Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Болки и други здравствени проблеми во бременоста

Дискусија во 'Бременост' започната од taska, 21 април 2012.

1. smeshkaa

smeshkaa Истакнат член

Се зачлени на:
    8 мај 2015
    Пораки:
    170
    Допаѓања:
    168
    Сега уште малку си на прв скриниг па ќе те смират малку и на психа кога ќе ти каже дека се е во ред.

На *Milicka* му/ѝ се допаѓа ова.
  2. *Milicka*

*Milicka* Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2016
    Пораки:
    900
    Допаѓања:
    1.760
    Да неделава сум на скрининг одвај чекам, јес да лани имав спонтан во 14та недела па тешко дека ќе се опуштам иако сега сум покриена со клексани ...

На smeshkaa му/ѝ се допаѓа ова.
  3. smeshkaa

smeshkaa Истакнат член

Се зачлени на:
    8 мај 2015
    Пораки:
    170
    Допаѓања:
    168
    Сосема те разбирам и јас имам еден спонтан пред да останам бремена и до ден денес ја анализирам секоја болка, а тоа што сум на мирување од 5та недела досега не ми дава ни да се пријавам во термини за породување, не па да купам нешто за бебуш. Ама се радував секогаш кога ќе ми дојдеше термин за ехо за да ја видам.

4. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    6.762
    Допаѓања:
    23.377
    Јас еве трета бременост, прво миссед, па родено-бременост без никаков проблем, само тој страв си го имав до крај, сега трета бременост, 19та недела и пск го имам истиот страв како претходно, а баш сакав да уживам во оваа бременост ама истата сум.

На MinnieM, *Milicka* и smeshkaa им се допаѓа ова.
  5. *Milicka*

*Milicka* Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2016
    Пораки:
    900
    Допаѓања:
    1.760
    Јас имам два еден пред да ја родам.ќерка ми и сега пак... Оди опушти се :D Ама ти си понапред?? Ајде со лесно ќе биде се во ред :*

На lackygirl му/ѝ се допаѓа ова.
  6. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    6.762
    Допаѓања:
    23.377
    Толку си праев сама стрес што до 9ти месец ништо немав купено :tmi:
    Се ќе биде во ред само малку попозитивни да сме :sun:

На AlchinovaR1979, *Milicka* и smeshkaa им се допаѓа ова.
  7. smeshkaa

smeshkaa Истакнат член

Се зачлени на:
    8 мај 2015
    Пораки:
    170
    Допаѓања:
    168
    Мислам и дека хормоните си го прават своето, ама не чува сите некој од горе, па ќе истуркаме и ќе се радуваме сите.
    Јас сум 31+ ама реков влегувам во 34 и ќе купам се што треба и ќе се опуштам и ќе уживам во тие неколку недели макар и со отечени нозе :D.
    Со лесно нека ни е на сите мешиња:hug:.

На *Milicka* и lackygirl им се допаѓа ова.
  8. Starchild

Starchild Популарен член

Се зачлени на:
    19 јануари 2016
    Пораки:
    1.041
    Допаѓања:
    1.777
    И јас од тој страв да не се породам пред време се немам уште пријавено во термини на породување :(

На smeshkaa, lackygirl и *Milicka* им се допаѓа ова.
  9. *Milicka*

*Milicka* Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2016
    Пораки:
    900
    Допаѓања:
    1.760
    Женски 10+4 сум, денес после ручек почнаа ко пресекувања, ќе поминат па пак ко некоја болка у јајник, не се јаки ама некако испаничив, не ми се трча на дежурен.... Некој да утеши нормално или?? Сабајле малце попешачив .... Болки во кичма осеќам исто, додека лежам подобро ама а станам доле ко притисок осеќам. Покриена сум со прогестерон од почеток.

10. GospogjaLorax

GospogjaLorax Активен член

Се зачлени на:
    17 март 2023
    Пораки:
    51
    Допаѓања:
    96
    Девојки, 36 и 5 дена демес без цтг ама со ехо и вагинален преглед сум скоро 2 прста отворена, контракции не чувствувам, да одмарам ми препорачаа. Ако ништо не осеќам како ќе знам како сум зошто сум :/ Со првото ми пукна и водењаќ и се помачив со болки и контракции. Сега некако неочекувано незнам што да правам. Што да очекувам, кога да се алармирам?

11. smeshkaa

smeshkaa Истакнат член

Се зачлени на:
    8 мај 2015
    Пораки:
    170
    Допаѓања:
    168
    А да се напиеш магнезиум со б6 да те опушти. Почекај некој час ако не те пушти тркни до дежурен.

12. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.497
    И јас бев 2 прста отворена ама истерав до 38ма недела и тогаш ми пукна водењак. А не ни знаев дека сум отворена. Одмарај повеќе барем овие 2 недели не се качувај по скали.

13. *Milicka*

*Milicka* Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2016
    Пораки:
    900
    Допаѓања:
    1.760
    Женски сте се разбудиле со низок притисок?? Станувам лошо ми беше многу мерам 89 со 70... Еве пијам благ сок ама мутна уште главата... Некој слично?

14. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.497
    Нормално е. Јади солено, кока кола пиј ќе се крене :)

На AlchinovaR1979 и *Milicka* им се допаѓа ова.
  15. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    6.762
    Допаѓања:
    23.377
    Низок ми е цело време, пред скоро месец на работа ќе паднев, одам на итна 80 со 40 ми беше, ми дадоја една инфузија и ме освежија. Иначе повеќе течности, вода, кока кола, јогурт со сол како ајран да дојди, тоа е "лекот" течностите :)

16. deniz333

deniz333 Популарен член

Се зачлени на:
    27 октомври 2018
    Пораки:
    1.258
    Допаѓања:
    1.693
    Zdravo devojki jas imam I predhodno pisuvano za mojot problem so senzonskata alergija... Bremena sum 12+5 nedeli sekoja esen prolet jas sum so loratadin I sprej fleksonaze Sega poradi bremenosta ne koristam nisto ama situacijata mi stanuva alarmanta jas navecer ne spijam od sto ne mozam da disam nosot mi e celosno zatnat pa ke tece pa kivam najmalku Po 500 pati na den znaci zanikade sum se konsultitav so Dr Kotlarova mi kaza deka lortdinot Sega go davaat I na trudnici sto mnogu povrakaat I e bezbeden isto mi kaza I fleksonazeto deka smeam da go koristam deka e lokalno vo nosot I ne pravi steta ama jas nekako pak Se plasam sovet od nekoja cleka sto bila vo vakva situacija sto koristela

17. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.497
    Мене ми рекоа лоратадин не зиртек пиев Гордана од систина ми го даде

18. deniz333

deniz333 Популарен член

Се зачлени на:
    27 октомври 2018
    Пораки:
    1.258
    Допаѓања:
    1.693
    Sega vo ovoj moment primas zirtek ? A nesto za vo nos nekoj sprej... Jas do Sega samo DVa TRI pati se imam napieno loratadin ama nema nekoj efekt bez fleksonazeto.. Sega go vidov zirtekot toa e cetirizin isto Kako loratadin Dr togas mi rece deka mozam citizen I loratadin I airius da zemam

19. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.497
    Фликсоназето можеби е дозволено зошто е кортико исто како и декортинот :) тоа што е на база на кортико гледам дека го даваат :) зиртек пиев 4 дена и ми се смири алергијата

На deniz333 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. deniz333

deniz333 Популарен член

Се зачлени на:
    27 октомври 2018
    Пораки:
    1.258
    Допаѓања:
    1.693
    Bas ubavo ti za brzo ti pominala kaj mene Trae so meseci samo leto I zimo sum dobra posle pak a proleta pogotovo mi e najloso