Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Болки и други здравствени проблеми во бременоста

Дискусија во 'Бременост' започната од taska, 21 април 2012.

1. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.366
    Допаѓања:
    148.606
    многу ме боли брадавката од едната града дали е нормално? :?:

2. minne03

minne03 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 март 2013
    Пораки:
    197
    Допаѓања:
    48
    mene polovinata me boli samo koga rabotam malku poveke i pomalku odmoram,,i posle koga sednuvam dase odmoram ne mozam da se ispravam od tolku sto me seci,,,eve 12.nedela sum,,mislam deka toa e normalno

3. HeidiDiWalt

HeidiDiWalt Популарен член

Се зачлени на:
    29 мај 2010
    Пораки:
    1.163
    Допаѓања:
    1.515
    Боли или пече?

Јас имав печење, дури и пржење под десната града...затоа што бебето беше високо. Ранитадин на почетокот помагаше краткотрајно. Кога ќе легнев ме убиваше, подисправена се трпеше.
    Почеток на 9ти месец, кога почна стомакот да ми се спушта тие болки ми исчезнаа.

4. blagica1991

blagica1991 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2010
    Пораки:
    380
    Допаѓања:
    209

големи болки дури едвај се движам некогаш ... не знам јас еве 13та недела сум пред 2/3 дена ми се појавија овие болки ама толку многу боли што не можам некогаш и да лежам на грб... ама ако ќе мине за некое време , ради бебушот ќе трпиме :) :)

5. minne03

minne03 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 март 2013
    Пораки:
    197
    Допаѓања:
    48
    Feminki jas sum preladena mn mi se odi po mala nuzda no koga zavrsuvam mn me pecka sto da pijam sto da pravam? :worried:

6. SkarletOHara

SkarletOHara Популарен член

Се зачлени на:
    3 јули 2012
    Пораки:
    1.227
    Допаѓања:
    2.886
    Може имаш и некоја инфекција, не е лошо да си провериш.

7. Afrodita25

Afrodita25 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 декември 2012
    Пораки:
    193
    Допаѓања:
    75
    Што да правам со затнат нос? Значи буквално се борам да дишам од што ми е затнат. Прскам спреј за нос аква марис, не помага ни малку. А покрај тоа осеќам болка на левата страна од стомакот, левиот јајник изгледа. Навистина тешко на ова жешково со затнат нос

8. anicka1anicka

anicka1anicka Истакнат член

Се зачлени на:
    5 февруари 2013
    Пораки:
    281
    Допаѓања:
    222

превентивно чај од брусница но секако уринокултура во најскоро време

9. minne03

minne03 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 март 2013
    Пораки:
    197
    Допаѓања:
    48
    toa i go napraviv ispiv dve casi caj od brusnica i mi se smiri bolkata sega povtorno ke pijam pak,,,no dali smeta vo bremenosta ako preteram so caevi?

10. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.366
    Допаѓања:
    148.606
    и на лекар да одиш исто ке ти препорача увин или чај од брусница .слободно пиј си брусницата е овошен чај и не штети.

На SimonaTino му/ѝ се допаѓа ова.
  11. anicka1anicka

anicka1anicka Истакнат член

Се зачлени на:
    5 февруари 2013
    Пораки:
    281
    Допаѓања:
    222
    се што е претерано нечини, сепак чајот има тианин и треба мн. да се внимава, јас секое сабајле на гладно пијам 60% брусница и така и се препорачува за најдобро исфрлање на токсините од ноќта. повеќе од една шоља не пијам. за количината сепак консултација со доктор

12. Vetruska

Vetruska Популарен член

Се зачлени на:
    13 февруари 2013
    Пораки:
    791
    Допаѓања:
    493
    Ајде јас да ви препорачам Витамин Ц 1000 милиграми што смее да ги пие и трудница и нетрудница, а создаваат кисела средина кајшто повеќето бактерии не преживуваат.

На blagica1991 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. nevesta

nevesta Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2010
    Пораки:
    286
    Допаѓања:
    110
    мене многу ме болат бутовите кога спијам странично - а нели на грб не се препорачува, уууууу смрт ми е спиењето, среќа не ме боли секоја вечер, некако периодично ме фаќа и баш ми е чудно зошто е тоа така, може ме бои кога се ширам :?: појма немам, ама кога боли боооооли ми иде да вриштам дури :(

14. Vetruska

Vetruska Популарен член

Се зачлени на:
    13 февруари 2013
    Пораки:
    791
    Допаѓања:
    493
    Мене кога ќе легнам на лева страна ме боцка под градата како инфаркт да ќе добијам, значи ако не се преместам ми се зголемува болката. Ако спијам на десна страна ме боли кичмата многу. Ни вака ни така не сум. Ставам перница меѓу нозе и сеуште некако полу на перница и полу-лесно на стомак дека уште не ми пречи.

15. jasmin4e665

jasmin4e665 Активен член

Се зачлени на:
    7 ноември 2012
    Пораки:
    46
    Допаѓања:
    20
    Feminki da ve prasam nesto 18 nedela sum I ete dva dena uzasni glavobolki imam po eden dva sati na den mn belo pranje I koga ke se izdisam dlaboko cel grb I polovina me boli I plus vidov nesto kako epten svetlo rozevo duri nezabelezitelno na vloskata pa se isplasiv dali e nesto seriozno oti ne sum sega vo mk pa ne mozam odma da odam na doktor duri vtornik sum zakazana a nekako epten vo misla mi e

16. Vetruska

Vetruska Популарен член

Се зачлени на:
    13 февруари 2013
    Пораки:
    791
    Допаѓања:
    493
    Ова мене ми звучи како да си настината само. Не е страшно, не се паничи, ќе видиш и самата во вторник кога ќе отидеш на лекар дека нема проблем ;)

17. kostadinka24

kostadinka24 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2012
    Пораки:
    729
    Допаѓања:
    290
    Здраво девојки незнам дали прашањево ми е погодно за темава па ако не е Ве молам да ме упатите.Вака пред 3 дена бев на гинеколог ми утврди бременост и ми кажа дека е поставено многу ниско.Е сега како прва бременост одма се испаничив ја прашав дали е тоа во ред што е како е ми рече за утре да појдам повторно да ме види.Сте имале ли вакво искуство?поздрав до сите

18. Vetruska

Vetruska Популарен член

Се зачлени на:
    13 февруари 2013
    Пораки:
    791
    Допаѓања:
    493
    Прво честитки и лесна бременост :inlove:
    Не е страшно, тоа е само онака констатација. Мене па ми рече докторката кога ми констатираше бременост „Ууууу зошто е ова волку високо?“ ама не и обратив внимание многу, битно е таму кајшто треба да биде :D Сега ми е многу ниско, цел стомак само доле ми се гледа, горе ко да не сум трудна :D Така да немој да се паничиш, ништо не значи. Само немој да дигаш тешко.

19. jasmin4e665

jasmin4e665 Активен член

Се зачлени на:
    7 ноември 2012
    Пораки:
    46
    Допаѓања:
    20
    Da se nadevame se e vo red pozdrav :)

20. milamamica

milamamica Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2013
    Пораки:
    186
    Допаѓања:
    61

најновите истражувања покажале дека вит Ц од 1000 мг се препорачуваат само за активни пушачи кои пушат од 1 кутија повеќе за време на бременоста, во спротивно за останатите трудници не се препорачувале повеќе од 500 mg дневно зошто предизвикувале предвремен пораѓај...ОВА МИ ГО КАЖА ГИНЕКОЛОГОТ, КОЈА Е ДОСТА ИНФОРМИРАНА И ГИ СЛЕДИ НОВИТЕ ИСТРАЖУВАЊА. Така да прашајте си прво.

Инаку, Ве молам, кажете ми густ не многу чест секрет како секрет од нос жолтеникава боја, дали е симптом за некаква инфекција оти пред 3 недели ставав канестен, па ми е страв да не е нешто посериозно! односи сум немала 3 месеци, а ваквиот секрет ми се појави пред 10 тина дена......може да е не дај боже кламидија или некоја јака инфекција?????. инаку ниту ме пече ниту ме чеша...ама забележително е густ секретот! кажете ми од искуство што може да е??? ја прашав ГИН ми рече може да е кандида или нешто пропратно со кандидата? а несакам да ми земат брис оти прокрварев кога ми земаа во 13 недела (тогаш открив дека имам кандида).
    пишете ми..pleaseee..