Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Болки и други здравствени проблеми во бременоста

Дискусија во 'Бременост' започната од taska, 21 април 2012.

1. deniz333

deniz333 Популарен член

Се зачлени на:
    27 октомври 2018
    Пораки:
    1.258
    Допаѓања:
    1.693
    Napii Se loratadin, mozno e da e alergiski laringit. Porano go imav mn cesto potpolno go gubev glasot samo loratadin mi pomgase, dozvolen e vo bremenosta

На Sofi.ja му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.053
    Допаѓања:
    118.887
    Можеш и инхалации со дексазон да примаш

На Sofi.ja му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Little_girl

Little_girl Истакнат член

Се зачлени на:
    5 февруари 2015
    Пораки:
    164
    Допаѓања:
    97
    Дечки како се справувате со болката во грбот? Ме полудува колку ме боли на моменти, и тоа секогаш само кога сум во седечка положба. Ако лежам или стојам ми е ок, барем сега за сега.

4. Carolin.

Carolin. Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2014
    Пораки:
    2.811
    Допаѓања:
    17.810
    Магнезиум пиеш ли? Мене ме боли ако се оптеретам наеднаш ако запнам да работам повеќе. Јас мислам дека можам, а не можам.
    Другарка знам појас за стомак носеше, пошо ептен стомакот надоле ја влечеше, и кичма и рамена се ја болеа, па тоа и помагаше колку толку

На AlchinovaR1979 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Little_girl

Little_girl Истакнат член

Се зачлени на:
    5 февруари 2015
    Пораки:
    164
    Допаѓања:
    97
    Мг не пијам никогаш бидејќи не ми го прифаќа телото. Имам пробано во секаква форма но џабе, ме тера на повраќање. Мислев некоја крема/маст да не има

6. Carolin.

Carolin. Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2014
    Пораки:
    2.811
    Допаѓања:
    17.810
    Ice Power Magnesium да прашаш, исто така Можеш со коњска маст да пробаш, да видиш дали ке попуштиш

На Little_girl и Снегулк@23 им се допаѓа ова.
  7. meri24

meri24 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 март 2012
    Пораки:
    537
    Допаѓања:
    544
    Devojki 13ta nedela sum,imam bolki vo stomak,ne se neizdrzlivi,ama slicno na menstrualni bolki,dali nekoj e slicna nedela na mojava da mi kazi?

8. BoNaNa123

BoNaNa123 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јуни 2019
    Пораки:
    251
    Допаѓања:
    295
    Јас сум 13+2, од време на време осекќам како менструални болки, но не типична болка повеќе е како чувство. Исто така во некои периоди од денот имам како бодежи не толку јаки де од левата де од десната страна.Можеби се и грчеви, гасови, јас околу 11та недела имав неиздржливи болки од нив. Мирувај повеќе мислам дека се нормални, но сепак ако ти е на мисла консултирај се со матичната.

На meri24 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    6.762
    Допаѓања:
    23.377
    Нормални се такви болки, расти бебе.

На meri24 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. kikiritkaTa

kikiritkaTa Истакнат член

Се зачлени на:
    14 февруари 2014
    Пораки:
    392
    Допаѓања:
    354
    Девојки,
    Дајте ми совет што да мачкам цело тело ме чеша...
    Денес проверив крвна слика, со ензими за црн дроб, билирубини и слично, се е во ред. А мене телото ме чеша ќе полудам:(
    32 недела сум..

11. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.497
    Напиј се б6 и смени на маслена купка :) или ти е на психичка база несвесно се нервираш или ти се пресушува кожата од други работи дури и самата вода може да ти смета :). Али памтам дека и во првата бременост и јас имав ваков период али се беше на нервна база :)

На kikiritkaTa му/ѝ се допаѓа ова.
  12. badgirl2

badgirl2 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јуни 2012
    Пораки:
    171
    Допаѓања:
    104
    Здраво на сите, моментално сум 33недела бремена и имам ишијас. Болките почнаа уште во 25тата недела но не беа толку силни па можев некако да се движам, последните два дена сама не можам ни до тоалет да отидам, целата десна страна од кичмата па надолу до петата ме боли, не можам да нагазам на ногата никако.Болките се константи, присутни 24/7 и на спиење/седење/лежење...утре сум на преглед па ќе ја прашам докторката да ми даде нешто за болка оти ова не се издржува, два дена плачам од болки.. Дали некоја од вас имала вакво искуство со неподносливи болки и како сте се справиле со нив?

13. *Milicka*

*Milicka* Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2016
    Пораки:
    900
    Допаѓања:
    1.760
    Јас изгледа имам скијатика, ми се кочи цела десна нога и одам ко шатка. Значи болка доле десно ( бебе притиска на некој нерв) и наеднаш укочена нога. Болки позади над задник. Минатата недела ме фатија страшни болки пиев магнезиум и 2 б6 по два пати на ден и мачкав магнезиум гел. Лежев два дена и ме пушти. Прашај дали смееш киропрактичар. Мене ми дозволија, ќе одам наредна недела, ставаат и траки знам за ослободување од болка.

14. Frost1

Frost1 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 март 2020
    Пораки:
    176
    Допаѓања:
    436
    Здраво 28ма недела сум бремена...овие последните неколку дена имам болки во долниот дел од стомакот посебно навечер...од што може да биди ? Не знам дали од што се преместува бебето или од нешто друго...Иначе уредна бременост имам, немам некои проблеми...
    Пред 2 недели бев на контрола се беше во ред...Дали има место за паника или нормално е?:worried:

15. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.497
    Можеби притиска на бешика или долен дел и мене исто последниве недели ми е дури и појаки болки како во вагина ги осеќам ама цервикс ептен затворен и 4цм е така да тоа си притиска а болки си се присутни :)

На Frost1 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Frost1

Frost1 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 март 2020
    Пораки:
    176
    Допаѓања:
    436
    Изгледа од тоа е...болката слична како на менструални болки ама сепак реков да прашам за мислење. Фала:D

На Brpbrp му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Lenna1

Lenna1 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 октомври 2018
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    41
    Женски јас наскоро влегувам во 6ти месец.

Имам болки во мала карлица после спиење или долго лежење на колк. Посебно ми е тешко при спиење да менувам положба од лева на десна страна, тогаш се осеќам ко вкочанета, ко цела карлица да ми е разместена.
    Откако ќе станам на нозе и малку се раздвижам, болките поминуваат и преку ден се е во ред.

Дали е ова нормално?

18. *Milicka*

*Milicka* Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2016
    Пораки:
    900
    Допаѓања:
    1.760
    Се е нормално у бременост. Јас почеток на 6ти сите болки ги имав ди викав леле до крај што ќе правам. Еве 37ма недела уште на нозе сум не застанувам, на работа, дома, со малата....

19. BoNaNa123

BoNaNa123 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јуни 2019
    Пораки:
    251
    Допаѓања:
    295
    Најверојатно бебето се има намесгено во лоша положба и те има претиснато лошо. Мене ми се случи синоќа јака болка во долниот лев дел од стомакот, на моменти одеше надолу по ногата но највеќе на стомакот. Беше толку јака што не можев да се движам, веднаш отидов на итна, прегледаа се цервикс затворен, се уредно, ми кажаа најверојатно е некој грч на мускул, бидејки матка расте се шири а бебе си прави акробации. Мене болката ми се повлече, но ми рекоа дека доколку се јави пак да ми дадат нешто за болка. Сега за сега е океј. Така да за мирна глава направи си преглед, но би требало се да е во ред.

На Frost1 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Telefon2255

Telefon2255 Активен член

Се зачлени на:
    2 март 2022
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    3
    Феминки ве молам за мислење, кога се возам или седам, целиот притисок ми паѓа на р'бетот ( не седам нормално) на опашката и веќе 2 дена имам постојана болка ,уште во кола кога се возез приметив, дали е нормално прва бременост ми е, пред една недела бев на контрола.