Многу е тешко дури поминат мачнините, ама ќе биде, некаде околу 12 почнаа да ми се намалуваат, околу 14-та веќе ги немав. Сега знае после толку време да ми запречи повторно некој мирис, ама далеку од тоа што беше претходно. Инаку болките поинтезивно ми се јавија штом влегов во 16-та недела. Траеја една недела, појачав малку магнезиум и се изретчија. Еве сега сум 18-та, знае и сега да осетам на станување ама многу ретко, иако, два денови како намалив со магнезиумот поради појава на дијареа и еве супер сум немам болки. Јас во 16-та поради болките отидов на преглед, се беше во ред, од грло, бебе, чисти брисеви, добра крвна слика, црп, урина... Очигледно и возраста си го прави своето, сега имам 31 година и ништо не е како првиот пат.
Ако е на палец на нога, не го сечи ноктот до крај . Страните помеѓу мевцето и ноктето исчисти ги и не би требало да имаш проблем.
bolki u desna noga, trneenje i tapa bolka vo desna strana i krkorenje na creva od so moze da e. Strav mi e od slepo crevo mnogu
Мене ми трнееше ногата, и на дор некои места ко умртвени ми беа, ко без нерви. Ми рекоа дека е поврзано со кичмата и некој нерв.
Мајки дали некоја која дои, откако тргнала на работа, едниот дневен подој го заменила со АД? Функционира ли тоа, да не се одбие од цицка ако после 9 месеци и воведам шише?
Нема да се одбие, поголема е веројатноста да не го прифати ад, јас тој проблем го имам. Не прифаќа никакво.
А зошто сега да и воведуваш АД? Ќе си има доручек и ручек додека да се вратиш од работа, после ќе си цица. Моето на 8ипол месеци тргна во градинка, цицаше после 5 кога ќе се приберевме дома, па на 2 години едвај се одби.
Не со ад со кравјо и го замени свекрвата ,јас лично не би и давала ништо ама она упорна не можело толку саати без млеко не знам шо и и даваше. Не се одби напротив кога почна да збори знаеше да го одибие тоа и да и каже мама цице даде
Нема да се одбие, може нема да сака АД,а и според мене нема потреба да даваш. Моето не прифати ни ад, ниту па знаеше да пие од цуцла. Додека бев на работа јадеше кисело млеко,јогурт. Кога ќе се вратев цицаше.. Доев до 2 години.
Зошто мислам дека нема да и биде доволно само доручек и ручек, мора нешто измеѓу да има. Доручкува во 9:30 руча во 15:00.
Кисело млеко, јогурт како ужина помеѓу доручек и ручек? А колку млечни оброци треба реално да имаат на 9 месеци? Дали им се доволно два, три?
Измеѓу можеш дома направено грчки со овошје. Банана, шмукалче. Плус и ќе спие. Нема да е будна цело време. Сега на мојава за утре ќе и спремам, авокадо со банана и какао како ужина, бидејќи нејќе баш млеко да пие.
Доручек, ужина , ручек и пак ужина ако уште те нема па ќе си дојдеш. Може доручекот на база на млеко да биде, после пак некоја ужинка да дадат пример овошен јогурт или сл. Моето дете после година дена многу почна да пребира храна па еден период живееше на кисело млеко. Со све и давав за да јаде , палента и кисело млеко, јуфки и кисело млеко, ориз спанаќ и кисело млеко ако ми веруваш и во манџи сум ставала кисело млеко да замаскирам Се давеше во кисело млеко и јогурт па не сум ја мислела многу дали и фали млеко.. Плус ако си јаде сирење, кашкавал уште поубаво. Кога ќе си дојдеш од работа ќе цица ќе си надокнади...
Majki pomos bremena sum 22+5dena, a imam bolka vo uvo staviv Hidrogen 3 %ama dzabe. Ve molam za sovet sto moze da stavam za bolka?
Во бременост ограничена си со лекарства. Најдобро консултација со доктор што смееш да ставиш, бидејќи претпоставувам се работи за инфекција штом те боли и не поминува.