Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Болки и други здравствени проблеми во бременоста

Дискусија во 'Бременост' започната од taska, 21 април 2012.

1. AAN

AAN Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јануари 2022
    Пораки:
    105
    Допаѓања:
    189
    Провери притисок. И исфрли сол, газирани сокови, благо. Повеќе вода.

На tatjanasakalieva му/ѝ се допаѓа ова.
  2. tatjanasakalieva

tatjanasakalieva Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јуни 2012
    Пораки:
    506
    Допаѓања:
    832
    Притисокот стандард низок , благото треба да го тргнам....јадам многу благо. Кафиња исто по 3 пијам секако во денот иако послаби. Специфично е ептен бремена жена не смее да зема секакви лекови , инаку флебавен имав земано еден период кога не бев бремена исто имав некоја моментална капилара на нога, цела ми се повлече за брзо време. Но од флебавенот. Вака само по себе тешко, ептен.

3. AAN

AAN Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јануари 2022
    Пораки:
    105
    Допаѓања:
    189
    Прашај матичниот за флебавенот, ама мислам дека не смееш да го користиш. Ако ти дозволи некоја крема да се мачкаш. Јас сум немала проблем со капилари. Кога почнаа малку да ми отекуваат нозете ми појача метилдопа по две наеднаш три пати на ден, од тогаш немам проблем.

4. tatjanasakalieva

tatjanasakalieva Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јуни 2012
    Пораки:
    506
    Допаѓања:
    832
    Метилдопа?На препишано сами го даваат тоа во аптека или може секој да го купи? Флебавен не пијам овие месеци додека сум бремена. Ништо од лекарства не земам,

5. AAN

AAN Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јануари 2022
    Пораки:
    105
    Допаѓања:
    189
    Тие се за притисок. Мене не ми беше многу висок но ми ги препиша.

6. Teja26

Teja26 Истакнат член

Се зачлени на:
    31 март 2018
    Пораки:
    241
    Допаѓања:
    595
    8 недела сум, последните неколку дена ужасно ме болат половината и колковите, се има случено некому?

7. Fudbalgirl

Fudbalgirl Истакнат член

Се зачлени на:
    1 февруари 2014
    Пораки:
    255
    Допаѓања:
    157
    Иста бев се осеќав како да сум вежбала воспалена мн ме болеа колковите и крстот кај задникот нормално ја тие болки ги имав докај 20 недела се шири матката магнезиум прашај дали може да пиеш консултирај се со матичниот

8. EliElena

EliElena Активен член

Се зачлени на:
    14 мај 2022
    Пораки:
    52
    Допаѓања:
    19
    Здраво. Дали има некој пиено ferona kapsuli за бремени тие се на база на алфа липоинска киселина за зацврстување грло на матка , превенција од ран абортус и ран пораѓај. Матичната ми ги даде , но на нет читав дека таа киселина алфа липоинска не е дозволена за бремени а ваму капсули направиле за бремени од таа киселина . Искуство некој?

На драганаск му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Julija1985

Julija1985 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 септември 2020
    Пораки:
    91
    Допаѓања:
    49
    Здраво 29недела сум и овие два дена имам болки во долниот дел на стомакот и кај препоните од што може да е и дали е ризично

10. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    5.788
    Допаѓања:
    24.266
    Нормално е, телото се шири и спрема за пораѓај, до крај ќе си ги имаш, и јас сум иста.

11. Beatris

Beatris Популарен член

Се зачлени на:
    24 февруари 2011
    Пораки:
    1.046
    Допаѓања:
    2.364
    Здраво девојки, се надевам тука ќе добијам мислење од некоја членка со слично искуство. 15 недела сум, бремена со близнаци, во вторникот сабајлето ми се појави крварење. Бев одма кај матичен, со бебињата се во ред, но едното бебе е ниско, го покрива устието на грлото на матката. Овие денови имам многу оскудно бледо розево крварење на бришење. Докторите со кои се консултирав ми рекоа дека е многу рано и дека има време да се дигне нагоре постелката, да мирувам, да примам утрогестан и алматех таблети и појачана доза на магнезиум и витамин ц. Но секако не сум мирна и ме интересира дали има некоја искуство со вакво крварење од истата причина и колку време траеше?

12. macalavica

macalavica Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2013
    Пораки:
    3.236
    Допаѓања:
    4.903
    Јас крварев често и тоа обилно свежа крв до 16 недела, имав полип, ниска постелка и скратен цервикс, ставив серклаж во 16 недела и од тогаш сум на мирување. Утрогестан сабајле и вечер примам, магнезиум 2 пати исто, некогаш и три пати ако имам болки, ферона пиев за цервиксот, витамин ц од 1000 и други витамини куп плус. Одмарај повеќе,лежи, не кревај тешко, не пешачи, не стој долго, и кај мене плацентата беше превиа исто ама сега веќе не е, се поткачи малку нагоре околу 28 недела, уште е ниско ама не е преку грлото. Ке биде ок

На Beatris му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Beatris

Beatris Популарен член

Се зачлени на:
    24 февруари 2011
    Пораки:
    1.046
    Допаѓања:
    2.364
    Фала многу на споделеното, кај мене сега за сега цервиксот е добар, над 4цм, се надевам така ке остане. Крварењето кај мене само вторник сабајлето беше малку повеќе, сега ептен оскудно, на бришење, но сепак го има и не знам дали ќе престане или не дај боже ќе се зголеми. Да се надеваме на најдобро.

14. Rosa123

Rosa123 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јуни 2020
    Пораки:
    89
    Допаѓања:
    27
    Женски, дали на некоја и се случило ова.. Доле многу ми е потечена и имам болки кај усните (ама тоа најверојатно дека главчето му е многу доле напикано така ми кажа гинекологот) .. Е сеа овие 2 3 дена имам на срамните усни некои внатрешни брумчиња топчиња незнам ни јас како да ги наречам многу болни на допир, и малце сум исплашена незнам од што може така Брисеви се чисти уринокултура чиста 36та недела ја терам

15. MARILENA

MARILENA Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јуни 2015
    Пораки:
    361
    Допаѓања:
    111
    Исто и кај мене. Др.ми кажа дека не е ништо страшно, кај тебе што ти кажаа.

16. snowqueen

snowqueen Истакнат член

Се зачлени на:
    5 февруари 2022
    Пораки:
    738
    Допаѓања:
    936
    imam vakov izrastok strucniot naziv po toa sto go najdov na net e papilom (visecka bradavica) e od sinoke pocna da me boli i ja smenilo bojata vo katran crno pred toa si bese normalno meso boja e sea pred nekoj den imav i krvarenje no ne mu obrnav vnimanie ( seto ova se sluci vo rok od Edna nedela) dali e od hormonite vo bremenosta ne znam sega mi e strav da ne preslo vo rak i dali znaete denes nedela kaj da idam nema dezuren dermatolog obicen doktor i da me pregleda dzabe utre sekako ke idam na lekar eve i slika kako izgleda Toa i kazete mi dali e bemka spored vas

Прикачени фајлови:

17. Puellapulchra

Puellapulchra Истакнат член

Се зачлени на:
    23 август 2022
    Пораки:
    2.825
    Допаѓања:
    8.564
    Ако можеш издвој 50 евра и на приватно.

18. snowqueen

snowqueen Истакнат член

Се зачлени на:
    5 февруари 2022
    Пораки:
    738
    Допаѓања:
    936
    ama duri utre denes nema kade

19. Puellapulchra

Puellapulchra Истакнат член

Се зачлени на:
    23 август 2022
    Пораки:
    2.825
    Допаѓања:
    8.564
    Чекај до утре, ваљда ништо нема да се случи. Се надевам дека не е ништо лошо.
    Get well soon:(:l:

На snowqueen му/ѝ се допаѓа ова.
  20. EliElena

EliElena Активен член

Се зачлени на:
    14 мај 2022
    Пораки:
    52
    Допаѓања:
    19
    Здраво.Јас излегов позитивна на ковид и од петок и сабота имав температура ,од недела до сега кашлање закукан нос малаксаност. Од понеделникот ми се стврдна целиот стомак и веке 2 дена ми е камен.Инаку сум 25 недели. Матичен гинеколог ме прати на ГАК само таму ги примале ковид пациенти и ми кажа дека тоа стврднување е можно да се болки од Ковид од температура кашлање и ке треба на ЦТГ. Ке одам таму. Многу ми е страв . Има ли некој искуство со Ковид. Дали е можно да се болки тоа ?