Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Болки и други здравствени проблеми во бременоста

Дискусија во 'Бременост' започната од taska, 21 април 2012.

1. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.497
    Сопругот има проблем со дискусхернија при тоа и приклештен нерв. Ако е нешто слично кај тебе треба да ти помогне уримил форте. Магнезиум 2 пати дневно исто така може да ти помогнат. Само сепак прашај во аптек за уримилот. На него ова највеќе му помогна со оглед на тоа ако кивне цела кичма и нога му се фаќаше спас во овие. И најбитно истегање.

На Asja му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Splendor.

Splendor. Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јануари 2023
    Пораки:
    135
    Допаѓања:
    427
    Јас сум со дијагноза спондилолистеза, исклизани дискови и болка како што кажа, на кичма, задник и надолу по ногата. Болката на моменти е неиздржлива, се случува по една недела да не можам да станам од кревет, еве сум веќе 34та недела и кога некој ќе ми каже пешачи повеќе ми се повраќа пошто често 10 мин ми треба до вц да одам од болки - кој не искусил не знае. Прашував доктори за појас да ставам, не ми препорачаа. Лекарства како painkillers исто не се дозволени, туку само одмарање и магнезиум. Јас на своја глава мачкав викс и гел од гавез долж цела болка па колку толку помага, а ставав и топли облоги на кичма. Седење со перниче позади грб. Побарај на YouTube sciatica relief in pregnancy exercises, тоа најмногу ми помогна, прави вежби во добрите денови кога не е преболно, има многу ефект. Нема да биде константно така болно да знаеш, ќе иде и ќе проаѓа, не знам колку ти помогнав ама ете не си сама, ќе изгураме.

На Asja и Starchild им се допаѓа ова.
  3. Asja

Asja Популарен член

Се зачлени на:
    25 март 2011
    Пораки:
    468
    Допаѓања:
    1.111
    Е,баш така. Фала ти многу,и јас се надевам дека вежбите колку толку ќе ми помогнат да функсионирам,инаку со 2 мали деца,и плус обврските секојдневни,навистина се плашам од себеси понекогаш.

На Splendor. му/ѝ се допаѓа ова.
  4. tanna13

tanna13 Истакнат член

Се зачлени на:
    31 октомври 2013
    Пораки:
    72
    Допаѓања:
    80
    Сирупот Алпенкрафт по колку време дава ефект( да ја смири кашлицата)?

5. *Milicka*

*Milicka* Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2016
    Пораки:
    900
    Допаѓања:
    1.760
    Женски болки десно под ребра во рана бременост??? Цел ден болки десно во стомак кај папок накај грб и нагоре под ребра.. умрев. ..

6. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    6.763
    Допаѓања:
    23.378
    Можи така да боли жолчка, желудник, така се шири болка. Јас имав проблеми со жолчката имав болки во грб десно и во ребра.
    Да си појдиш на доктор кај матичен бар.

7. *Milicka*

*Milicka* Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2016
    Пораки:
    900
    Допаѓања:
    1.760
    И што направи?? Ќе одам утре секако

8. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    6.763
    Допаѓања:
    23.378
    Јас сум имала камчиња во жолчка, а незнаев, имав 2 напади во 6ти месец, па на болница лежев 1 ден со инфузии за болка, бебето ок беше, ја извадив жолчката пред 1 година.
    Немора да значи дека и кај тебе е тоа, ама како што ја опиша болката се пронајдов. Можи и гасови да се па така да те боли. Сепак доктор ќе кажи, па и една крвна слика да си направиш.
    Иначе смеев спазмекс да пијам, гинеколог ми одобри, ама 6ти месец.

9. *Milicka*

*Milicka* Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2016
    Пораки:
    900
    Допаѓања:
    1.760
    Jas pred eden mesec imav kamenja vo bubreg ama ne me bolese vaka... So zolcka nemam problem ili so drugi organi zaso pravev kt letovo... Pa eve sea se mislam bubregot da ne e pocna tamu da mi se lokalizira bolkata...

10. rikimiki

rikimiki Истакнат член

Се зачлени на:
    16 април 2021
    Пораки:
    618
    Допаѓања:
    390
    Zdravo. Bremena sum 6 nedela polna. Veke 5 dena imam konstantna temperatura 37.2, znaci celo vreme. Ne pijam paracetamol zosto mozam da ja izdrzam. Denes napraviv krvna slika dobra e, ama urinata vika leukociti vo sediment mnogu poveke od referentnata vrednost, bakterii retko. Napraviv i urinokultura pa za dva dena rezultati. Maticnata i ginikologot vikaat da ja cekame kuturata pa ako treba terapija. E sega mene mnogu mi e strav da pijam antibiotik vo 6 nedela. Nema sansi, veke imav edno mnogu loso iskustvo so antibiotik vo bremenost nesakam ni da pomislam pak na takvo nesto. Dali e mozno temp da e od ova ili moze od nesto drugo? Pred dve nedeli isto imav vaka temp ama togas i nos mi tecese i grlo me bolese pa pomina samo od sebe, sega samo temp bez nisto drugo. Ve molam ima li nekoj iskustvo so ova? Stvarno sum mnogu isplasena

11. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.613
    Допаѓања:
    35.530
    Тоа не е покачена температура, во бременост нормална е до 37,4 и не треба да се пие ништо за да се симнува.
    Немаш температура :)

На Снегулк@23 и Starchild им се допаѓа ова.
  12. rikimiki

rikimiki Истакнат член

Се зачлени на:
    16 април 2021
    Пораки:
    618
    Допаѓања:
    390
    Of kako normalno :( nekako i kako treska imam pred da kacam. Da nemoze covek da se izraduva, a tolku godini cekav, cekaj ova da pomine cekaj sega ona, cekaj da oslabam i koga konecno eve bidna samo placki ;(

13. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.613
    Допаѓања:
    35.530
    Парацетамол се пие ако имаш веќе накај 38-38,5.
    А 37,2 не е температура и таква од бременоста е.
    Плачките и од хормоните ти се :)

На Starchild му/ѝ се допаѓа ова.
  14. rikimiki

rikimiki Истакнат член

Се зачлени на:
    16 април 2021
    Пораки:
    618
    Допаѓања:
    390
    Daj boze da e od bremenosta, no so prvoto nemav, moze sega e razlicno. Iako ne mi e prv pat vaka od nigde nikade temp 37 so nesto bez nikakvi drugi simptomi.

15. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.613
    Допаѓања:
    35.530
    Таква температура кога не си бремена се качува и во вториот дел од циклусот, после овулација. Од прогестеронот тоа се случува, не е невообичаено.

16. rikimiki

rikimiki Истакнат член

Се зачлени на:
    16 април 2021
    Пораки:
    618
    Допаѓања:
    390
    No mene veke 5 den mi trae..

17. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.613
    Допаѓања:
    35.530
    Па од бременоста ти е, нормално е на почеток да имаш таква телесна температура :)

На rikimiki му/ѝ се допаѓа ова.
  18. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    6.763
    Допаѓања:
    23.378
    Можно е од бубрег можи некое камче да се има раздвижено.

На *Milicka* му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Снегулк@23

Снегулк@23 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 август 2020
    Пораки:
    2.773
    Допаѓања:
    3.814
  20. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    6.763
    Допаѓања:
    23.378
    Во бременост не ама имав повреда на вежбање пред 7,8 год и долго време ме болеше можи 2, 3 год и така само ми помина со време