Нека се обрати на Клиника за Неврологија, подетално ќе и објаснат. AJOVY се нарекува инјекцијата,можеш да прочиташ на нет.
Отприлика истата недела добив напади на чешање по цело тело. Ми дадоа да проверам некои работи поврзани со жолчка преку крвна слика, беа во ред. Купив маслена купка и лосион на Еуцерин за атопична кожа и откако почнав да ги користам се смири. Докторот ми рече дека е од хормоните и дека кај некои трудници се појавува и да не се грижам.
Дали имавте и осип по телото или само чувство на чешање по телото? Мене ми се појави како осип на стомакот и нозете и дерматолог ми рече дека е можно да било Pupps и дека ако е тоа ќе ми трае до крајот на бременоста и ќе се среди откако ќе се породам. после колку време од прилика ви се смири со користење на еуцеринот?
Само чешање и црвенило веројатно од чешањето. Ми се смири после 4-5 дена откако почнав да го користам.
Здраво, сакам да прашам дали некоја од вас се соочила со отечена вена на вувлата, како топче е сиво и при подолго седење или одење се осеќа притисок и трнење. Од двајца гинеколози добив одговор дека е нормално секоја трета трудница го имала поради лоша циркулација. Нема многу одговори на интернет за оваа тема па добредојден е секој совет.
Јас имам страшен проблем со стомакот т.е цревата. Бев кај Василевски во Систина, ехото е чисто, ми препиша рудакол и еманера 3 недели, многу се плашам а не можам даиздржам од болки, да не наштетам на бебо 28 недела сум.
Дали пиете пробиотици плус во бременост,покрај витаминската терапија? Јас сум напочеток,7 недела, ама имам проблем со подуеност,гасови, и немам редовна столица,па се мислам да земам пробиотик,ама кој?матичната не се замара,како од марс е падната.
Јас сум со хроничен синузитис , на прв преглед после позитивен тест го прашав докторот што капки да ставам, ми ги препорача овие и ми вршат многу работа , на природна база се
Јас пијам Ваја пробиотик од сам старт,пред бременоста имав проблем со цревата и пред тоа пиев и си продолжив.Гинекологот ми рече само полза може да се има,штета не
Zdravo zenski, Pocnav da imam mnogu bolki vo racete posebno koga stanuvam od spienje i navecer. Prvo pocnaa da mi otekuvaat malce dlankite samo, pa da me bolat, a sega bolkata se rasiri i nagore niz celite race do ramenata. Dali nekoj se soocil so ovoj problem vo bremenost, stvarno ponekogas duri mi se zaplakuva kolku me bolat, duri ne mozam ni tanjirce da dodrzam .... Ne jadam soleno, pijam voda, pijam magnezium i sum 29 nedela ..
Мене ми беше вака во првата бременост. Беше лето и многу жешко, па се мислев дека ми е од топлото. Не сум пиела ништо посебно. Повеќе течности, помалку сол и тоа е