Фала ви за одговорите. Ќе пробам со јаболко. Или тие апчињата ако не ми делуваат гасталот. Денес еве цел ден ми е лошо и во амбуланта сабајле повратив од киселини.
Да не се константни болки и менструални . Кај мене беа големи болките во препони и кичма ама не престануваа ни со легнување напротив уште повеќе. И притисок во долниот дел од стомакот ми рекоа не чини. Ти поминаа?
Lele lugje kako se spravuvate so bolkite dolu nisku na grbot, kicmata. Denes imam tolko silni bolki i toa prv pat 17 nedela sum, edvaj izdrzuvam. Cat pat i malku stomakot me zaboluva, ama grbot me kine. Piev magnezium ne pominuva.
I mene me zaboluva kicma nisko i nekogas lumbalniot del,jas sim imam problem so isijas i sega izgleda kako raste stomakot vlece nanapred i nemozam mnogu da stojam u mesto.Eve i da mijam sadovi na sadoper moram dase potpram nekogas.Najdobro mie koga sedam ili vo polusedecka legnata polozba.Tek pocetok a kaj mi e krajot uste kolku imam.Valda e normalno
18та недела, еве ме разбудиа киселини. Има ли спас или до крај ќе си ги имам? Стварно е неподносливо… пиев прашок waya против кисел пред спиење, сега сода и пак мислам ќе повратам, секој ден ми се повраќа од нив…
Гелчињата од Waya пробај ги, RefluStop Исто имаш RefluStat, друго гелче во кесички. Во Зегин ги има и двете.
ги имам, две испив вчера, ама изгледа дека вирус ме фати па полошо ми беше, среќа барем не повратив… 5 дена веќе повраќам по ред.
Па дека спомна киселини, а не симптоми на вирус. Ваљда ги конзумираш после јадење. Така пишува на нив. Незнам ја коа и да имам киселини два прста, и повраќам киселините. Тие ги повраќам први и без проблем. Бремена си нормално е гадење и киселини... Јас цела бременост ја поминав во повраќање.
Во друга тема имав пишано, па помешав киселини имам и пред вирусов и сеуште ме држат, најверојатно до крај ќе останат да ме дружат. Инаку дефинитивно помагаат, за помалку од пет м ми поминуваат.
3ипол недели како сум скроз затната и поткашлувам бидејќи голтам секрет кој го имам малку. Температура немам, на плуќа ништо немам, грло не ме боли, кога дувам нос ретко има секрет или е во мала количина.. Матичнава ми вика труднички ринитис траел до 6 недели.. Инаку сум 34+5. Крвна слика леукоцити мирни, се си е океј и железо супер и се. Што да правам друго да си олеснам? Цело време користам Аква Марис, правам инхалација со чај од нане, со солена вода чистам ноздри со она рогчето Рајно Хорн ( од една страна стискаш од друга излегува ), јадам мед и куп овошје и пак никакво подобрување. Денес дури скроз сум глува ушите ми се затнати.
Здраво, веќе неколку денови имам болки под градите. Појаки се кога пешачам и кога сум легната странично. Чувствувам како силни бодења и како жежење. Дали некоја се соочила со овој проблем? Секако ќе посетам и доктор.
Ехее и грб ме болел, и ќичма и што уште не од желудникот страшни болки трпев. Напиј се гастрогард за ќиселини ако те смири тоа е, ама пак штом велиш жежење нема шо друго да е.