Штом ти е така ставај си зошто полошо ќе биде ако си без тоа. Да прашаш единствено за инхалации со кортико минимално да ставиш па да видиш дали ќе ти делува. Можеби лоратадинот сега не ти помага нека ти ги смени ама консултирај се прво
Кај нас шилци ги викаат народски, јас имав во првата бременост, ко ќе станиш неможиш да стапниш од болка па после помалку боли, нз што правев тогаш, мислам во топла вода ги чував нозете.
Девојчиња да ми препорачате нешто за болка во крајници? Во аптека фармацевтката се размислуваше за пастили од Др. Тајс од жалфија но и двете не сме сигурни дали е дозволена жалфија при бременост (јас мислам дека не е). Исто така имам и болка во уво,тоа ќе пробам да го решам со парафинско масло..ама голтањево ме боли
Јас исто имав болка јака на крајник и едвај голтав, овие што се дозволени пантенол не ми помагаа ич и почна увото да ме боли, за да не дојде до антибиотик си реков ќе ги пијам, ги користев 3 дена по 1 на ден од Тајс, зашто тие и претходно многу ми помагаат за крајникот кога ме боли. Ги ставав под јазик на таа сттана кај крајникот. Некаде 14та недела бев и до сега нема последици. Иначе не се за бремени, да.
Јас не сум во Мк, но исто така мака мачам со алергијата периодов. Мене ми одобрија едни по состав дислоратадин, ги почнав пред некој ден па ми е малку подобро. Не сакам ни јас да пијам но мора, имам прилично силни симптоми, главоболка, затнат нос и уши, понекогаш чешање. Тоа е, немаме избор.
Jas pocnav so fleksonaze minimalna doza mi odobrija poveke doktori deka smeam I go pocnav iskreno Kako nova sum najnormalno funkcjoniram predhodno bukvalno se borev za kislorod...
Jas prethodno stavav nautro I navecer Po dve flitanja na ednata stranata dve na drugata, a Sega samo Po edno flitanje I Ednas na den samo prvite denovi Po DVa pati dnevno Po edno flitanje, ama I DVa pati da stavas Po edno ne e steta
Сакам да те прашам дали уназад ти бил препишан од специјалист, јас имам алергија некаде од 20 годишна возраст, еве скоро 10 год секокаш земав на своја рака, најмногу ми одговараа Летизен, го имав неколлу пати користено и Фликсоназот. Во првата бременост се породив во мај ама сега некако не можам да издржам. Утре ке се консултирам со гинекологот, ама чисто ме интересира и нечие друго искуство. Инаку кога ке почнам да кивам, кивам едно 15/20 пати, очи ми солзат, воздух не можам да земам Решение: само дома седење без прозори отворање или ако врни дожд ми е многу полесно.
Da mi bese prepisan pred nekolku godini ama I samo togas pojdov na doktor I posle si go kupuvav na privatno esen I prolet, istite simptomi se I kaj mene so mnogu intenzivno kivanje,jades,zatnat nos totalno, I mene mi bese nekako shube da go zemam I samo odlozuvav ama veke bese nepodnoslivo I morav da pocnam pa I so najmala doza imam golemo podobruvanje
Девојки 36 недела сум и цела бременост ја поминав без никакви настини и слично, но еве сега веќе два дена постојано ковам, нос ми течи, пред тие два дена, еден ден имав кашлица па ми дадоа сируп, ми се смири но не можам да престанам со кивање. Не ми е алергија знам но би ве замолила доколку некоја знае природни лекови нека ми пише... веќе страв ми прави да не му наштета на бебето...
Здраво, бремена сум 33та недела во извештајот што ми го даде докторот ми пишува pr caudae, но меѓутоа ништо не ми спомна, секако оваа недела сум на контрола и ќе се консултирам но ме интересира дали и некоја друга се соочила со истото. Се работи за нормална бременост.
Девојки ,читам за утеха по форумов во врска со болките во стомакот.Во 12 недела сум,имам некој болки во стомак,привремено на лева и дрсна страна,не траат долго и не се јаки болки и немам крварење.Мислите дека се нормални бидејќи расте и се развива плодот.Испитувања и скрининг почнувам од наредна недела.Со лесно на сите
Здраво жени, се преселив пред некој ден во трето тромесечие. Имам болки во горниот дел од грбот кај коските, (плешките) и нозете. Кај десната плешка повеќе се грчеви отколку болка. Дали смеам коњска маст да ставам?
Normalni se tie bolki, se siri matkata so rastenjeto na plodot. Dur se podnoslivi bolkite i ne se proprateni so krvarenje se si e ok. Ubava i lesna bremenost da si imas. Pozdrav
Искуство со ларингит во бременост? Општата матична ми препорача инхалации со физиолошки и гаргара со лимон и сода. Но од вчера до денес уште повеќе го изгубив гласот,се напнувам да зборам многу ми е мачно