Дечки имам едно прашање. Скоро сум 35та недела и прееска додека чистев, значи при поголема физичка активност на неколку пати осетив во стомакот како стегање па опуштање, како некој минлив грч не знам како да објаснам, како да ми се собираа мускулите и минимална болка. Што би можело тоа да значи? Дали се тоа тие лажни предвремени контракции?
36 нед. ме боли кичмава, тапа болка ставив ракоја да се утопли,легнав на грб ме искина се свртев тапата бол е овде ... не можам да се туширам незгпдно ми е на половината, масажа нема хаха што можам да направам?
Здраво женски. 6 недела сум и осекјам повремени благи тапи болки во пределот на кичмата и стомакот, нешто слично како менструални болки, а исто денес осеќам и блага болка надоле накај вагината, се осеќам како надуван балон и имам по некој грч и гасови? Дали некој имал вакви симптоми? Ме фаќа малце страв
Нормално е имаш страно тело треба организмот да ја прифати целата состојба. Смееш да пиеш магнезиум, напиј се и ќе ти ги опушти мускулите и нема да имаш болка плус добро е за матката да не прави контракции.
Здраво на сите. Јас добив позитивен тест на бременост. Веќе како што сметам сум втора недела останата бремена,прашањето ми е ,дали за време на имплантација имавте болка во матката? Мене еве веќе 3/4 дена ме болеше… Пред да дознаам дека сум бремена. Мислев уринарна инфекција дека е ,оти предходно имав и такви ми бес симптомите и сега излезе дека сум бремена.. Фала и поздрав!
Здраво дали некоја има искуство со повишена температура и висок црп во втор триместар, ми снемува од антибиотикот но по неколку недели пак ми се покачува. колку често е дозволено да се примаат антибиотици?
Здраво девојки. 31+4 сум денес и оваа недела нема што не ме боли. Болка во препони имам при било какво движење,болка во долен дел на грбот , при спиење ми се кочат колкови, нозе ми трнат . Магнезиум пиам сега веќе и два пати дневно ама не гледам дека помага некако. Кажувајте чаре некое
12 недела, понекогаш кога ќе кивнам осеќам јака болка десно долу во стомакот, се соочил ли некој го оваков тип на болка, трае околу минута и ја снемува, но за време на кивнувањето е баш јака за среќа ретко се случува но еве сега ми се случи па ме загрижи малку.
Во висина на јајник? Лигаментите се тие, до крај ќе те заболуваат бидејќи се растегнати @Dennings нема чаре....сите сме неподвижни пингвини.. едино ако имаш школска безбедна бременост да пробаш со некои вежби,јога што е дозволено во бременост ама прашај доктор. Јас гинам нема дел што не ме боли станување од кревет и вртење ми се смрт
Добар ден, бремена сум 14та недела, забележав промена на непцата, гингивитис проследен со отечени и болни непца. Ставам гингивал гел, но би сакала да знам за ваши искуства. Можеби нешто би ми помогнало. Ви благодарам.
Знам овде девојки беа задоволни од парадонтакс пастата и испирање со хидроген, плус за тоа е добро и витамин ц да земаш. Јас со пастата и витамин ц од 1000 добро пројдов. (Пиев витамин ц за крварења општо во бременост па помогна и за ова) Е исто и 1 неделно си правев гаргара со кокосово масло ептен ми смируваше.