jas imam paradontopatija, vo bremenost sostojbata stanuva alarmantna. Bi ti ja preporacala Forever Living Aloe pastata za zabi. Podobro e..
Прво иди на стоматолог со време да утврди состојба, ако треба има терапии ама не ги даваат сите во бременост. Имам парадентоза ми ги третираше непцата и обавезно ми препорача два пати на ден по миење заби, хидроген прво, после бетадин (двете испирања по една минута ) и ќе почекаш неколку минути да не плакнеш одма со вода за да има ефект. Др.совет ми даде да се избегаваат шеќери и чипсови, а проблеми биле можни и една год.по пораѓај затоа хигиена и редовна контрола
Дали има некоја што била позитивна на корона за време на бременост? И како сте поминале? Тестот ми испадна позитивен.. од вчера сум со температура и главоболки, омалаксаност. Се плашам многу за бебето
Короната е како и секој друг вирус. Мислам дека полош е стомачниот вирус или рота вирус да закачиш одколку корона искрено. Али обавезно испитај хемостаза и д димери.
Здраво на сите , 12 недела сум од бременост и денес чуствувам болка во долниот дел од грбот , дали е нешто што треба да се загрижам?
Здраво .. имам прашање дали и вие после повраќање имате болка во желудникот како да ве стиска нешто? Некако многу ме боли помош прва бременост ми е ..
Нема потреба од загриженост , јас сум 9ти месец и цела бременост имам повремено болки во кичмата , дури мислам 4 месец секој ден ме болеше неможев да доседам на работа и се секирав што ќе правам ако ме боли до крај, после еден период немав , па пак ќе се појави и се така
Нормално е душо. Исто така ми беше при секое повраќање и некој капилар ако се погодеше и крв повраќав многу често. Јас сум веќе 16 +2 неколку денови ми е смирено повраќањево ама имам уште гадење одвреме навреме. Че понини се надевам уште некој ден и тоа
Здраво девојки. Јас сум 6ти месец и имам дијагноза длабока венска тромбоза. Бев хоспитализорана неколку дена сега сум на домашна терапија и боцкање клексани. Дали има некој друг со оваа дојагноза добиена во текот на бременоста да сподели искуство?
Зарем доктор не ти даде клексани во бременост? Тие не се даваат само заради бебето, тие се даваат затоа што може да се случат еве вакви работи.
Според гинеколозите (матичен и приватен доктор во Ремедика) немав индикации за клексани, а генетски мутации немав испитувано. Тромбов се појави изненадно во еден ден и истиот почнав со лекување. Знам зошто се даваат клексани меѓутоа еве се случи. Прва бременост, спонтана, се во ред до сега. Немав испитувано генетски мутации за жал.
Здраво, имам болка во долниот дел на грбот, опашката дури малце тешко ми е да одам. Дали има некоја вакво искуство? Во 14та недела сум.
Zdravo Imam bolki go grloto 7 mi mesec sto mozam da pijam na prirodna baza, dali e dozvoleno septolete za grlo