Мамичи да ве прашам дали на некоја и се има случено. Бремена сум 9 недела дабростон пијам сабајле и вечер, редовно и синоќа шо ке видам на гакичките кафеав исцедок малку па после уште малку и еве сега веќе нема. Што мислите дали е опасно?
гинекологот што кажува? јас од искуство, ми се случи во 11 недела....исто таков исцедок и само еднаш...и толку.....потоа беше се ОК..... така да мислам дека нема причина за грижа,........ако не е пропратено со болки со силен интензитет и долго траење, нема место за паника....поздравче
Dobro utro mamickii da ve prasam Dali imavte slicnii bolki mene mnogu me boli kaj zeludnikot I malku podesno znaci pod gradite osekam golema bolka I grrbot mn me boli Dali e normalno ili da idam na lekar
Да да Гладиола,така боли.И мене ме болеше,ме кинеше, мислиш жива рана имаш таму.Баш под градите од десна страна.Мене бебето цело време на десна страна ми беше. Епа гледам 29-та недела си, бебето интензивно расне, и ги бутка органте.Се поткрева и дијафрагмата и затоа боли.После една недела ќе ти помине тоа па друго ќе те фати Тоа е,ама па за убаво е. Не иди за џабе за лекар.Ајде со лесно нека е
Девојки, јас денес сум малку повеќе под стрес, и имам грчеви повеќе од нормалното. Се напив Б6, и редовната терапија од фолна и магнезиум, па се надевам дека нема некоја беља да направам???
Ne si pravi stres Elena bespotreba normanlo e Samo odmaraj I nemisli na toa ke pomine bebeto sega raste
Абе стресот беше нешто што неможев да го исконтролирам, добив една неубава вест. И почнаа грчевите јаки, уште толку од памт се извадив. Ајде, ќе се смират ваљда, ако не на лекар, што да правам...
Gladiola cela vecer ne sum spiena od takva bolka, mene veke mi vtor pat dosega, mene me bolese nad papukot abe cela vecer se prevrtuvav i dobiv povtorno P (se izvinuvam ali morav da si kazam) i mene mi rekoja deka mi go pritiska zeludnikot i organite ali ne se izdrzuva be nervozno e ne za drugo
И мене ме фаќа често болка и на десната страна и на левата под градите.Не можам да спијам по цела ноќ,де се превртувам на една страна де на друга ,не сум се наспала со денови,а сум во 6 месец ,што ќе правам до 9 ти не знам.
Денес цел ден сум катастрофа. Вртоглавица, гадење и пулс 115. А супер ми беше до сега. Дали од промена на времето или незнам што би можело да биди. Пулсот најмногу ме загрижува
Мамички да ве прашам да не има некоја слично искуство или има слушнато. Имам кафеав исцедок уште, бев на лекар прогестерон примив и дабростонот треба да ги пијам три пати дневно. Ми кажа дека имам хематом и дека тој треба да се исчисти. Што мислите дали е опасен хематомот ?
Мешиња како се справувате со климатскиве промени ? Настинки, вирози, кивавици ... ? Мене денес константно ми тече носево и ме убива кивавица, немам алергија но ова никако да сопре дај те некој совет, искуство како сте/се справувате во вакви ситуации
I jas imam problem so nosot i kivanje, ama ne e alergija sigurna sum. Nisto ne pravam, cekam da mi pomine, me fakja na momenti pa posle sum super, pa pak ke se utepAm od kivanje pa so saati posle sum super. Jas imam drug problem. Mi se vratija bolkite od levata strana, mi se javuvaat samo koga ke se obidam da ja dignam nogata ili da stanam od krevet, znaci na fizicki napor, a ako lezam ili sedam nema problem. Ne znam sto ke bese rabotata do tolku, koga ke me zaboli bez zdiv ostanuvam. Me boli od leviot jajnik pa nagore po levata strana se do nivona papok ama od levo. Me bolese vaka pred nekoe vreme pa prestana i koga go spomnav toa na pregled, doktorkata me pritisna da proveri ama ne me bolese. Eve sega pak se vrati bolkata.
мене пак премногу ме болат забите, не можам да излезам на крај со нив, веќе ни лековите не ми помагаат ајде уште малце, па ќе се средам и со нив, исто имам и многу големи болки под десната града, морам се да лежам за да ми се смират, друг начин нема, го прашав докторот и ми рече дека е од тоа што детето ми е поставено високо, стомакот воопшто не ми е паднат, иако сум крајот на 8 месец ама ајде ќе помине се
Мене на моменти ме пресекува долу, посебно кога пешачам или седам подолго време. Страв ми е да не се контракции, но немам други симптоми да ме боли грб или нешто слично.... само ме пресекува и мислам дека не можам да мрднам и трае неколку секунди.. некогаш се повторува, некогаш не... дали е можно да се контракции?