Девојки во 19та недела дали некоја има болки во препони и клукање кај опашката ? Како притисок надолу кога ќестанам.многу сум исплашена ве молам пишете ми
Здраво. Трудна сум 32 недела и од вчера премногу ме боли едниот јајник. Особено после мокрење и кога се движам, станувам, седнувам. Дали некој имал слично искуство?
Devojki zdravo.5+1 nedela sum dali ste osekale kako napnatnost vo matkata,kako nesto slicen oset deka vise rastegnuva,ama ja osekam kako pritisok da imam.Mnogu cesto mokram,tvrda stolica epten na najako me ima fateno,pa beter i debeloto crevo mi pravi pritisok napred kako zigovi,od toa i hemoroidite mise aktiviraa i celo vreme kako pulsiranje imam i me fati sve naednas.Zarem volku odma rano me fati sveSamo ova kako napnatosta vo matkava nekako me plasi.Bremena sum so bliznaci,pisav vo drugata grupa i aj tuka da pisam.
Јас имам од таа недела некаде... и бетер и бетер ми се за жал Болка десно од опашката, како бодеж јак, дури и нога ми се кочи. Денес имав и нов момент што го доживувам прв пат во животот.. спазми јаки од таму до пети, грч со болка како бран Прво почна во десна нога, а после и левата.. бев крвна слика да правам, едвај издржав. Како седнав во кола, ми се смири скроз, ај отидов возам до Маркет викам престана. Леле како фатив да се движам, бетер и бетер.. незнам и како испазарив, на каса отидов со пола купени работи што требаше, ми се плачеше. Како некој да ми ги гмечи коските Отидов дома магнезиум, парацетамол и легнав.. ми се смирија за 1,2ч. Два пати по 400мг пијам, а сабајле не испив зошто отидов крвна слика да правам. Па да ме фатат толку дека не сум испила.. 23та сум јас сега..
Mene denes i napred me bolat nadkolenicite i polovinata. Konstantna bolka si e e akoga lezam ko da mi se pritiska i povekke me boli. Nozeve mi se kako nekoja bolka na istegnato .pijam i jas magnexium ama dzabe . Jas sum preplasena za bolkite ke gi istrpam nego da ne se slucuva nesto mi e strav se nadevam uste nekoja feminka ke spodrli iskustvo. Preponite me bolat mnogu koga lezam i spoeni mi se nozete dzabe e pernica megu noze . Neznam veke....neznam...
Јајникот не те боли, бидејќи одмара, не е функционален додека си бремена. На некој нерв ти лежи бебуш, или некој лигамент ти е.
Јас прашав денес кај што ме боцкаа.. односно си се пожалив и таа прво што ме праша беше: Постелката да не ти е на заден ѕид? И реков да, на заден и пониско. Епа вика стиска на нерв... од тоа ти се болките Кај тебе кај е постелката? Мене и препони, па и доле таквата згрчена, некоја болка ко тегнење кај усните.... Таа болка знам да ја имам на прв ден добиено. Којзнае и тоа од што така..
Na preden ama nisko postavena i ace istoto custvo preponi optdgnati i dole se optegnato. Se nadevam samo ne e cervix dusa si nemam veke .
Не е цервиксот, дефинитивно од постелката.. Мене малку над цервикс ми беше во 17та, превиа рекоа. Ама 20та веќе 2цм од цервиксот подкачена. Ама пак си е назад и ниско. Цервиксот вчера ми го мереше матичната, супер ми беше. Тежи на нерви, стиска постелката. Не е мала и таа, расте со се бебе..
Oh... daj boze .ke vidime denovive kako ke bide. Ajde malce da se zdivne se nadevam. Fala ti sto mi pisa.
Сосема нормално, јас ја осеќав матката како топка тврда, тоа и ми беше единствен симптом (и градите отечени).
Па кога беше доле над цервикс мирував, дека и 30мм цервикс тогаш.. 2х утрогестан.. од 17та до 20та. На скрининг во 20+2 веќе беше 2цм од цервиксот подкачена и цервикс 3.8. Рече да функционирам нормално, ама пак да не претерувам...
А строго мирување, станување само до вц или може да потстануваш за јадење, садови кревање и кратка прошетка на сонце, без оптоварување и кревање тешко нормално. Мене ми е пониско поставена, одма до грлото е но не го покрива, па ме интересира како да функционирам.
Епа исто ми е и мене сега, 2цм до грло. Не строго.. ми рече нормално дека јас и реков со 2 деца сум, дали можам и да ги возам со кола на активности и сл. Рече функционирај нормално, но без наведнување мн, клекнување, кревање тешко и премногу движење.
Парацетамол, магнезиум, б6, турско кафе со лимон. Друго не ми текнува, мислам појаки лекарства не смееш. Нека поминува побрзо
Bi probala so kafe i limon ama imam i pritisok visok pa nisto od kafe. Ispiv paracetamol me popusti kolku da prespijam a denes e podobro
Nesto za tvrda stolica epten mie poduen stomakot i imam nagoni za vo toalet a nemozam da iskocam.Pijam kompot od slivi,slivi jadam.leneno maslo,smuti.Epten mie maka voda pijam dosta caj brusnica.Dali smeam nesto od apteka da zemam i dami olesni,epten e macno