Zdravo mamickii 39ta nedela sum, se bese vo red vo ponedelnikot na kontrola bev Arno ama, od vcera zeludnikot me boli premnogu i bukvalno bilo kakva tecnost da ispijam ja povrakam, a i eve na primer sabajlevo doruckuvav okej bese, preeska na rucek si povrativ. Bev na pregled denes, se e vo red so bebce, ctg vo red e, a jas ne mozam od zeludnik i od grb(kicmata) da stanam... Nekoja so slicno iskustvo, da me posovetuvate nesto, nepodnoslivo e nemam sila za nisto, a do vcera se si pravev
Уште малце имаш. Ќе се породиш ќе пројде. За желудникот ладно млеко, лесна исхрана... ма да мене ништо не ми помогна. Се помина преку ноќ коа се породив.
Ако пиеш уште магнезиум не земај некој ден да видиш може од него да е. Кај мене веројатно тоа беше проблемот со желудникот
Здраво 12 недела сум и веќе неколку дена имам болки од страна на левиот јајник но периодично како боцкања во тој дел особено кога легам странично, на гинеколог сум дури во вторник и малку ме фаќа паника ☹️
Dodeka bev bremena eden period i jas imav bolki vo leviot jajnik, do toj stepen sto sekoe stanuvanje od krevet bese bolno. Otidov odma kaj ginekologot, nemase nisto fala bogu, vo red bea i jajnicite i bebceto.I eve do den denes ne znam zosto bese toa. So drugi zborovi, jas sum da si pojdes kaj ginekokogot sto pobrzo, javi se objasni ja situacijata, bidejki jas spored mene znam, vo misla ti e toa celo vreme.
Aj ve molam kazete sto da pravam. Imam bolka vo preponi, i kolkovi me bolat se do nad kolena.... Ne mozam ni do toalet da odam, se vleckam. Piev magnezium ne mi smiri nisto, 31+ sum.. Ima li mesto za pwnika? Pisav i vo druga tema, ne mi odgovorija a prodolzen vikend e panika me faka
Исти ми е да речам, само што колковите ноќе ме кинат од болка ми се кочат и нозе во спиење, а препони преку цел ден. Од други трудници имам разбрано дека е нормално, а и држи вода.
Jas bukvalno do denes bev haos, eve osetiv podobruvanje. Izgleda magneziumot sto go primav dade rezultat pa mozam da dvizam popoleka. Primaj magnezium odmaraj sto poveke, valjda e normalno, stom sum podobro.
Jas nisto nemam pieno, periodicna bese kaj mene bolkata vo zeludnik. Eve bas i ako vratis malku pogore imam i jas pisano za zeludnikot, 39ta nedela bev, sega se cuvame so cuckata haha. Vnimavaj sto ti smeta od hrana. Ova nisto ne e, a koga ke dojdes 8mi,9ti mesec beba koga ke pritiska.. Za kiselini piev kisela voda i jabolki jadev. Pozdrav so lesno❤️
Девојки може ли да се користи руска вода во бременост? Од утре сум 9 недела,дека повеќе мирувам ме уби грбот од болки мислев дали може да се испрскам
Јас во 4 месец имав страшни главоболки и истурав руска вода на глава инсе масирав, така да на грб слободно
И јас бев со главоболка се испркав малку и на вратот,се измасирав и ми се смири фала богу.Оваа бременост си имам главоболки за разлика од претходната кај што немав воопшто ни гадења ни главоболки Фала ти најмногу
Нормално е, тек ќе те болат препони.. ќе мислиш кога шеташ секој момент ќе се породиш, а нема врска. Тежина е, се спушта на долу, завзема позиција, се сеќавам имав чувство како да ми се дели телово на два дела, дури и мокрача не можев да задржам.
Ti blagodaram Otkako bev pak na exo zvcera se potsmiriv malce, inaku mislev predvremeni porodilni se Mi merese cerviks, i gledase deka e se ok. Primiv edna progesteron inekcija - mi rece za bolka, i navecer utrogestan. I smeniv magnezium, dobra sum, ima bolki ama se izdrzuva .....da isteram do 36+ i nisto ne sakam
Здраво, имам едно прашање. Веќе една недела секогаш кога и да легнам, најчесто навечер чувствувам дека срцето ми чука премногу силно. Не брзо туку како многу јако, бев на лекар, направив и екг се е во ред се е нормално, сега сум 15 недела, дали има некој слична ситуација зошто се проверив и се е во ред и притисок и пулс, се е во нормала а јас чувствувам како цела лева страна да ми пулсира