Да аст, алт се покачуваат кога е оптоварен црниот дроб. Нормално е што не пиеме од витамини и лекарства. Совет да зимаш по една лажица маџун, на наредна крвна слика гарантирам ќе ти бидат средени.
Колку што знам холестерол и овие аст и алт е нормално да се покачени ви бременост, шеќерот не. За него ќе си видиш со лекар. Останатите прочитај низ форумов кај сите е нормално.
Нормално е, ако си јадела нешто претходно, се случува. За останатите е нормално, баш побарај мислења ќе видиш кај сите е исто. И за седиментација е нормално.
Незнам колку ти се asat и alat и која недела си мене ми беа покачени до 12 недела и тоа asat 296 а alat 380 со тоа што пиев добростон од кога ми го прекинаа и заменија со утрогестан локално почнаа да ми се намалуваат и дојдоа во нормала после 2 месеца баш докторот гинеколог што идам приватно рече вика и на упадството пишува дека добростонот на 100 души 1 може да му даде проблем со ензими. Незнам дали примаш и што примаш од суплементи. Холестеролот е нормално да е покачен јас бев и на интернист со 9ка холестерол рече нормално е после пораѓај 2-3 месеца мора да падне ако не падне тогаш е проблем сега не.
Ast 34,alt 46 a treba da bidat do 31 granica.Holesterol 5.55 a treba da bide do 5.1.Inace sum 8+6 nedela na pocetok sum.Jas primam ciklogest podrska vaginaleti ama pijam suplementi dosta Impryl.metil b12.metil folat,vitamin d,Q10,ester c 2x1,magnezium citrate.Rece deka e od suplementite ako posle 3 nedeli nese normaliziraat ili bidat uste pokaceni ke treba nesto da isfrlime od suplementi
Не знам зашто матичните ви даваат да ги испитате овие параметри, само да се испаничите, не се испитуваат во бременост, секако се покачени. Јас ниту еднаш ги немам проверено.
Па мене од одма ми го скрати упатот за крвна слика. Мислам дека не треба да се секираш, тие не се релевантни во бременост.
Да сега проверив и јас, ништо од тоа немам на листата од крвната слика ниту седиментација. Најверојатно штом знаат дека си трудница автоматски некои параметри ги кратат и не ги проверуваат, само тие што треба. Затоа важно е кога се зема упатот да се нагласи дека е за трудница.
Devojki,sum imala i predhodno problem so refluks i bolka vo gradite,doktorot na gastro mi dade togas stop reflu kesicki na waya.Sto imate pieno vo prvo tromesecie za refluks
Тоа скоро сите имаат на почетокот, проследено и со повраќања... Освен гастрогард, незнам дали друго би смеела..
Коа бев за брисеви кај матичната чекав ред во ходник и баш имаше реклама за истиве што ти ги дале, као за бременост. Ми текна пошо се смеев дека така ми изгледаше желудникот цел триместар, плакатот беше со желудник запален и пиперка лута.
Jas gi imam koristeno ama pred da ostanam bremena.Sega isto kmam reflks a neznam dal smeam dagi koristam.Ke pisam meil na maticnata
Не ти се многу покачени тоа е нормално во бременост. Лошо и ненормално е да бидат како мојте високи и да се бара бара тогаш што е проблем а ова малку ептен покачено е нормално