Смееш да ги користиш, после јадење се конзумираат ваљда знаеш тоа. Мене чат пат ме спасуваа, ама у глобала повраќам по неколку пати на ден, како и да е уште пред да останам бремена си имав проблем со ацидот и желудникот.
Jas si imam hronicen gastrit i hernija so godini,i imam ponekogas refluks ama kaj mene e kako bolka vo gradi i celo vreme na maka za zdrignam.I znam na gastro tie migi dadoa,ama stom sigi koristela vorana bremenost togas,kegi zemam.Znam gi piev posle rucek i pred dasi legnam
Девојки 16та недела сум, од ноќеска ми почнаа да ми се појавуваат чудни болки доле (над срамната коска) На мрдање, на станување осеќам ко болка ( печење некое) Се посомневав на уринарна инфекција, па направив уринокултура, чекам резултати но не сум сигурна од што би се појавувале и дали е инфекција.. Искуство некој слично? На доктор сум тек Понеделник...
Башка што ги рекламираат за бременост. Немаш фрка Јас сум со корозивен гастритис. Се надевам дека нема да се изнамачиш со исхраната ко мене. Последна ствар почнав терапија фамосан да пијам. И џабе пак повраќам све.
Jas fala mu na boga nesum imala dosega povrakanje.Ama pa drugi simptomi imam,fala mu na boga me popustija hemoroidive,nosov nego cepkam nego seknam i cistam sekoj den pa nemi se pusta krv,si kivam uste jako,ikanjeto isto si stoi i sega refluksov sto me fati.Mene mise manifestira kako pritisok vo gradite i grloto kako dame davi nesto i pozadi vo grb imam bolka i celo vreme na sila zdrigam
Дали некогаш сте осетиле чудна болка со чувство на сечење, болка во дијаметар под гради во линија со грб позади и потешкотии при дишењето.. и се тоа трае неколку минути.. Еве веќе втор пат ми се случува Во среда сум на контрола секако ќе прашам ама некој да имал исто чуство? Првиот пат некаде околу 20 недела бев, сега сум 32.
Jas imav vecerva kako steganje i nelagodnost. I taka duri k nervozno e. Neznam dali e kd zamor, stres ili pritisok. Ama sum imala i pred bremenost a neznam sto e. Porano imav primeteno deka koga ke se napijam vitamini kako eden vid alergija da s
Jas vcera imav kako nekoi bodezi so noz de na desna strana de na leva strana vo jajnici,ne premnogu jaki.Za prv pat neispaniciv
Кај мене беше ептен чудно. Таа нелагодност и притискање трае само 5-10 мин максимум и ме пушта. Ама не се мускулите на матката дефинитивно. Ама тебе витамините ако ти сметаат кажи да ти ги смени.
Ne ne za pvie vitamink porano koga zemav pred X godini. Vo bremenost vcera prv pat me fati toa, ne e matka kaj mene pogore da recam kaj sto se zakopcuva gradnikot na taa visina poveke me stega pozadi moze da e dijafrqgmata? Otkako ti posav sinola pak me fati koga stanav za vo toalet
11+5nedela.Taka isto uste ednas mislam bev togas 8+ na kontrola na gak za boleduvanje i koga idev peski i imav kako bodezi,bockanja neznam kako dagi objasnav na leva strana,i doktorkata koga me gledase mi rece leviot jajnik tie malce zgolemen zatoa te bode.Mi rece normalno e toa posle tolku stimulacii i hormoni.So invitro sum jas
Јас вчера пешачев доста со маж ми вечерта и еве од синоќа ме боли кај десниот јајник, знам дека не е јајникот ама не ми е пријатно. Не знам дали се лигаментите, зашто ко да не ме болат вака… тек на 17ти јуни сум на преглед. Ја не знам како издржувате месец дена до преглед, јас се шекнувам. Сакам да си го видам бебето.
Jas na mesec dena zum kaj Lazarevski,a si odam kaj maticnata na 2 nedeli taka da mise faka eho na 2 nedeli.Znam deka ako vcerai se javam da otidam kemi rece epten si panicar,i zatoa neispaniciv zosto nemav jaki bolki i jaki bodezi traese nekolku minuti i prestana.Tek na 11 juni sum kaj nea za brisevi,a bev kaj Lazarevski na 29 maj.Kako i dae ke pocekam do vtornik.Nekoi poteskotii drugi nemam
16та недела киселини имам последниве две недели жив ориз не ми помага, почнав и морков да јадам… сода со вода пијам често, дали е ок? купив гастал таблети за лижење. Решение? не спијам еве, ме будат секоја ноќ киселиниве
Јас пијам ладно млеко, многу помага. Мене па од сабајле ме утепуваат.. не можам ни заби да измијам. И ќе си се напијам чаша ладно млеко и одма ми смирува.