Bolki vo nozete imam nekoja preporaka molam za masaza, mast za mackanje koja ladi ili sl? Ovie 3 dena mnogu se forsirav so taka fizicka rabota da kazam niz doma i cel den mnogu me bolat nozete
10+ 5 sum mi iskoci urinarna infekcija na urinokulturata dodeka pojdam kaj maticnata dali nekoja piela antibiotik vo prvo tromesecie za infekcija dali e rizicno?
Обично избегнуваат да даваат антибиотици во прво тромесечие, но секако ако неопходна потреба даваат антибиотици кои се дозволени во овој период. Ќе ти каже докторката според антибиограм, а може и сега да ти предложи да ја исчистиш прво на природна база, со многу течности, чај од брусница, многу вит ц. Па ако е повторно многу размножена после 12 недела да ја лечите и со антибиотици.
Mi rece ne smeam uste nisto nikakov antibiotik tek posle 13 nedela mene mi e strav za bebeto nesto da ne mu se sluci naredni 2 nedeli pod stres ke bidam
Мила ако имаш бактерија, може уште поголема беља да направи ако не користиш антибиотик. Иако не се препорачува, некогаш заради вакви работи во бременоста мора да се пие антибиотик. Многу пиеле. Не се секирај ќе се среди, знаат докторите. Ќе ти дадеше да мораше. Опушти се.
Штом не ти дала сега антибиотик, пробај како што ти пишав погоре на природна база, многу течности за да не се размножува и обавезно пред спиење земај по една кесичка д- маноза, многу помага за уринарни инфекции и се употребува и во бременост.
Devojki zdravo.Vcera doma vo toalet nesakajki i nevidov vratata od umivalnikot mi bila otvorena i se udriv onaka ubavo vo butot.Dali moze da imam napraveno nekoj problem so bremenosta,mnogu rano sum denes sum 5+6 nedela.Me fati strav na tolku pazenje i mise sluci greska.Denes e neraboten den se mislam utre da otidam do kaj maticnata dame vidi na eho.Nemi se odi na klinika dame gleda sekoj poveketo sve se specijalizanti.
Мила во бутот си се удрила, не се секирај. Не е во стомак. Не се плаши, сигурно нема ништо. Пиши му на матичниот ќе видиш и тој исто ќе ти каже. Се е супер. Опушти се.
Nemam broj od maticnata,a denes ne rabotat.Fala ti na sovetot.Mie krivo sto se pazam celo vreme i se lupnav nesakajki
Оф бе душа колку те разбирам, колку паничиме и се плашиме. Иста сум. Не се сеќирај, нема потреба на ехо да трчаш, во бут си се удрила, бебчето е доволно заштитено внатре, природата на се мислела. Опушти се. Дури и во стомак да се удриш ништо нема да му биде. Ептен треба многу силно или не дај боже да треснеш на земја. Со лесно
Јас минатата бременост, само што го видовме на ехо, среќни, весело се сопнав и паднав на две колена, колената крв пд памет се извадив, викам земјотрес да не му влијаело нешто и ништо немаше Мислам дека твоето е помал удар и мене многу ме вознемири, опушти се, сигурно се амортизирало додека стигне до стомак
Mi olesnivte sega si se opustiv,inace epten se preplasiv.Fala vi mnogu na sovetite i podrskata sto ja davate,epten znaci vo ovie momenti
Мајки да ве прашам дали некоја од вас имала кпнстантна главоболка и вкочанет врат во бременост? Мн ми е страв
.мајки да ве прашам има ли некоја искуство со болки во препоните и колковите. Цело време како истегнати ги осекам баш меѓу нозе како пецкање. Мн ми е страв имам закажано на преглед. И а ли некпја искуство.22 недела
Devojki denes pravev krvna slika mi iskoci seker na gorna granica,holesterol pokacen ast i alt isto pokaceni.Bev kaj maticnata mi kaza za 3 nedeli pak da napravam krvna slika i ako ast i alt se pak pokaceni nesto ke mora od suplementite da isfrlime,mi rece deka od lekarstvata vitaminite deka mise pokaceni