Majka, jas sum 13ta i ushte odvreme na vreme imam takvi bolki... Ostavi shto se ubivam od povrakjanje, zheludnikot nadraznet i plus kiselini se stvaraat, a bolkite se poradi shirenje na matkata, i toa e normalno vo tie nedeli od bremenosta, do 4ti mesec sekakvi traumi kje dozhiveesh... Uzhivaj, kje dojdat dobrite denovi, nema mesto za panika
Zdravo, 14+2 sum i imam bolki kako slabi bockanja vo preponite najcesto vo leviot, no me zagrizuva sto kako da osekam i vaginalno nekoj pritisok, ne silno megutoa od vreme navreme ... Ova pocna od vcera vecerta i eve sabajlevo seuste go osekam. Na eho bev pred dva dena se bese super, brisevi, se bukvalno. Pijam magnezium i koristam utrogestan, krvarenje ne sum imala voopsto, samo malku potkasluvav prethodnive dva tri dena... Ve zamoluvam za vasi iskustva
Нормално е, се шири матката заедно со лигаментите, затоа се болките. Освен ако е нешто неиздржливо или силна менструална болка, тогаш оди на гинеколог.
Ne, ne e kako menstrualna tuku kako mali bockanja skroz dolen del od stomakot nakaj preponot i mal pritisok vaginalno...
Мајки еве ме мене пак со болките..14та недела сум, желудникот ми помина некако, веќе не повраќам, но имам болки под желудник во тој предел на стомакот некогаш ме фаќаат како напади, некогаш се јаки грчеви и се шират во задниот дел на грбот. Секојдневни се и константни. Со бебо е се во ред, али јас не се осеќам воопшто добро
Мила ако имаш секојдневни болки барај си и друго мислење. Не е убаво да трпиш болки секој ден. И евентуално да немаш никаков проблем со желудник/жолчка барај си некоја дозволена терапија за болките.. Јас такви напади имав на жолчка, воспаление имав 3х повеќе од нормалните вредности. 2 дена ме лекуваа од желудник, 300 глупости ми изнакажаа - многу кафе сум пиела, зачинета храна сум јадела, на крај му текна на некој жолчката да ми ја погледне..
Имам повремени болки во левиот препон и ногата. Е сега знам дека тоа се случува во поодмината бременост ради ширење на карлица. Јас сум 8ма недела . Дали толку рано тоа се нормални болки ?
Дали некој имал пролапс на срце со тахикардија изразена во бременоста? Како ја поминавте/поминувате бременоста, дали имате проблеми, последици за бебето, начин на пораѓање, функционирање, да споделите искуство.
Бремена сум 17 недела, немам никакви проблеми до сега само ставав утрогестан ради точка крв што се виде во седма недела и после ја снема (ги ставав вагинално до пред две недели).Од пред некој ден почна да ме боли кај левиот јајник како да ме сече нешто, болката траеше неколку минути и престана. Денес пак ме боли така ама еве ќе ме заболи, ќе престане па пак ме боли неколку минути и така веќе може два саати. Дали ова е нормално или треба да одам на лекар? Последнава недела бев малку поактивна и се плашам дека си направив проблем и ради тоа ме боли.
Девојки 26 недела сум, градите ми се и онака доста големи. Денес под едната града приметив доста големо црвено место како потпарено. Точно е на свиокот пола е на градата а пола на местото што го допира градата. Дали некоја се има соочено со нешто вакво?
Девојки, 12 недела сум и од вчера имам страшни болки во кичмата, не се издржува едвај со помош станувам за до вц. Синоќа бев на дежурен, ми рече само магнезиум, ни креми ни лепенки ништо.... А јас буквално се распарчувам од болка. Др моја ми вика нифлам да сум се боцнала ( дали смее во бременост). Ве молам кажете ми некое чаре бидејќи не се издржува...
Да не имаш шилци? Јас патев од нив пред бременост, умирав од болка, оа одев на акупунктура со жешки игли и ми се смирија болките. Каде точно те боли? Шилците најчесто се јавуваат над задникот од страните лево и десно каде што е почетокот на карличната коска
Пред три години ми правеа пункција на рбетот ( имав пневмонија, па така проверуваа да не имам воспаление на мозокот) од тогаш во годината еднаш до два пати ме фаќаат страшни болки, си одев по 10 дена на масажа се мачкав со креми и лепенки и ќе ми поминеше, но сега ништо несмеам. Ме боли баш кај крстот (кај опашката што би се рекло) ептен ниско пред да почне задникот на средина. Без помош неможам да станам, едвај одам нозе ми се тресат....
Оф душа, кај опашката значи, да пробаш акупунктура ама без жешки игли пошо тоа боли а сега на почеток на бременост не е убаво да те боли нешто. Оди кај Тонг Да на Илинденска се кај Њуборн, ќе ти најдат чаре сигурно а ќе пројдеш без апчиња