Јас би те советувала да се обратиш на ревматолог, побарај упат од матичната и биди упорна. Сигурно ќе ти викаат дека е нормално во бременоста, но сепак обрати се на ревматолог. Поздрав
И мене многу ме болеа дланките и ми трнеа кога спиев само. Некако намалив на сол и можеби и само од себе помина. Две три недели мислам ме болеа, не можев да спијам. И обавезно ако чистам по дома после ноќта ме болат. Сега пазам да не се оптеретувам толку и да одмарам.
Каде точно се наоѓа трансфузиологија за проверка на д димери? Да се спремам за наредна недела, траума ми е секое одење на државна.
Кај детската клиника тука имаш парк големиот првата розева зграда тука дај документите ќе те викне можно е надвор дс чекаш така да облечи си се убаво ако биде ладно.
Здраво, бев во контакт со дете со варичела, баш во моментот кога било најзаразно. Имам прележано како дете, а сум 12 недела. Дали имам некаков ризик?
Торч направи, ако излезе тоа ИГМ позитивно веројатно др ќе ти даде некоја соодветна терапијав за да не се наштети на плодот
Ве молам кажувајте лек за кандида. Мачкам канестен крема и ставав вагиналети од кантарион, се мијам со чај од кантарион, подобро е, но не поминува. Не можам да се поднесам веќе, ме чеша и малку крв имам на бришење од иритираност. Пијам и пробиотик, го пиев заедно со антибиотикот и пак ми направи проблем.
Пробај со Бекутан сапун промивки навечер пред спиење .. мене само тоа ми помага за кандидата . Не ја лечи засекогаш , но кога имаш проблем ( барем кај мене ) помага .
Консултирај се со матичен ама можеш и вагиналети канестен да ставиш. И можеш исто вагиналети за нормализирање на вагинална флора. Намали во исхраната јаглехидрати на минимум и колку можеш пази да е суво местото , избегнувај секојдневни ја држат влажноста. Со лесно
Исто и мене ми беше сега скоро , само Бекутанот ми помогна .. Сепак , ти најдобро си го познаваш организмот и знаеш што е подобро за тебе . Се надевам за брзо ќе се среди ..
Zdravo devojki jas sum 12+6 inaku 11 dena me vodat ponapred bidejki bilo pogolemo vo odnos na nedelata koja sum. Dva dena imav nekoi bolki dolu nisko kaj desniot jajnik i nekoe krkorenje bas vo toj predel. Malku mi e strav. Od sto moze da bide toa. Dali se ima sluceno nesto vakvo na nekoja od vas. Pozzz. Mi e strav da ne e slepo crevo.
Ne be src, slepo crevo! Ako e toa dva dena ne sedis ti taka. Kga mi e mene taka na eho gledam deka e tuka bebce i so nozencata pretka
Fala ti duso. Neznam so da mislam veke se nesto ke me zaboli Raat da ne sum. Ako e od bebenceto ako e. Samo mislam deka e rano da me pritiska samo od edna strana uste e malo.