Ерика, да. Само излезе дека имам: streptococcus agalactiae i candida. Намален ми е исцедок, немам чешање. Докторката смета дека не треба антибиотик, а јас сега упте повеќе се успаничив. 10 недела сум. Имала некоја нешто слично, да сподели искуство?
Оф не знам што да ти кажам. Немам искуство. И јас ги земав резултатите, чисти ми се брисевите. Исцедок пак некогаш имам, бел.. ваљда е нормално.
Не паничи незнам дали се дава во првото тромесечие амтибиотик прашај ја инаку мора да ти даде за да се исчисти. За кандида ќе ти даде вагиналетки и пробиотик ќе помиме скоро сите трудници ја имаат кандидата. Збори пак со нејзе нека не те остава така
Смета дека е домашна бактерија, не ми прави нелагодност и не сака да даде антибиотик во прво тромесечје. Дали да барам и друго мислење не знам, али ептен имам доверба во докторката
За кандида не ти даде ? Најубаво прашај си и на друго место ја не се разбирам многу од бактерии ама може и не смееш да пиеш во 1 тромесечие антибиотик. Најубаво отиди си и на друго мислење види што ќе ти кажат. Па пиши што си направила.
Здраво девојки 12 недела сум и измиантиве неколку дена навечер ми се јавува главоболка, ама со бедоксин и магнезиум некако се повлекува. Е сега денес бев на контрола, ме гледаше матичната се е супер само ми рече превентивно да си мерам притисок, како ми кажа мене така ме фркна глава, страв ми е да измерам Како ви е на вас, дали главоболката ви е честа појава? Како ја решавате?
Првото тромесечие имав често главоболки, и секогаш мерев притисок и испаѓаше дека мие низок. Пиев кока кола и главоболката ми поминуваше. Мери притисок како што ти кажала матичната немој да се плашиш.
Јас искрено никако. Патам од мигрена повеќе години. И сега во бременост толку често ми се активира и толку неподносливо до степен на лудило. А ако немам напад на мигрена имам обична главоболка често. Скоро секој ден сум со главоболки, не знам до кога вака.
Јас сум со мигрена 10год и тоа хронична. Често завршував на инфузии што триптаните не ми помагаа. 7 месеци примив инекции,еднаш месечно на клиника на неврологија наменеѕти специјално за хронични мигрени. Многу ми се изретчија и од кога останав бремена само 2 пати ме има фатено помина со парацетамол, за чудо. Ќе видиме дали ќе остане и така постпородилно,дај Боже.
14 та недела сум и имам чешање по нозете и на лицето од вчера црвени флеки. Ми рече гин. лоратадин но сеуште ме чеша Некоја со слично искуство?
Аууу јас знам да добијам напади на чешање на нозете,делот над глуждовите некаде до пола лист и предна и задна страна, ама си го препишав на сува кожа зошто ретко се мачкам со млеко после бањање. Сега ме замисли
Здраво идни мамички Прашање до вас…по прележан ковид ( денес 10ти ден од позитивен тест 13ти од симптоми) незнам што да правам со носот, постојано ми е затнат и имам шлајмови кои за жал неможам да ги исфрлам, некој совет побрзо да помине, се изнамачив веќе
Дали има некој искуство со осип во бременост дијагностициран како PUPPS? Дерматолог ѝ кажал на сестра ми дека нема баш чаре, само по себе ќе помине по породување, па ме интересира како сте го третирале, што помага за да се ублажи чешањето и дали се шири како напредува бременоста?
Zdravo devojki. Jas sum 11 ta nedela i od vcera snemav bolki vo stomakot i vo gradite. Dali e normalno. Malku sum isplasena sto taka odednas mi prestanaa bolkite. Ve molam za iskustva.
Извини што вака упагам, какви се тие инекции за хронична мигрена, мајка ми ја има од 18 години и нејзе и е хронична, болки до степен да не може да стане од кревет и многу повраќање.
И јас 2недели после позитивен тест,бев на орл ми даде спрејче Maralys HA.Задоволна сум,одма продишувам (до душа јас имам и воспаление на синуси,пијам и трицеф)