Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Болки и други здравствени проблеми во бременоста

Дискусија во 'Бременост' започната од taska, 21 април 2012.

1. Sunshine*baby

Sunshine*baby Истакнат член

Се зачлени на:
    17 октомври 2020
    Пораки:
    344
    Допаѓања:
    970
    Ти благодарам, навистина ме примија.

На Eli23 и Jana06 им се допаѓа ова.
  2. Adri97

Adri97 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 мај 2015
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    6
    Majka, jas sum 13ta i ushte odvreme na vreme imam takvi bolki... Ostavi shto se ubivam od povrakjanje, zheludnikot nadraznet i plus kiselini se stvaraat, a bolkite se poradi shirenje na matkata, i toa e normalno vo tie nedeli od bremenosta, do 4ti mesec sekakvi traumi kje dozhiveesh... Uzhivaj, kje dojdat dobrite denovi, nema mesto za panika

На tina2018 и Matea94 им се допаѓа ова.
  3. Ivana33

Ivana33 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 март 2021
    Пораки:
    96
    Допаѓања:
    274
    Zdravo, 14+2 sum i imam bolki kako slabi bockanja vo preponite najcesto vo leviot, no me zagrizuva sto kako da osekam i vaginalno nekoj pritisok, ne silno megutoa od vreme navreme ... Ova pocna od vcera vecerta i eve sabajlevo seuste go osekam. Na eho bev pred dva dena se bese super, brisevi, se bukvalno.
    Pijam magnezium i koristam utrogestan, krvarenje ne sum imala voopsto, samo malku potkasluvav prethodnive dva tri dena...
    Ve zamoluvam za vasi iskustva :hug:

4. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Се зачлени на:
    16 октомври 2019
    Пораки:
    8.293
    Допаѓања:
    33.596
    Нормално е, се шири матката заедно со лигаментите, затоа се болките. Освен ако е нешто неиздржливо или силна менструална болка, тогаш оди на гинеколог.

На dromka и Ivana33 им се допаѓа ова.
  5. Ivana33

Ivana33 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 март 2021
    Пораки:
    96
    Допаѓања:
    274
    Ne, ne e kako menstrualna tuku kako mali bockanja skroz dolen del od stomakot nakaj preponot i mal pritisok vaginalno...

На IRBBB му/ѝ се допаѓа ова.
  6. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Се зачлени на:
    16 октомври 2019
    Пораки:
    8.293
    Допаѓања:
    33.596
    Нормално е, си расти бебчето кора да се прави простор за него. :sun:
    Со лесно мајка.

На Ivana33 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Matea94

Matea94 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 октомври 2014
    Пораки:
    587
    Допаѓања:
    452
    Мајки еве ме мене пак со болките..14та недела сум, желудникот ми помина некако, веќе не повраќам, но имам болки под желудник во тој предел на стомакот некогаш ме фаќаат како напади, некогаш се јаки грчеви и се шират во задниот дел на грбот. Секојдневни се и константни. Со бебо е се во ред, али јас не се осеќам воопшто добро :worried::worried::worried::worried::worried:

8. Saba08

Saba08 Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2017
    Пораки:
    1.451
    Допаѓања:
    1.662
    Камен во жолчка можеби? Се гледаат со ехо.

9. Matea94

Matea94 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 октомври 2014
    Пораки:
    587
    Допаѓања:
    452
    Три пати бев на различни интернисти, никој ништо не виде...А јас и желудникот го осеќам подуен

10. Ivana33

Ivana33 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 март 2021
    Пораки:
    96
    Допаѓања:
    274
    Ti blagodaram @IRBBB na odgovorite :l:

На IRBBB му/ѝ се допаѓа ова.
  11. LiquidLuna

LiquidLuna Форумски идол

Се зачлени на:
    28 август 2021
    Пораки:
    5.055
    Допаѓања:
    21.436
    Мила ако имаш секојдневни болки барај си и друго мислење. Не е убаво да трпиш болки секој ден. И евентуално да немаш никаков проблем со желудник/жолчка барај си некоја дозволена терапија за болките..

Јас такви напади имав на жолчка, воспаление имав 3х повеќе од нормалните вредности. 2 дена ме лекуваа од желудник, 300 глупости ми изнакажаа - многу кафе сум пиела, зачинета храна сум јадела, на крај му текна на некој жолчката да ми ја погледне..

На Matea94 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Илина Дол

Илина Дол Истакнат член

Се зачлени на:
    19 мај 2019
    Пораки:
    92
    Допаѓања:
    29
    Имам повремени болки во левиот препон и ногата. Е сега знам дека тоа се случува во поодмината бременост ради ширење на карлица. Јас сум 8ма недела . Дали толку рано тоа се нормални болки ?

13. Ljubova

Ljubova Истакнат член

Се зачлени на:
    9 август 2021
    Пораки:
    792
    Допаѓања:
    3.275
    Дали некој имал пролапс на срце со тахикардија изразена во бременоста?
    Како ја поминавте/поминувате бременоста, дали имате проблеми, последици за бебето, начин на пораѓање, функционирање, да споделите искуство. :)

14. Irimiri

Irimiri Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2021
    Пораки:
    202
    Допаѓања:
    141
    Бремена сум 17 недела, немам никакви проблеми до сега само ставав утрогестан ради точка крв што се виде во седма недела и после ја снема (ги ставав вагинално до пред две недели).Од пред некој ден почна да ме боли кај левиот јајник како да ме сече нешто, болката траеше неколку минути и престана. Денес пак ме боли така ама еве ќе ме заболи, ќе престане па пак ме боли неколку минути и така веќе може два саати. Дали ова е нормално или треба да одам на лекар?
    Последнава недела бев малку поактивна и се плашам дека си направив проблем и ради тоа ме боли.

15. Suze18992

Suze18992 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 март 2020
    Пораки:
    1.121
    Допаѓања:
    1.594
    Odi na lekar , neka te vidi na eho.

На Irimiri му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Sunshine*baby

Sunshine*baby Истакнат член

Се зачлени на:
    17 октомври 2020
    Пораки:
    344
    Допаѓања:
    970
    Девојки 26 недела сум, градите ми се и онака доста големи. Денес под едната града приметив доста големо црвено место како потпарено. Точно е на свиокот пола е на градата а пола на местото што го допира градата. Дали некоја се има соочено со нешто вакво?

17. Inamya

Inamya Популарен член

Се зачлени на:
    8 јануари 2020
    Пораки:
    1.475
    Допаѓања:
    4.281
    Девојки, 12 недела сум и од вчера имам страшни болки во кичмата, не се издржува едвај со помош станувам за до вц. Синоќа бев на дежурен, ми рече само магнезиум, ни креми ни лепенки ништо.... А јас буквално се распарчувам од болка. Др моја ми вика нифлам да сум се боцнала ( дали смее во бременост). Ве молам кажете ми некое чаре бидејќи не се издржува...

18. zverkica

zverkica Популарен член

Се зачлени на:
    26 април 2010
    Пораки:
    1.473
    Допаѓања:
    2.618
    Да не имаш шилци? Јас патев од нив пред бременост, умирав од болка, оа одев на акупунктура со жешки игли и ми се смирија болките. Каде точно те боли? Шилците најчесто се јавуваат над задникот од страните лево и десно каде што е почетокот на карличната коска

19. Inamya

Inamya Популарен член

Се зачлени на:
    8 јануари 2020
    Пораки:
    1.475
    Допаѓања:
    4.281
    Пред три години ми правеа пункција на рбетот ( имав пневмонија, па така проверуваа да не имам воспаление на мозокот) од тогаш во годината еднаш до два пати ме фаќаат страшни болки, си одев по 10 дена на масажа се мачкав со креми и лепенки и ќе ми поминеше, но сега ништо несмеам. Ме боли баш кај крстот (кај опашката што би се рекло) ептен ниско пред да почне задникот на средина. Без помош неможам да станам, едвај одам нозе ми се тресат....

20. zverkica

zverkica Популарен член

Се зачлени на:
    26 април 2010
    Пораки:
    1.473
    Допаѓања:
    2.618
    Оф душа, кај опашката значи, да пробаш акупунктура ама без жешки игли пошо тоа боли а сега на почеток на бременост не е убаво да те боли нешто. Оди кај Тонг Да на Илинденска се кај Њуборн, ќе ти најдат чаре сигурно а ќе пројдеш без апчиња

На tina2018 му/ѝ се допаѓа ова.