Здраво жени, дали некој има правено некаква интервенција, операција со анестезија во рана бременост, јас сум 11+5
Јас во 4тиот месец имав многу затнат нос, слуз (црвен со крв) исто како да ти тече крв од носот. И затнат носот како настината.ќ сред зима Потоа ми помина. Сега сум 7ми месец и еве повторно ми се појавува забележав на сабалје, исто со крв и како грутчиња, но не како во 4-тиот месец. Не се плаши, читав дека и тоа е сиптом во бременоста кој треба да се помине
Здраво женски, дали некоја имала јаки болки во колковите? Ми почнаа во текот на ноќта, за време на спиење, инаку сум второ тромесечие и некако ми е рано за овие болки..
Zdravo, dali nekoja imala bolki vo grloto vo vtoro tromesecie i kako se spravi so toa? Denes uzasno me boli..
Јас имав пред една недела страшно ме болеше и крајниците ми беа воспалени си правев чај од прегорен шекер и малку маргарин и ми помина за 2 дена
Пантенол таблетки можеш да шмукаш или Алпенкрафт сируп. Дозволени се во бременост ама за секој случај консултирај матичен.
za kolku dena odprilika bi pominalo grloto bez antibiotici? Oti sega koga mi se susi grloto me drazni i me tera da kaslam i se plasam da ne steti na bebeto ili nema gajle?
Нема ништо да му е на бебето, не знам која недела си ама до 12 недела не препорачуваат антибиотик, освен во краен случај. Јас недела дена мака мачев со грло и кашлица, не можев ниту да спијам ама помина после тоа. Земав течности многу, алпенкрафт сируп и шмукав пантенол. Сепак оди на лекар, нека ти го видат грлото и нека те посоветуваат.
22 nedela sum, mi prepiracaja paracetamol i zedov pantenol za smukanje i domasni recepti pravam se nadevam da mi pomini za brzo. I malku glasot kako da mi se smena..
Жени со кичмиве што правите поточно крстот доле. Од вчера почна ама денес веќе е многу, јас дека лежам поголемиот дел од денот и како ќе станам или седнам малку не се издржува, треба да полежам па да потпомине. магнезиум земам редовно 31+4 сум
Син ми дојде од градинка ми се виде топол, измерив темп 37.8, а весел, никакви симптоми, јадеше, си игра, мерам околу 6, 38.5 никави знаци да му се познава освен што е топол, го бањав цел саат не спушти, му дадов сируп сега и го тестирав со брз тест, негативен е. Мн се нанервирав, што чудо е ова.Јас сум цела затната пак а немам темп, секој ден нов стрес.Што и да е само нека помине.
Отечени стапала, генерален проблем. До пред 2 дена беше само оток кој естетски ми сметаше и капилари како пајажини испукани али океј се преживуваше. Од вчера вечер не згазнувам на едната нога , посебно навечер ова ми се случува. Решение?
Mojot maticen ginekolog veli deka se sto e dozvoleno so bebinja, dozvoleno e i za trudnici. Konsultiraj se so tvojot ginekolog vo sekoj slucaj, jas samo spodeliv sto kaza mojot.