Форумџика на годината

Болки и други здравствени проблеми во бременоста

Дискусија во 'Бременост' започната од taska, 21 април 2012.

1. Зеленоокатаа

Зеленоокатаа Истакнат член

Се зачлени на:
    19 март 2019
    Пораки:
    107
    Допаѓања:
    80
    Во ред, ќе пробам. Фала ви девојки ☺️

На M.m.1 и flower55555 им се допаѓа ова.
  2. Daisy_11

Daisy_11 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 април 2020
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    0
    Моментално сум 27ма недела и страшно се здрвувам, кога,треба да станам одвај станувам имам огромни болки во половината, колената, грбот, вратот, па дури и рацете. Кога почнувам да се движам страшно ме болат петиците. Ако клекнам неможам да се исправам, нели ова се симптоми за малку понапредна бременост. Дали треба да ме загрижува сето ова или е нормално?

3. Feniksgirl

Feniksgirl Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    4.359
    Допаѓања:
    7.485
    Секоја трудница различно, пиеш магнезиум? Ако пиеш зголеми доза дупло, ќе ти помогне.

4. Abc baby

Abc baby Истакнат член

Се зачлени на:
    11 февруари 2024
    Пораки:
    685
    Допаѓања:
    389
    Dali zemas multivitamini? Mozebi ti treba calcium poveke, vitamin D3 i omega 3. Inaku nema vlijanie vo koj stadium na bremenosta si. Jas takvi najibtenzivni bolki so kicma i ukocenost imav okolu 20-24. Teloto se sprema. No zemaj vitamini i jadi razmovrsna ishrana. Sekako i odmor treba

5. worrieddd

worrieddd Популарен член

Се зачлени на:
    2 јуни 2013
    Пораки:
    967
    Допаѓања:
    3.601
    7ма недела сум, во понеделникот бев на гинеколог бидејќи на бришење исцедокот ми беше помешан со крв. Пијам дабростон 3 пати дневно и навечер ставам утрогестан вагинално. Плодот се развива добро имаше и срцева акција но, мене ме загрижува исцедокот сега веќе нема крв мислам ми се смири одма за еден ден ама сега чат пат како жолтеникаво/светло кафено понекогаш кога се бришам. Ме интересира дали некој друг имал проблеми со исцедокот и колку време обично трае додека се стабилизира?

6. tinkerbell22

tinkerbell22 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 август 2024
    Пораки:
    600
    Допаѓања:
    3.257
    Јас го имав истиот проблем на 6 недели и ставав утрогестан сабајле и вечер и плус се боцкав Пролутекс 20 дена .

7. Feniksgirl

Feniksgirl Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    4.359
    Допаѓања:
    7.485
    Секоја втора душо има, баш расчитај ќе видиш. Не се секирај, штом е се во ред на ехо, ќе помине. Многу често се случува.

На Izzy_0504 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Lilalalaa

Lilalalaa Нов член

Се зачлени на:
    23 август 2024
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    2
    Здраво девојки,
    Се сомневам на уринарна инфекција а во периодот се обидуваме да забременам. Дали смеам да ги користам Nocist intensive ќесичките?
    Тие ми ги препорачаа во аптека но во упатството не пишува дека е наменет и за трудници.

На Janičkaa1 и nikja им се допаѓа ова.
  9. nikja

nikja Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2021
    Пораки:
    2.533
    Допаѓања:
    2.516
    Па ти неси трудница.Во обиди за бременост сте,а нени знаеш кога кесе фати.Прво испитај си уринокилтура и ако треба и антибиотик кеси пиеш ако ја има и ако ти препишат.Секоја бактерија ако ја има треба дасе третира.

На Izzy_0504, Lilalalaa и BellaBibi им се допаѓа ова.
  10. BellaBibi

BellaBibi Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    5.482
    Допаѓања:
    16.971
    Не си трудна. Едно е да се сомневаш, друго е да ја имаш. Неможеш да пиеш било што, ако незнаеш дали имаш или не.
    Прво провери се, ако има нешто третирај, па тогаш обиди за бебе. Лесно можеш преку односи да качиш бактеријата нагоре и да си направиш проблем ако останеш бремена.

На Lilalalaa му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Cherry_cherry

Cherry_cherry Истакнат член

Се зачлени на:
    14 октомври 2018
    Пораки:
    103
    Допаѓања:
    47
    Здраво, моментално сум 7+6дена, пред два дена имав обилно крварење кое резултираше и со парчиња што докторката рече дека е Абортус Инципиенс и дека се очекува да го исфрлам. Но крварењето се смири, дури и додека крварев ме гледаше на ехо, бебето беше тука и имаше срцева акција. Ме задржаа два дена на УГАК, вчера повторно ми направи преглед и плодот си беше тука, пак со срцева акција. Имам миом и мал хематом. Ми дадоа терапија прогестерон депо на 4 дена, утрогестан да пијам 2х200 и останатите витамини досега што си ги пиев. Вчера ме пратија дома, но денес пак на бришење како кафеава сукрвица. Ми рекоа да го очекувам и тоа, овие неколку дена, но јас сум целата во страв.
    И да напоменам дека сум со тромбофилија, генски мутации па примам клексан и аспирин секој 2 ден, но аспиринот ми го прекинаа после крварењево.
    Некоја со вакво искуство дали има и совет?

12. hristinan12

hristinan12 Популарен член

Се зачлени на:
    26 јуни 2014
    Пораки:
    977
    Допаѓања:
    1.368
    Како што имам слушнато се што е кафеаво а не е црвена свежа крв, е стара крв што значи можеби од крварењето што си го имала сега да е таа кафеава крв

На Cherry_cherry му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Cherry_cherry

Се зачлени на:
    14 октомври 2018
    Пораки:
    103
    Допаѓања:
    47
    И да напоменам дека сум со тромбофилија, генски мутации па примам клексан и аспирин секој 2 ден, но аспиринот ми го прекинаа после крварењево.. мн се плашам да не се појави пак ...

14. Marsi*

Marsi* Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јуни 2023
    Пораки:
    807
    Допаѓања:
    1.085
    Аспиринот кога има така крварење го прекинуваат, покриена си со клексаните.
    И јас сум со генетски и еве цела бременост се боцкам со 2 клексани на ден.

Крварењето можно е да е од хематомот, ако зачиташ ќе видиш скоро секоја втора го поминала истото.
    Бебето е борец ќе се избори штом уште си е тука не се секирај.
    Само одмарај примај си терапија и таа кафеава крв ќе ја снема, ќе се исчисти.
    Со лесно.:hug:

15. Cherry_cherry

Се зачлени на:
    14 октомври 2018
    Пораки:
    103
    Допаѓања:
    47

Леле мила ти благодарам најмногу, баш борец, но крварњето ме уплаши премногу, не беше според мене нормално, обилно беше дури едно застанување на нозе течеше.. Реков ќе искрварам готово плус си реков го изгубив.. па уште и парчињата.. ќе продолжам само со клексан, Јани ми рече исклучи го само аспиринот..:hug:

На Marsi* му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Marsi*

Marsi* Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јуни 2023
    Пораки:
    807
    Допаѓања:
    1.085
    Знам те верувам, ама покрај тоа крварење малечкото си е тука.
    Имаше скоро една членка се породи веќе, имаше доста крварење во бременоста и незнаеа од што е.
    Бебето се избори и си е живо и здраво.
    Ќе биде добро се, само ти одмарај и примај си терапија.
    :*

17. Elliana

Elliana Истакнат член

Се зачлени на:
    14 мај 2024
    Пораки:
    850
    Допаѓања:
    1.207
    Примај си ја терапијата, ќе се смири крварењето. Имало многу такви случаи, одмарај многу и ќе се смири. И јас сум со мутации, ми го прекинаа аспиринот исто, во 5 недела се јави кафеав исцедок, а претходно крв од носот.
    Примај си ја терапијата редовно и мирувај, ќе помине. :hug:

18. Cherry_cherry

Се зачлени на:
    14 октомври 2018
    Пораки:
    103
    Допаѓања:
    47
    Ако има некоја контакт од Др. Ева Созова од ГАК нека ми пише ДМ, фала ви :*

19. arwen93

arwen93 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 ноември 2017
    Пораки:
    138
    Допаѓања:
    127
    Devojki tukusto napraviv test za bremenost i e pozitiven no jas krvaram. Ne obilno, vcera trebashe da dobijam mi poteche edna kapka i denes isto kafeava i na brishenje rozeva krv. Dali e implantacisko ili sto e ne znam… ama mnogu se plasham pred 2 ipol godini imav spontan abortus i pochna isto vaka… ne sakam pak istoto da mi se sluci. Denes e sabota mojata doktora raboti tek od ponedelnik. Ne znam sto da pravam… :(

20. Elliana

Elliana Истакнат член

Се зачлени на:
    14 мај 2024
    Пораки:
    850
    Допаѓања:
    1.207
    Оди на дежурен не чекај. Ќе ти дадат терапија, не чекај до понеделник.