Здраво девојки имам едно прашање, 25 недела сум и веќе месец дена па можеби и подолго при дишење, најчесто кога легам и мирувам како да ми хрчи во белите дробови при земање воздух. Дали на нелој му се случило вакво нешто почнува да ме фаќа некоја паника да немам нешто на белите дробови или слично
Обично киселини знаат да направат wheezing sound затоа те прашав.Запримети дали имаш киселини кога ќе чуеш така звук.
Здраво девојки од вчера имам болки долу а и вечера при бришење многу малку како бледо црвена крв а имам и некој исцедок нема мирис како бел секрет во вторник ќе ги земам резултатите од брис, а дали може да ме боли од премногу седење на столица ?
Дани, здраво Велиш дека си имала ваква ситуација, каква беше точно положбата на бебето, се сеќаваш? дека знаеш, има различни положби на постериор, скроз свртено напред, малку накосо и сл. Што ти велеа таму, верувам дека се постручни. Се успева природно со таква положба? Те болеше повеќе? Ај бите, објасни малце поубо ако не ти е тешко П.с копај си копај си, ве изнајдов повеќе со вакви случаи, како крт некој сум
Лео здраво да ве навратам наназад на бременостите Како ја дотеравте работата со таква положба на бебето? Самото се сврте правилно или докторите го вртеа?0
Леле ова ептен назад Верувала или не се е до докторот. Кога веќе бев за на бокс, дојде докторот да ме провери, бутна рака, малку чудно се чувствуваше како да го врати бебе нагоре и ко да сврти, си викав што му е на човеков... ама отпосле сфатив дека можда го сврте. Не знам дали ова изгледа малце лудо, дали е можно итн. ама мислам дека беше така. Природно се породив. Како излегло со главата појма немам.
Во Чаир се породив. Па "вртењето" беше непосредно пред да легнам на бокс. А претходно знам само дека викав по доктор, им викав тука ќе се породам, "ајде бе докторе побрзо".... откако седнав на бокс за 5 мин се породив.
дали има некој искуство со "tonsil stones" како белки каменчиња кои се јавуваат на крајниците, веќе неколку дена, но не ги снемува ми дадоа и оспен не ме боли ни грло ни температура имам само сува кашлица без шлајм, брисеви чисти нема ништо
Од денес 11та недела, вчера паднав и си го свиткав зглобот на ногата, ме боли премногу, не смеј снимка, не смеј серапептазе за отокот, за болка можело блокмакс да пијам ама не се имам напијано, само парацетамол пијам, блокмакс маст мачкам, ама боли многу плус отече, се пренервирав, неможам да стапнам на нога ич, боледување зедов 5 дена па ќе чекам само да помини мислат дека е лигамент истегнат и се надевам нема ништо скршено.
Bolki vo kolenoto od sto moze da se? Trgnav da pesacam me fati,edvaj se vrativ doma...i gluzdovite mi se izdueni na dvete noze
Јад на тоа место имав болка кига почна да ки расте многу стомакот и да се крева се нагоре. Всушност имав болка како некој да ме тепал, особено ако носев прслук или било што што допираше на таа линија под градите. Тоа е од ширење на градниот кош. Го имав и во двете бремености.
Уште пред три години правев мр на рбетот(лумбален дел) и испадна дека имам дискус хернија.Секогаш имав болки почнувајќи од половината па накај задникот и ногата надолу.Ама оваа бременост уште од вториот месец,никако не поминува.Особено ако стојам малку на нозе или ако пешачам,веќе нема шанси да станам.. Вака уште не сум се поправила воопшто,1 кг земав а 17 недела сум.Пијам по 2 магнезиума на ден.Имате некое искуство или препорака за нешто што би можело да ми помогне?