болката во препони која се смири едвај еден период сега е уште поизразена. Дали е кај некоја слично и дали би можело да е некој предзнак за раѓање?
Здраво идни мамички, Јас сум во 10 +5 недела , Денеска имам болка во десната страна од стомакот како болка во јајникот во циклис како да ме штрека од време на време. Дали некоја од Вас имала вакви кратки стегања?
Здраво, јас сум моментално 7 недела. Во 5тата недела јас и мм фативме настинка(течење нос, болка во грлото) која траеше 2-3 дена, потоа и ми излезе херпес како и секогаш кога ќе ми падне имунитетот. Тогаш и се јавив на матичната и многу ме исплаши како баш сега сум фатила во лош период тоа не е убаво за плодот и сл. И од тогаш јас не сум мирна, наместо да се радувам јас само се нервирам. Некој од вас да не има такво искуство.
Toa se vika bartonolieva zlezda moze da se tretira so pancev i oblogi od borova kiselina ili kraen rezultat kako mene e da stignes do nepodnosliva bolka da nemozes da sedis stois pa ni da lezis i da moraat vo bolnica da te secat da go istisnat gnojot i da te sijat najdobar sovet ako ti se pojavi pak kosultiraj se so svojot ginekolog da ti prepise nesto zatoa sto nekad se gubi sama a nekad e mnogu poloso
Дали имате проблем со течење на бело прање? И како се справувате? Бидејќи вака треба да менувам гаќи на секои 2-3 саати воопшто не е пријатно
Јас имав такви проблеми порано, се пробав да ти кажам искрено, и во ништо не најдов спас. Гинеколошки се беше во ред, но белото прање постојано го имав, и исто менував гаќи на секои два саати, така да знам кој проблем е тоа. Ама да ти кажам само од себе се среди, иако мачењето траеше подолг период. Пробај со чај од брусница, може ќе ти помогне.
Девојки во петокот правев тест испадна позитивен. Пред да направам тест и од кога напраив ме мачат многу киселини де ми се повраќа де не. Еве денес ме боли мешето, кичмата и прејаки киселини иам, дури се исповратив. Пиев свежо исцеден сок од портокал бетер ми е пак повратив. Нормално е? Од страв не појдов на работа денес затоа што се препотувам многу, и ств ми е мака
еее па повраќањето е еден од најчестите симптоми во бременост .Кај мене од петта недела коа почна гадење повраќање глаболки и уште си тера
Леле не знам хаос. Утре ќе се јавам да закажам на гинеколог, ама такви киселини иам такви нагони за повраќање то страшно. само ждригам ко коњ. Ме фати страв викам аман што е ова
Некој поврака до крај на бременост.Некој и инфузии прима од мн повраќање.За жал тоа е.Пробај со б6 или Антиметил.Тие се тие опции кај нас.Мада мене не ми помага ни едното ни другото.Докторката ми рече дека е нормална појава која најверојатно ке се повлече после трет месец
Избегнувај цитрусни уште толку ќе тте иритира на желудникот само вода пиј додека да се смири и понатака гледај од која храна ќе ти се лоши и повраќа да ја избегнуваш бар до трети месец
Јас повраќав до 6ти ,дење ноќе.Цитрусни овошја да не ги видев. Матичната ми даде антиметил со Б6 прашај си на преглед од кога смееш да ги пиеш.Направи си и сода со вода,јади крекери оние перечињата,соленки да ти се смири желудник па после полесна храна Јас сум 8 месец и ми се припи цеден сок пред 2 дена и пак повраќав од него ,и уште имам нагони за повраќање од храна која ми се гади од сам почеток на бременост. Со лесно
Здраво се наоѓам во 6 недела од бременост, последниве два три дена имам страшен секрет во носот и ме печат очите. Дали ова е очекувано многу сум исплашена