1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Болки и други здравствени проблеми во бременоста

Дискусија во 'Бременост' започната од taska, 21 април 2012.

1. Bum

Bum Истакнат член

Се зачлени на:
    17 март 2022
    Пораки:
    362
    Допаѓања:
    293
    Zdravo ....svlezwna 26 nedela sum..sakav da prasam zavrsiv....so sumamed....I uste bockam kleksani zaeadi pokaceni leukociti I d dimeri....infekcija nekoja koja nempzat da ja detektirqat .....prelezan grip...cisti brisevi....kako I da e we namaluvaat leukocitite.....prasanjeto mi e dali e dozvoleno koristenje na vaginaletki polygynax...mi gi prepisaaa dve nedeli...gi stavam veke cwla nedela....osekam strekanje kaj matkata osoeno vecerva...dali e toa normalno....ako nekoj ima slicno iskustco da spoodeli....Fala vi

2. LanaDelR

LanaDelR Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2016
    Пораки:
    1.248
    Допаѓања:
    2.239
    Poliginax se davaat vo bremenost koga doktorot ke proceni deka treba sekako,jas momentalno gi stavam 20 nedela sum,brisevite mi bea cisti vo 15 nedela no sega imam zgolemen vaginalen zolt iscedok.
    A strekanja,bodenje i slicno celo vreme imam vo matka,ponekogas gi nema a ponekogas se cesti posebno da navecer koga si legnam.

На Bum му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Bum

Bum Истакнат член

Се зачлени на:
    17 март 2022
    Пораки:
    362
    Допаѓања:
    293
    Isto I jas radi toa plus....kako zasiren bel secret i.....nekako od koga pocnav pocna I strekanjeto...da navecer kako sto imas napisano......Fala ti....znaci se davaat ne sum edinstvena......sreken praznik:)

На LanaDelR му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Bum

Bum Истакнат член

Се зачлени на:
    17 март 2022
    Пораки:
    362
    Допаѓања:
    293
    Devojki...zdravo....konstatirana laguna na postelka....pod terapija so kleksan......sto e toa I dali e zagrizuvacki....citav nekade deka vitamin c pomagalo da se povlece.....jas namaliv na 500 vitamin c bidejki jma I prenatalniot vitamin...I vo zelezoto sto go pijam?.?.? Nekoj ako ima iskustvo mislenje neka pise

5. GirldD123

GirldD123 Активен член

Се зачлени на:
    19 јануари 2025
    Пораки:
    39
    Допаѓања:
    20
    Здраво
    Искуство со проблемот немам, но за витамин Ц можам да ти кажам дека е липосолубилен, поточно организмот прима колку има потреба, остатокот се исфрла преку урина, така да и од 1000ка да земаш нема да имаш никаква штета.

6. Bum

Bum Истакнат член

Се зачлени на:
    17 март 2022
    Пораки:
    362
    Допаѓања:
    293
    .....ok....fala ti

7. Baby warrior

Baby warrior Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2023
    Пораки:
    1.096
    Допаѓања:
    2.124
    И јас сум со две лагуни на постелка, ми ја водат како шарена/хетерогена постелка. Ваушност тоа зборува за функцијата на пропустливост. Со клексани се решава, а причина се тромбофиличните мутации, склоност за хематоми и згрутчување. Тоа се всушност мали крварења кои се појавуваат внатрешно. Мене од 12та недела во систина ми ги видоа прв пат и ги следиме си стојат така со иста големина со терапија клексани метилирснс фолна метилирана б12, терам 27ма недела веќе, протоци да се проверуваат на секој преглед!

8. Bum

Bum Истакнат член

Се зачлени на:
    17 март 2022
    Пораки:
    362
    Допаѓања:
    293
    ...daj boze...sako stresovi...sekoj pregled....newro izleguva.....veke ni e strav da odam na pregled.....samo neka vide replica.. jas hste otkoga imav hematom vo 2 mesec me.sledat na transfuziologija....se bese ok...ama oosle gripot ..toa e.....Sega sum so kleksani...sako da se molam znaci da ne se siri I redovno sa se pravat kontroli.....a za vitamiin C da se pojaca imas slusnato ili?

9. Baby warrior

Baby warrior Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2023
    Пораки:
    1.096
    Допаѓања:
    2.124
    Јас си пијам вит ц од 1000ка со продолжено дејство на jameson едно дневно секако

На Bum му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Bum

Bum Истакнат член

Се зачлени на:
    17 март 2022
    Пораки:
    362
    Допаѓања:
    293
    Fala ti....

На Baby warrior му/ѝ се допаѓа ова.
  11. emilijag

emilijag Истакнат член

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    34
    Допаѓања:
    9
    Zdravo devojki neznam dali e za tuka ama da prasam,od vcera osekam kiselini,bolka vo zeludnik dali e mozebi nekoj bakterija ili se raboti moze za bremenost ,imam gadenje,zapek,glavobolka ,racete i nozete mi se mraz ,mnogu jaki bolki vo kicmata,zabrzana rabota na srceto,naduenost i cesto mokrenje? Vo ponedelnik ke posetam lekar

12. Bum

Bum Истакнат член

Се зачлени на:
    17 март 2022
    Пораки:
    362
    Допаѓања:
    293
    .....vremevo e promenlivo..na primer I mene denes mi e maka....ama kaj dltwbe nekako poveke raboti odednas....neznam koja nedela si ....ama ako denes ne ti e ok podobro pojdi na lekar

13. emilijag

emilijag Истакнат член

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    34
    Допаѓања:
    9
    Neznam dali sum bremena utre ke odam na lekar najdobro i ke proveram preku krv .se somnevam da ne e drugo zosto imam problem so zeludnikot ovie nekolku dena

14. MS95

MS95 Нов член

Се зачлени на:
    24 март 2025
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    1
    Здраво препорачајте нешто против киселини и болки во желудник навечер неможам да спијам ме убиваат киселини. Фала :)

15. Marijanche33

Marijanche33 Активен член

Се зачлени на:
    10 февруари 2025
    Пораки:
    99
    Допаѓања:
    179
    Јас пијам сода пред спиење најчесто и ми помага барем додека заспијам. И Рупурут некогаш знам да лапнам ако се разбудам во среде ноќ од киселини :| Тоа ми има пократко дејство од содата искрено

16. Marijanche33

Marijanche33 Активен член

Се зачлени на:
    10 февруари 2025
    Пораки:
    99
    Допаѓања:
    179
    И општо на лева страна кога лежам ми е мн подобро во однос на киселини.. болки во желудник немам..

17. Puffy2019

Puffy2019 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јануари 2019
    Пораки:
    279
    Допаѓања:
    826
    Здраво,
    16-та недела сум бремена. Веќе неколку денови чуствувам болка долу кај матката (најмногу на станување) а и повремено во половината.
    Пијам магнезиум од 400мг.
    Дали и вие во овој период имавте исти болки долу? Нареден преглед ми е наредна недела, се мислам дали да го поместам за поскоро (деновиве).

На wonder woman5 и Booo им се допаѓа ова.
  18. wonder woman5

wonder woman5 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 декември 2020
    Пораки:
    213
    Допаѓања:
    110
    Само што сакав да пишам.
    Читам слично.
    Јас од вчера на десната стеана од време на време осеќам долу накај препонот прободувачка болка.
    Некаде читам дека е нормално ради ширење на матката болат лигамените што ја држат. Но и јас сум исплашена еве денес станав не се толку јаки но одвреме на време ги имам друго е се уредно. Јас сум 9 недела и веќе ми сд познава стомакот.

19. Puffy2019

Puffy2019 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јануари 2019
    Пораки:
    279
    Допаѓања:
    826
    Можеш да видиш со докторот најдобро што ќе те посоветува. Кај мене болките веќе се потсмирија, сега одвреме-навреме ги чуствувам. Но, јас сум веќе 5-ти месец па пијам и витамини за трудници + магнезиум. Според тоа што ги читав и другите, нормална појава е, само треба да се навикнеме, секако доколку болката не е многу јака и трае многу долго.
    Стомакот почна и мене рано да ми се познава, препишувам на тоа дека ми е втора бременост...
    Само мачнини да немаш :)

На wonder woman5 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. wonder woman5

wonder woman5 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 декември 2020
    Пораки:
    213
    Допаѓања:
    110
    Е за жал мачнини имам од почеток.
    Еве уште не се смирени но е малку подобро од баш на почетокот.
    Инаку од кога ти почнаа тие болки и кочку време ти траеа па ти се смирија.
    Инаку и мене 2 бременост и баш ми е чудно во првата после 6 месец имав дури стомак, со ова веќе ми се познава.
    Инаку прва бременост пред 20 години на 20 години ја родив, сега оваа е на 40 .
    Важно ќе имам голема помош од девојката, здравје

На Puffy2019 му/ѝ се допаѓа ова.