Девојки, бремена сум 6,7 недели денес прв преглед ми рекоа дека имам малку течност во матката и дека бременоста ми е од десен јајник и позади матка,а имам повремени болки во јајници. Рекоа дека е добро и се гледа срцева реакција па на контрола за три недели .Некој со такви искуства да сподели дали е нешто страшно или не
Па незнам колку на трудници прават акупунктура, пред трансфер сакав да одам им се јавив ама ми рекоа касно ми било.... А од апчиња за болки само магнезиум ништо друго. И Др ми вика нифлам инекција ама дали е дозволена таа... Како и да е фала ти мила ❤️
Нешто како херпес ми излезе на устата и порано сум имала имам две креми дали смеам од нив да ставам? Ацикловирни Хидроциклин се кремите.
Јас такви болки имав после 22 недела и докторот ми кажа дека карлицата се шири и после некое време се намалија ама во моментот кога имав многу јаки болки го терав да ми мери цервикс од што ми беше страв инаку ми рече ако неможам да издржам да пијам Кетонал ама мене ми беше шубе па не ги пиев туку лежев колку можев повеќе Мислам дека ти беше со близначка бременост така да кај тебе уште сега ќе почне да се шири карлица за бебенцата да можат да растат Издржи
Како се справувате со циститис, песок и камења во бубрези? Пролом вода смее ли да се пие? Увин чај само по една шолја знам.
Освен пролом вода и брусница пиев по 3л вода и чај колку можев по 2/3 шољи и друго не ми даваа ништо.. имав напад во првата бременост во 17 недела и ништо не ми дадоа само инфузија.. сега фала Богу не ме е фатило до сега инаку имам и песок и камења на бубрези со лесно
Девојки, 24 недела сум, кога се движам ништо не ме боли подвижна сум и активна, штом легнам мислам целата ќе се распаднам , срамната коска кога лежам ме убива од болка исто и коските тука околу неа и на секое скоро вртење во кревет од една на друга страна ми пукаат таму коските незнам ептен е дури језиво ова и при вртење и станување едвај со болка таму во срамната коска , а на контрола се е ок, докторката вика дека од ширење на карлицата боли така, има ли некој такви болки? Страв ми е да легнувам веќе и навечер дури гледам да не се вртам од една на друга страна мислам ќе ми се откине нешто..
Да, последно ми беше ок 3.2 cm, можно е еве да е од ширењето на карлицата, ама ептен е непријатно, незнам како да го ублажам, освен магнезиум.. а и тоа не помага баш нешто посебно ...
Devojki, dali imate bolki vo stomakot kako so noz da ve presekuva? Go osekjam mnogu cudno stomakot, okolu papokot i nad nego polovinite isto i bubrezite. Nemam urinaren problem nitu infekcija. 19ta nedela sum, cerkvis 3.2m
Cesti se da skoro od sam start gi imam,bev na internisti,ginekolozi nemalo nisto, a moite bolki se prisutni
Мислам дека од тоа ти се болките , појди кај друг гинеколог Ти треба терапија и одмор со таа должина.