Скоро цел месец ми течеше носот и сега веќе два дена ми е затнат и кивам… од затнат нос не можам да спијам. Има некои капки за нос што се дозволени или солена вода? Ставам викс под носот ама не помага веќе… Инаку сум 12та недела.
Ти пишала и членката над мене солена вода ако можеш да шмркнеш грдо е ама помага и гаргара со солена вода. Исто јас и прополис пијам, од што ми беше затнат носот дишев на уста се будев ноќе со суво грло и мислам од тоа ме фати и грлото
Zdravo,bremena sum 36 ta nedela.Denes cel den osekjam bolka vo leviot jajnik koja na momenti popusta pa e pojaka duri nemozam da se pomestam koga ke fati da stega.Pokraj toa primetiv na gakite i pri brisenje belo pranje vo golema kolicina belo i gusto najprvo si pomisliv da ne e cepot no ne bese ligavo..dali ima potreba od zagrizenost da otidam do lekar ili moze da e od preladenost..Brisevi imam praveno brzo i bea cisti..
Mozes da zemes sprejce Sinomarin ili Aquamaris tie se solen rastvor. I jas go imam istiot problem so nosot od vreme na vreme znae cesto da mi se zatne pa si prskam Sinomarin.. kolku tolku pomaga
Zdravo devojki Dali se dozvoleni nekoj kapki za vo ochi ?? Sega stanuvam i gledam levoto oko mi e crveno i malku me boli a isto taka mi sobira gurelki
Најверојатно имам кандида,докторката ми препиша 6 вагинални микорил. Нешто ми објаснуваше да ги потопам во кокосово масло па да ги ставам,ама не ја сфатив сериозно, си викам знам да ставам вагинална. Е дома,изненадување, прв пат се соочувам со вакви суви вагиналети и едвај напикав 3 со потешкотии. Овде прочитав дека не се препорачува апликатор при бременост па ги пикам со рака,ама тешко ми оди. Денес ја најдов на гаќи скоро цела ,малку растопена и си мислам дали воопшто ми делувала ноќеска. Како сте ги употребувале?
Потопи ги во кокосово за полесна апликација,од сувоста на вагината и самата форма општо на сите Клотримазол вагиналети,тешко оди растопувањето. Јас ги користев претпазливо и полека со апликатор. Прашај за вагинален крем Канестен дали смееш ако сеуште приметуваш дека целата таблета излегува, или пак вагинални капсули,барем се полесни за аплицирање.
Кокосово од тегла или може и оние во пластично шишенце? Инаку скоро и да немам веќе симптоми, а мачкам надворешно и микорил крем.
Akva mariz koristam jas, mene ginikologot mi gi odobri zosto imam nekoj problem so nosot, a i na nivnata strana pisuva deka se bezbedni za trudnici.
Било кое, ама ако имаш во тегла најубаво,дека најчисто е. Дополнително и пробиотик е убаво да пиеш, јас од Лактогин капсулите сум преблагодарна. Досадна е кандидата..
Девојки дали би покажало на уринокултура бактерија ако веќе примам вагиналети Полигинакс? Дури сега локализирав дека е проблем изгледа уринарно зошто имам жарење и печење на мокрење и зачестено а незнам дали вагиналетиве би имале удел врз резултат од мокрача?
И јас така помислив ама не сум сигг.Ќе видам ако не да не ставам вагиналета вечер за сабајле за да дадам мокрача
Мене ми рекоа дека не влијае вагиналетата. Во првата бременост скоро цела бременост користев утрогестан и никогаш не влијаела на резултат.