Алпенкрафт е сируп кој е дозволен за трудници. Сега отворив пораки со гинеколот што сме пишувале, тој ми го даде кога бев настината баш на почеток на бременост.
Alpenkraft vo upatstvoto na internet vaka pišuva: U drugom i trećem tromjesečju trudnoće, ženi je bolje isključiti timijan iz upotrebe. Činjenica je da je uzrok porasta krvnog tlaka, a to negativno utječe i na majku i na dijete. Timijan također ima diuretsko svojstvo, što povećava opterećenje na bubrege. A jas pak sum so prethodna bremenost so preeklampsija, mi stradaa i bubrezite, ne mi dava toj da go pijam, inače čitav I ova isto pišuva najdole kaj kontraindikacii https://farmacia.hr/disni-sustav/alpenkraft-sirup-c024497.html
Јас искрено не го земав, почекав дали ќе помине и помина. Ама тој ми го препорача, бев негде 6 та недела. Пу пу, се пазам колку можам да не настинам, ама тешко ни е ограничени со лекарства. Битно, со лесно да ни поминува.
Da, stvarno, ali ne možeš da se dočuvaš so malo dete doma. Zakačila vo gradinka nešto i temperatura digna, pa kašlica ko mutava kašla, sega i jas, kaj da se skrieš, diše u tebe, guška, spie so tebe ne i e dobro so temperatura i ete sme
6та недела… неколку дена бев раат без болки во јајници. Денес и половината и долниот дел на стомакот кај јајниците ме боли. Дали е нормално?
Јас пиев Алпенкрафт, инхалации со дексазон правев ништо не помогна, сега испив една доза сумамед си велам ке се смири оти трет месец како кашлам, и сега ме фати некое тешко вирусиште исто од градинка незнам кај сум 4 дена до сега вака не ми било
На моево му помина за два дена само пие антибиотик за увото сега, ама јас уште сум за никаде, глата тапан ушите затнати ко под вода да сум и само се потам, и кашлање да со шлајм, дури не се исчисти ќе кашла.
Хелоу. мака си мачев со киселини и пред бременост ама сега е страшно, иначе само 9та недела сум. Што и да каснам имам стварно страааашна киселина. Што да пијам некој совет?
Јас сум така од 5та недела, еве 8ма и пол сум сеа малку почна подобро, и тоа ич не сум љубител ама кока кола многу помага, ке пивнам пола чаша мислам се препородувам, другарка имам она е веќе 28 ма недела она ми препорача и стварно. Многу помага.