Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Болки и други здравствени проблеми во бременоста

Дискусија во 'Бременост' започната од taska, 21 април 2012.

1. V.N.

V.N. Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2020
    Пораки:
    3.134
    Допаѓања:
    13.762
    Јас имав ковид некаде 27-28 недела, ама стврднувања имав некаде од кај 20 недела. Незнам дали и колку внесуваш магнезиум, ама јас земав 2х400 на ден. За стврднувањето на стомакот на ГАК ми дадоа утрогестан да ставам
    Со лесно нека поминува

На EliElena му/ѝ се допаѓа ова.
  2. EliElena

EliElena Активен член

Се зачлени на:
    14 мај 2022
    Пораки:
    52
    Допаѓања:
    19
    Леле дај боже да не е страшно ова стврднување ,ми е страв да не се болки предизвикани од ковид .и многууу ми е страв од прерано породување.
    Фала душо на одговор. Се надевам ке биде добро како кај тебе
    Инаку јас користам утрогестан од почеток на бременост

На V.N. му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Bebce ❤️❤️❤️

Bebce ❤️❤️❤️ Истакнат член

Се зачлени на:
    12 ноември 2021
    Пораки:
    868
    Допаѓања:
    1.278
    И јас имам стврднувања ама досега не сум му кажала на докторот мислев дека се мести бебето па дека тоа ми го стврднува така не се постојани ама чести се ги имам подолг периот од 22 -23 недела а сега ја почнувам 31 недела, инаку во бременост немам прележано ковид мислите ли дека треба да се консултирам со доктор или нормално е

4. V.N.

V.N. Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2020
    Пораки:
    3.134
    Допаѓања:
    13.762
    Зависи кој доктор ќе го прашаш. Мене кога почна да ми се стврднува и кажав на матичната и одма ми даде да пијам дабростон. После недела дена бев на ГАК за боледување и онака и кажувам на докторката да видам што ќе каже она, одма ми даде утрогестан. После некое време 2 недели максимум одам кај Димчев во Систина му кажувам и на него и он ми вика па трудна си де нормално е (facepalm)
    Збудалитис!!!
    Искрено незнам дали нешто баш ми помогна зошто стврднувањата и покрај терапијата беа присутни до крај, единствено психата ми ја смирија дека сум покриена со терапија.
    Инаку и јас се плашев ради тоа предвреме да не се породам, ама во 38+ недела на закажан царски отидов ни отворена и цервикс 4 см

На EliElena му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Iris-1234

Iris-1234 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2021
    Пораки:
    5.827
    Допаѓања:
    11.745
    И јас имам стврднувања. Данева вели дека се нормални и нема место за паника. Опасно е само ако се на правилни интервали и проследени со јаки болки.

6. Bebce ❤️❤️❤️

Се зачлени на:
    12 ноември 2021
    Пораки:
    868
    Допаѓања:
    1.278
    Немам болки никакви само ми се стврдне стомакот посебно горе над папокот и по некое време ме пуште јас и за тоа мислев дека е бебето и тоа високо клоца

7. Iris-1234

Iris-1234 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2021
    Пораки:
    5.827
    Допаѓања:
    11.745
    Може и тоа да се тегне да се мести. Не се плаши нормално е сето тоа:)

На Bebce ❤️❤️❤️ и V.N. им се допаѓа ова.
  8. EliElena

EliElena Активен член

Се зачлени на:
    14 мај 2022
    Пораки:
    52
    Допаѓања:
    19
    Дали го има некој број за контакт на доктор Павле Димчев. Јас го имав на вибер но го сменив телефонот и го немам веќе. Итно ми е . Може некој да ми го даде
    Во порака да ми го пише

Последна измена: 7 септември 2022
    На Снегулк@23 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. jovanaaaaace

jovanaaaaace Нов член

Се зачлени на:
    31 мај 2022
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    0
    Poslednive denovi mnogu cesto mi se zatnuva nosot,i kako blokada vo grlo imam,ne mozam kako treba do vozduh da dojdam.. Da li na nekoja i se ima sluceno takov problem i da li moze so takov problem da se porodi prirodno bez komplikacii??

10. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.628
    Допаѓања:
    39.751
    Нормално е. Не влијае на пораѓајот

На jovanaaaaace му/ѝ се допаѓа ова.
  11. jovanaaaaace

jovanaaaaace Нов член

Се зачлени на:
    31 мај 2022
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    0
    Jas duri i se isplasiv a mnogu bi sakala prirodno se da bide,ama si vikam da ne snemam vozduh vo tekot na poragajot,pa da ne ispadne pogolem problem..

12. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    4.598
    Допаѓања:
    24.104
    25 недела си, нормално стомакот ќе зе стврдне. Мене камен ми беше, од време на време болки, се шири, прави место, рачунај за недела дена колку може да ти порасне, до не препознавање. Сепак ќе се прегледаш ама кај трудница со мек стомак, сега почнува стомакот да ти расте со ненормална брзина.

13. Јас сум скоро 39та недела...
    Некои посериозни болки сум немала сеуште. На котрола бев на 2ри септември и се беше во ред (сега дури на 16ти) освен во меѓувреме ако не пристигне бебето.

Имам болки вчера и денеска како кога треба да ти дојде менструација (долу под стомакот).
    Дали тоа се контракции? Не се ? Дали се нормални болки (не се многу болни, ама како да ме грчат) ... дали се нормални? Дали наближува пораѓајот? :?:

Малку ме фаќа паника...
    ако имате некој совет или мислење пишете :l:

14. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    4.598
    Допаѓања:
    24.104
    Кон
    Контракции не се ни на лик на менс, не можиш да ги промашиш дефинитивно. Нормално е да имаш болки, да те притиска доли бебето, посебно после стоење на нозе, нормално се болки при движење, оно се мести, се спушта, си зазема позиција. Пораѓај секако дека се ближи, но никој не може да каже кога точно. Пример, 12ти бев на преглед, бебето мирно, ни приближно ми рекоја до нешто да се дешава, 13ти најнормален ден имав, ни една болка, вечерта ми падна служнипт чеп и одма после тоа контракции, така да, кога мислиш дека нема шанса тој ден, тога ќе биде.

На Избришан профил 156253 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Ти благодарам на одговорот...

дека болките ми се долу кај јајниците мислам под стомакот, и кратко траат па поминуваат- па после пак ќе ме стегне кратко помислив да не се некои знаци, некој контракции..

16. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    4.598
    Допаѓања:
    24.104
    Припремај се, нешто се дешава да ама и јас така имав 39 недела, но не беа налик на тие породилните, породилни ќе знаеш за сигурно, половина и јајници ќе те болат истовремено.

На Снегулк@23 и Избришан профил 156253 им се допаѓа ова.
  17. Jasmin@

Jasmin@ Истакнат член

Се зачлени на:
    20 мај 2021
    Пораки:
    177
    Допаѓања:
    92
    32+5 дена сум а веќе 2 недели имам силни болки во десниот колк од кои никако неможам да спијам. Менувам секаква позиција за спиење али џабе мн ме боле. Ни мозам да станам, нити пак да седнам од болка.
    Пијам само 2x1 магнезиум.
    Дали смеам да се мачкам со маст, Кетонал, Блокмакс и сл?

18. Bebce ❤️❤️❤️

Се зачлени на:
    12 ноември 2021
    Пораки:
    868
    Допаѓања:
    1.278
    И јас сум исто мене и двата колка ме болат а и целите нозе не можам по цела ноќ да спијам дури сабајлето некако заспивам кога веке изгрее сонцето, магнезиум пијам 2х375 незнам дали да зголемам доза или нешто да мачкам

19. Iris-1234

Iris-1234 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2021
    Пораки:
    5.827
    Допаѓања:
    11.745
    Можете да пиете 3×375 магнезиум и знам дека дозволен е гел магнезиум за мачкање.

На Bebce ❤️❤️❤️ му/ѝ се допаѓа ова.
  20. girlboy

girlboy Истакнат член

Се зачлени на:
    5 април 2015
    Пораки:
    200
    Допаѓања:
    158
    Здраво 9 недела сум и денес ми се јавија мали болки во долниот дел на стомакот, но не се болки туку како нешто да ме боцка од време на време и тоа левиот јајник